Партнер рубрики Події

«Навіщо було стільки шуму з боку влади міста?» (ОНОВЛЕНО)

«Навіщо було стільки шуму з боку влади міста?» (ОНОВЛЕНО)
"Картку тернополянина" отримають тільки клієнти "УкрСиббанку"
- Я інвалід війни. Пішов у соцзабез взяти "Картку тернополянина", щоб мати знижку на ліки в соціальних аптеках, - каже 47-річний Василь. - Але мені відповіли, що картки дають тільки для вкладників «УкрСиббанку». Якщо це так, то навіщо було стільки шуму з боку влади міста?


Навіщо стільки шуму і чому саме «УкрСиббанк» ми поцікавились у відповідних управліннях міськради. Як пояснили  нам, «Картку тернополянина» можуть отримати тільки клієнти згадуваного банку.

- Ми до тієї «Картки тернполянина» не маємо ніякого відношення прямого, - пояснює в.о. начальника управління соціальної політики Володимир Сулима. - Цю картку видає «Укрсиббанк», тобто це є така звичайна платіжна картка, яка буде давати поки що право на отримання в соціальних аптеках знижку на 12%. Ми до того не маємо ніякого стосунку.  Цей банк вимагає, щоб люди переводили через них пенсії, соціальні виплати. Але ми тим людям, хто у нас отримує соціальні виплати, пояснюємо, що людина має право відкривати рахунки у будь-якому банку на отримання наших соцвиплат, або через поштове відділення. Це право кожної людини.

Ініціатором створення цієї картки, за словами пана Сулими, була міськрада. А проектом у цілому займалось управління стратегічного розвитку міськради.
- Вони більш компетентні у тих питаннях, чому саме цей банк і так далі,  - додав пан Сулима.

В управлінні стратегічного розвитку натомість самі дивуються, чому управління соціальної праці відсторонилось від того проекту. У цьому навіть бачать певне недопрацювання зі сторони  вище згадуваного управління.  

- Якщо у людей виникають питання, то варто звернутись безпосередньо до нас, - каже начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека. – І ми, до слова, навіть через ваші «20 хвилин» розповідали про картку. На цей проект «УкрСиббанк» використав шість мільйонів, усі витрати взяв на себе. Міськрада не витратила ні копійки.  Картка буде діяти не тільки в аптеках, а й у стоматологічних кабінетах, медичних центрах і т. д.  Тобто, це буде велика мережа закладів, де можна буде отримати знижку завдяки картці.

Власники карт тернополянина отримають знижки в магазинах та аптеках

Соціальні картки роздає тернополянам Сергій Надал


Ця картка, за словами пана Дейнеки, таки  не просто картка, а платіжна картка. І отримати її може тільки людина, яка переведе усі свої соцвиплати чи пенсію у вище згадуваний банк. 

- Але в окремих випадках, якщо людина не має змоги перевести соцвиплати чи пенсію в згадуваний банк - чи хворий лежачий, чи ще щось, і їй приносять додому пенсію, ми в індивідуальному порядку це питання розглядаємо,  скликаємо комісію і вирішуємо проблему, - додаємо Юрій Дейнека. – З усіма питаннями щодо цієї картки можна звертатись за телефоном  25-37-80 або 050-437-59-49.

Інший банк - відмовився

Відео дня

Проект, за словами пана Дейнеки, тільки-но стартував. Наразі міськрада роздала тільки 200 карток. До кінця року, каже він,  планують випустити 15 тис. штук. Згадувана картка буде справді економічно вигідною. Наразі до неї підключено 15 закладів, але планують  долучити до проекту 50. 


- Чому саме «УкрСиббанк»?, - продовжує  посадовець. - З такими проектами можуть працювати тільки банки, які мають велику міжнародну практику, які володіють великою кількістю платіжних терміналів, банкоматів. Таким вимогам у нас відповідає тільки два банки «ПриватБанк» і «УкрСиббанк». У першому сказали, що це потребує великих грошей і міськрада  не бере на себе ніяких витрат, вони відразу ж відмовились. «УкрСиббанк» пішов на ті речі, хоч і не без вагань. 

Інформацію про пропозицію участі у проекті підтвердили й у прес-службі "ПриватБанку".

- Так, нам пропонували взяти участь у даному соціальному проекті, однак "ПриватБанк" має власну програму лояльності "Бонус Плюс", яка дозволяє всім власникам Універсальних карток  отримувати знижки в торгових точках у вигляді грошових бонусів до 20% від вартості покупки,- говорить керівник прес-служби "ПриватБанку" Дмитро Почтовнюк. -  В Тернополі таких магазинів 550, по Україні понад 50 тисяч. Наша програма лояльності для клієнтів є більш глобальною, і тому ми змушені були відхилити пропозицію міської ради.


Стати учасниками проекту, за словами пана Дейнеки, пропонували й іншим банкам, хоча ті мають невелику кількість банкоматів і терміналів. Зокрема «Ощадбанку», «Укрексімбанку».  Яким ще – чоловік не знає, оскільки  почав працювати у проекті, коли майже усі ці питання були вирішені. Мовляв,  говорили з банками особисто міське керівництво – голова та секретар. 


В «УкрСиббанку» дещо здивовані такою реакцією тернополян. Тут пояснюють – нікому нічого не нав’язуть і карту отримує тільки той, хто належить до відповідних категорій населення і хоче отримати пропоновану містом та бізнесом  знижку.  Долучитись до проекту «Карта тернополянина», стверджують і тут, пропонували практично усім великим банкам. Однак проект витратний, дороговартісний, і потребував вирішення ще багатьох технічних проблем.Тож "потягнути" його не просто.


Кажуть, що отримати карту просто
 - Під час обговорення цього проекту з міськрадою виникло ще кілька побічних питань,  - каже начальник Подільського регіонального управління АТ «УкрСиббанк» Ігор Симчишин. – Міськрада серед  іншого запитувала, чи можна реалізувати питання самої ідентифікації  людей, які отримують соціальну допомогу для того, щоби підтвердити бізнесу (тим підприємствам, які погодились давати знижку  – прим. ред.). Наскільки я знаю, цю пропозицію розглядало 5 чи 6 банків. У кожного  було якесь своє технічне рішення, у нас було своє.

Зокрема, в «УкрСиббанку» запропонували такий варіант  -  на зовнішній стороні герб Тернополя, написано «УкрСиббанк», «Карта тернополянина». А на зворотній - ідентифікатор,  нанесений у вигляді штрихкоду.  По вартості кожна така картка обходиться  банку у  36 гривень.  Її людина отримує безкоштовно. У фінустанові, за словами керівника, зробили розрахунок на всяк випадок на 40 тисяч осіб. Також  пан Симчишин підтвердив інформацію про використання на проект банком шести мільйонів.

- Потратили у районі 200 тисяч гривень на «Візу» – для  того, щоби на платіжній картці Visa щось «намалювати», треба «Візі» заплатити, - пояснює Ігор Симчишин. -   Так, реально по факту уже потрачено нами 2,5 млн. Якщо будемо випускати далі, будемо витрачати більше.  Це абсолютно наші затрати. 

Отримати таку картку, каже керівник, просто – слід прийти у будь-яке відділення і написати заяву. Далі  усі питання вирішує «УкрСиббанк»: віддає документи в Соцзабез, Пенсійний фонд і сам врегулює питання з іншим банком.  


- Справді, є такий момент, що отримують карту тільки ті люди, які отримують виплати в «УкрСиббанку», - додає він. – Але тут не іде мова про вкладників. Використання такого слова - некоректно у цьому випадку.

Єдиною  категорією осіб, які можуть отримати «Карту тернополянина», отримуючи  виплати не в «УкрСиббанку», є  пенсіонери МВС чи армійської служби. Адже вони, додає фахівець, згідно із законодавства ще від 93-го року, можуть отримувати пенсії тільки в «Ощадбанку».
 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • Анонім

    Я думаю, що це правильно коли мерія залучає до доброі справи бізнес структури, а не тіль затрачає гроші громади
  • Людмила Лукіян

    повертаючись до теми, а не сварки: влада мала би дивитись на кілька кроків наперед.

    наскільки мені відомо із ЗМІ, то вже зовсім скоро на громадському транспорті будуть встановлювати термінали для оплати за проїзд. то чом би не зробити ту Картку Тернополян універсальною. і за проїзд сплатити ( або пільговикам відмітитись), знижку отримати в різних мережах аптек,  торгових закладів тощо. реєструвати в мережі партнерів як власну універсальну  картку знижок. випускати буклет, журнал із партнерами, отримувати кошти з рекламожавців в буклеті... тему можна розвивати і розвивати.

    і НЕ прив"язувати картку до банків.

    якщо є постанова дати пільги, то люди мають її отримувати незалежно від місця отримання пенсії чи інших соцвиплат (пошта, банк).

    Anonymous reply Людмила Лукіян

    Погоджуюсь із Вами на всі 100%. Соціальна картка річ добра і потрібна, але вона не повинна бути прив"язана до будь-якого банку. Бо з боку виглядає так, що мерія працює на укрсиббанк і "заганяє" туди клієнтів
  • Олена Степанова

    НЕ шановний мною добродію (а може і не добродію) Анонім. По перше моє прізвище СтЕпанова ( не завадило б вам вивчити український правопис). Так у мене є брат.І я від нього ніколи і ні за яких обставин не відцураюсь. Я не ховаюсь за анонімними дописами. І якщо вас так турбує питання виборів, то я буду висувати свою кандидатуру. Що стосується мого брата, то прошу оприлюднити факти його рекетирської діяльності. Прошу оприлюднити факти причатності до знищення зелених насаджень. Прошу оприлюднити факти його причатності до розбазарювання комунального майна. Аналізуючи ваш допис щодо мого прізвища то впевнена, що ви один з приплічників Надала С.В., який ще під час Податкового Майдану дуже добре знав моє прізвище, яке доречі я отримала від своїх батьків. І дуже добре знав що прізвище моє СтЕпанова. Тільки чомусь саме тоді коли я почала викривати його брудні оборудки вирішив, що він забув яке насправді моє прізвище. Але це все емоції. Головне те, що ваш благодійник забув, що якщо назвався грибом, то полізай у кошик. Але як показала практика не позбувся ваш мер ( бо я особисто за нього не голосувала) своїх податкових звичок. Якщо НЕ шановний Анонім має будь-які факти корупційних діянь особисто з моєї сторони, то я згідна зустрітись у будь-якому місці з присутністю журналістів і відповісти на усі закиди Аноніма

    Анонім reply Олена Степанова

    На вашого братика все справа заведена в СБУ за підігрування Москві і агентурську роботу, то і ви як поплічниця підете за ним.



    А Палац Спорту хто цапанув собі? Не федерація якою заправляє ваш братик? А каси стадіону??? Тому не треба ляля

    Олена Степанова reply Анонім

    Жовтої пресси начиталися?)))  Представтеся, а не ховайтеся за анонімністю. І будемо дискутувати відкрито і привселюдно, з фактами підтвердженими документально.
  • Степанова Олена

    Проект "Соціальна картка тернополянина" розпочався у 2012 році. Перемовини велись тоді із "Приватбанком" (http://www.0352.ua/article/117779). Потім це питання чомусь "заглохло". І тут майже через 3 роки воно вискочило знову. Але чомусь уже з Укрсиббанком. За данними "світової павутини" у Тернополі існує 7 соціальних аптек. Три з них відкрилось нещодавно ( на вулиці Морозенка, в другому пологовому будинку та в лікарні швидкої допомоги), адреси ще 4 мені особисто знайти не вдалось. Але суть не в тому. Більшості відомо як формується ціна на ліки. Торгівельна надбавка на ліки згідно чинного законодавства не може перевищувати 25%. В ці 25% мають бути включені і всі витрати за винятком витрат на закупівлю ліків. Це і орендна плата, і заробітна плата, інші поточні витрати.  Однак, що означає соціальна аптека? Як зазначав мер, соціальні аптеки створені за сприяння міської ради. Виникає питання: що ж це за сприяння? Здавалось би, що можна було б створити комунальне підприємство яке б займалось виключно організацією соціальних аптек. Наразі такої інформації я не знайшла. Якщо такого комунального підприємства не існує, то це означає що певні суб"єкти господарювання або отримали певні преференції від міської ради або є в якійсь мірі благодійниками. Але ж ми розуміємо що на збиток ніхто собі працювати не буде. Преференціями від міської ради може бути надання в безоплатне користування приміщень для розміщення соціальних аптек. Тоді питома вага орендної плати в 25% і може бути тією гарантованою соціальною пільгою. І тоді це дійсно досягнення міської ради. А ось чому саме обрано Укрсиббанк мені не зрозуміло. Якщо проаналізувати послуги банків то усі відомі банки картки роблять своїм клієнтам безкоштовно, питання у тому що кожний банк намагається залучити як можна більше клієнтів. І відомо, що керівники відділень за результатами залучення клієнтів отримують свої відсоткові надбавки. Ну а далі хто розумніший, той зрозуміє до чого веду, а кому не дано цього зрозуміти, той буде після мого допису кидати в мене "гнилими помідорами"))) З повагою до усіх дописувачів, крім тих, яким такі риси як повага до опонента не притаманні

    Анонім reply Степанова Олена

    пані Олена ще трощки і почне заради справедливості здавати хеми свого братика)))))))

    Anonymous reply Анонім

    Не спам в коментах. Люди обговорюють дійсно суспільно важливі речі. Та пані Олена досить толково і послідовно виклала свої міркування на відміну від тебе

    Анонім reply Anonymous

    Ага досить толково і переконливо на біле каже що то чорне

    Анонім reply Степанова Олена

    Оооо! Пані Стєпанова певне на вибори зібралася, чи свого брата-рекетира пропихає?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up