Партнер рубрики Події

Чи вигідний Тернополю орендований за 8000 грн електромобіль

Чи вигідний Тернополю орендований за 8000 грн електромобіль
Ще з літа працівники управління житлово-комунального господарства міськради їздять на електромобілі, орендованому за 8000 гривень на місяць. Кажуть, машина ефективна і роботою її задоволені. Адже вона не лише дозволяє економити на бензині, але й не забруднює повітря викидами.

"20 хвилин" з’ясували, чи справді вигідний орендований електромобіль для Тернополя. Використовують автомобіль працівники управління жкг у службових цілях. Зокрема, їздять ним троє заступників начальника управління Миколи Лесіва. Сам він стверджує, що цим транспортом під час робочих поїздок не користується. 

- Я ходжу пішки, люблю рух, - каже він. 
Посадовці керують електромобілем не самі, їх возить водій. Цією машиною працівники управління їздять на ремонтні об’єкти, комісії, обстеження зелених насаджень, розповів пан Лесів. 
Заступник начальника управління жкг міськради Олег Соколовський, який користується послугами електромобіля каже, що за такими автомобілями майбутнє. 

- Як еколог можу сказати – ця машина дуже ефективна, - нема викидів вихлопної труби, нема шуму, вібрацій. Натискаєш педаль і їдеш, - каже він. – У світі вже продали 2 мільйони таких автомобілів і спостерігається тенденція до збільшення продажів. Відтак через 5 років таких машин буде набагато більше. А якщо забрати з міста транспорт на звичному пальному – зникнуть викиди в атмосферу. 
Електромобіль заряджається 5 годин, додає пан Соколовський. Влітку цієї зарядки вистачає на 120 км, взимку на 90-100. 
- Загалом цією машиною ми проїжджаємо до 200-300 км удень, - каже Олег Соколовський. 

Цікаво, що щодня міські автобуси, залежно від маршруту, проїжджають близько 350 кілометрів. А один автобус перебуває на маршруті 12 годин. Про це повідомляв раніше для одного із розслідувань «RIA плюс» начальник управління транспорту міськради Ігор Мединський. Тож чи не забагато катаються комунальники? 

Нагадаємо, електромобіль вартістю  1 млн грн з липня цього року тернопільська міськрада взяла в оренду. Оренда авто обходиться місту у 8 тис. грн, розповідав раніше заступник міського голови Владислав Стемковський. За його словами, це саме ті кошти, які би витрачали на пальне. А заправка “повного баку” електромобіля обійдеться в 10 грн.

Окрім того, те що електромобіль справді економний та екологічний – питань не виникає. Проте чи вигідна для міста його оренда – 8000 грн. Адже за цю суму можна придбати 380 літрів бензину марки А-95 при ціні 21 грн за літр. При середній витраті бензину 10 л на 100 км, за ці гроші можна проїхати 3800 км у місяць, а це 126 км у день. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    Якщо 300км в день проїжджати, то потрібно його ще ДЕСЬ заряджати ТРИ рази, оскільки в зимку однієї зарядки хватає на 90-100км, а одна зарядка триває 5 год то отримуємо 15 годин на зарядку. Тобто доба має 24 години, з яких автомобіль заряджається 15-год. Але врахуйте що робочий день має 8 год., тобто чиновники не можуть в робочий день проїжати таку кількість кілометрів. Приходить чиновник на роботу у 9 -годин ранку сідає у повністю заряджений автобіль(який зарядився за ніч) і їде, до повної розрядки проїжджає 100 км, а потім 5 год. чекає поки він зарядиться, але от незадача робочий день уже закінчився і йому необхідно йти додому ...



    ТОБТО 300 КМ ЦЕ РОЗВОД ЩОБ ЯКОСЬ ОПРАВДАТИ НАДТО ЛОРОГУ ОРЕНДУ АВТО
  • Анонім

    Щодо ціни електрики то зарядка електромобіля до побутової розетки бере 3 кіловати* 5 годин *2 грн за кіловат для юр осіб - маємо вже 30 грн. Щодо викидів не забувайте що це припустимо на Бурштинській спалили так трохи вугілля на тих 15 кіловат. а дим вітром може на той же Тернопіль потягнути. Тому поки електрику з вітру чи сонця в нас не будуть виробляти, вважати електромобілі екологічними наче з гумовою жінкою займатися коханням. Шось ніби може бути))

    Анонім reply Анонім

    Пробував ??? Поділись враженнями ...

    Анонім reply Анонім

    чувак, хочеш "вражень" попробуй, по темі бачу тобі нема що сказати, тут все вже сказано.
  • Анонім

    а ще можна взяти дизельнийдо прикладу пежо 301 з витратою 5-5,5 літрів на 100 км по місту. тобто 100 грн 100 км. 20 днів 2000 грн.  нехай ще 1000 на розхідники. Вони їздять мах 120 км на день електромобілем - більше ж батерея не потягне, далі зарядка на 5 годин  а це до кінця робочого дня фактично, тобто відверта брехня про 200 тим більше 300 км - заряджати добу потрібно на 300 км.
  • Анонім

    Задачка для пана Соколовського: Як можна в день (робочий час) проїхати 300км, якщо час на зарядку 3*5год=15год.?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up