Графік руху на зупинках - ціла «епопея»

Графік руху на зупинках - ціла «епопея»

«Коли громадський транспорт буде дотримуватись графіку руху», «Коли з’явиться на зупинках той самий графік», «Чому в Тернополі не вішають електронних табло на зупинках» - всі ці питання часто задають читачі «RIA плюс» чи то телефоном чи то в коментарях на www.20minut.ua  

Ми поспілкувались з перевізниками та чиновниками аби знайти відповіді на ці питання. Почали з перевізників. Їх в Тернополі десяток. Кожен обслуговує декілька маршрутів. Їх запитали чому міські автобуси не дотримуються графіку, а після 21.00 (а на окремих маршрутах і після 19.00) «випаровуються». Відповідь отримали неофіційну і коротку: «Робота транспорту не рентабельна, автобуси часто ламаються, їзда в вечірній час - збиткова». Міська влада через недотримання перевізниками графіку дивиться крізь пальці бо ж в Тернополі власники автобусів, коли просять підняття тарифів завжди отримують менше аніж просять. От і зараз в місті стоїть питання про збільшення тарифу. Максимум, який отримають перевізники, 3.5 грн хоча згідно їх розрахунків сума більша. Тим не менше при зростанні ціни на 50 копійок перевізники, переконують, працюватимуть краще.
Щодо графіку рухах на зупинках поспілкувались з начальником управління транспорту міськради Ігорем Мединським.
 - Металеві таблиці з графіком руху є на більшості зупинок, - говорить чоловік. - Там де нема то розміщуємо графік на полікарбонатному покритті самих зупинок - це і дешевше і простіше. Складність в тому, що графік руху в Тернополі міняється двічі на рік. Тобто дані потрібно постійно оновлювати. Цим займається четверо людей. А уявіть якщо хтось захворіє. А зупинок в місті 213. Тому складнощі є, але ми працюємо над їх вирішенням.
Такі вирішення це, зокрема, ресурс детранспорт. Власники смартфонів можуть онлайн бачити де який автобус у місті. А ті хто не мають таких девайсів можуть подивитись на ситуацію з ПК вдома і розрахувати свій час. Ресурсом навряд чи користуються люди старшого віку, але це хоч щось.
 - Звичайно, що хороше вирішення цієї проблеми - «розумні зупинки», - каже пан Ігор. - Тобто всі автобуси обладнані джіпіес пристроями, а екран на зупинці чи інформаційне табло, інформують коли приїде той чи інший автобус. Це зручно і точно, але знову ж таки дорого. Поки місто не може собі дозволити комплексну реалізацію такого проекту.
Ще один крок до висвітлення публічного графіку руху транспорту зробили міські депутати. Вони на одній з сесій зобов’язали управління транспорту підготувати вичерпний графік руху кожного міського автобуса по кожній зупинці міста та розмістити його на сайті міської ради. Такі дані з’являться ближчим часом. То ж кожен, хто має доступ до інтернету, зможе роздрукувати (переписати - авт.) графік руху «своїх» автобусів аби контролювати його дотримання. Як показує досвід нашої редакції скарги від громадян на той чи інший маршрут, часто, покращує роботу перевізника, який його обслуговує.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Микола Унгурян

    ага, і кожного разу обіцяють "покращити якість надання послуг".

    а найбільший жах це маршрутка №28 - там взагалі ні графіку, ні маршруту, після 10 ранку водій собі їздить лише до автовокзалу, а після 19.00 взагалі вважає що не потрібно їздити.

    Анонім reply Микола Унгурян

    нехай, не буде 28 маршруту, буде приблизно такий, як ви описали;)
  • Ураган Вася

    Ну і 5 долярів зробити то буде ще ненайдорожче в світі. Навіщо владі громадський контроль над найбільш прихованою і темною сферою діяльності комунального і приватного виду. Несекрет що маршурутами керують певні наші обранці. Тож вони все прекрасно знають але вам того знати нетреба.

    Ви ж знаєте як їм зараз важко і підняти хочеться щоб кишеня ноповнялась. І тре то якось так зробити непомітно щоб виборець неохерів від того. Ось саме логічно виходить тре всім ляляля що всьо таке збиткове невигідне. В такому жалюгідному стані. Ну всі все знають і бачать. Починають люди трохи розуміти, що бесплатного всвіті нема нічого, а тут щей майже гарантують покращення і якийсь там контроль за якістю. Чи якусь нову додаткову інфраструктуру ідею. Головне відвести увагу. І хопа ми уже їздимо дорожче в томуж самому дірмі.
  • Анонім

    «Робота транспорту не рентабельна, автобуси часто ламаються, їзда в вечірній час - збиткова», бляді, а нічого, що у денний час перевезення - надприбуткові? А, суки? З 8.00 до 20.00 гроші гребуть, а ще дві години - влом їздити, бо збиткого, бля...
  • Jura Jurges

    Мединський скотиняка думає як підняти тарифи.....йому пох...той графік автобуси одні душегубки літом нема чим дихати...зимою все замерше........та падла тільки дивиться як збагатитись.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up