Партнер рубрики Події

Коли діти підуть до школи, вирішать 29 січня

Коли діти підуть до школи, вирішать 29 січня
Коли підуть тернопільські школярі на навчання, вирішуватимуть завтра, 29 січня. Загалом так званий карантин, а офіційно - обмежувальні заходи у Тернополі тривають безстроково. Їх мета мінімізувати поширення захворюваності серед учнів.

- Ми щодня відслідковуємо рівень захворюваності у місті і кількість звернень до лікарень, - пояснює заступник міського голови Леонід Бицюра. - А це в середньому 500-600 людей у день. Це перевищення нормативного порогу на 30%. 

Завтра, 29 січня у міськраді відбудеться нарада з представникам епідслужби та лікарень і буде створена комісія, яка прийме рішення продовжувати обмежувальні заходи чи припиняти їх. Загалом зі заходи безстрокові і прийняти рішення про продовження навчання міськрада може у будь-який день, наголошує пан Бицюра. 
Також заступник міського голови  зауважує, що статистика рівня захворюваності дітей дещо некоректна. Адже коли триває навчання у школах, тоді легше порахувати кількість хворих, адже вони відсутні на уроках. А коли школи не працюють, точно це вирахувати неможливо, адже не всі батьки звертаються до лікарень. 

Також Леонід Бицюра звертає увагу на те, що у Тернополі продовжують працювати дитсадки, адже якщо їх закрите – велике навантаження впаде на батьків. Адже якщо школярів ще можна самих залишити удома, то малечу - ні. Тому у дитсадках зробили акцент на якісніший медогляд, діти під постійним контролем медиків. 
Окрім шкіл, у Тернополі припинене навчання також і в музичних, спортивних школах, позакласних заходах. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Вирішать запустити дітей в школи з 3 лютого - от побачите. Тільки б опалення в школах увімкнули не в день початку занять, а хоча б за 2 дні - щоб школи прогрілися. А може, його й не вимикали?...
  • Анонім

    ага, якісніший медогляд! а який дебіл зараз придумав проводити в ці дні третій тур позапланової вакцинації від поліомієліту? батьки мають мороку тепер ще  й ходити і відмови писати, бо інакше вколять і крайнього не знайдеш в разі виникнення проблем! краще вже й садки закрийте, щоб дітей захистити від безглуздих експериментів!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік 22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up