Партнер рубрики Події

На чемпіонат світу до Тернополя з’їдуться рибалки із різних країн

На чемпіонат світу до Тернополя з’їдуться рибалки із різних країн
Збірні команди з різних країні з’їдуться до Тернополя на XIII чемпіонат світу по лову риби з льоду на мормишку, який відбудеться на Тернопільському ставі.

Безпосередньо змагання триватимуть 19-21 лютого. Приїдуть команди швидше - 15 лютого, аби потренуватися та підготуватися. 

- Наразі триває реєстрація учасників. Вже зголосилися 11 збірних – це команди зі США, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Латвій, Польщі, Білорусі та інших країн, повідомив почесний президент Тернопільської обласної федерації риболовного спорту Любомир Шимків. 

Команда складається з 6 чоловік, проте у складі збірної США, приміром, 17 чоловік, Білорусі – 13. Адже везуть вони  з собою ще й телебачення та пресу. До слова, реєстраційний внесок з команди – 1200 євро. 

Чемпіонат світу у Тернополі проводять вперше, минулого року він відбувся в Фінляндії, додає пан Шимків. Акваторія змагань охоплюватиме середину Ставу – від острівця кохання до «Циганки». Цю ділянку перекриють ще за два тижні до змагань, відтак з 4 лютого ловити рибу там буде заборонено. 

- Ми звертаємось до рибалок, щоб не рибалили у місцях, де має проходити чемпіонат, - каже Любомир Шимків. 
Організатори змагань кажуть, що погода сприяє проведенню чемпіонату. 
- Вибираючи дату, ми вивчали упродовж декількох років погоду і визначили, що найбільші морози припадають якраз на середину лютого, - каже пан Любомир. - 10 см льоду достатньо для проведення змагань за міжнародними нормами. Але від нас вимагають 20 см, - саме таку товщину зараз і має крига на Ставі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Діонісій

    гроші хз куди підуть, зариблення ставу влітку робилось не за гроші риболовних федерацій, а за гроші міської ради.

    знову "радує" некомпетентність журналіста, маю на увазі фото, мормишка і те що на фото трохи відрізняється :)
  • Анонім

    Морозів не буде.....))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up