Партнер рубрики Події

На "Дружбі" повстали проти забудови автостоянки

На "Дружбі" повстали проти забудови автостоянки
Тернополяни пікетували проти будівництва багатоповерхівки на вулиці С.Будного біля хлібзаводу в середу, 3 вересня.

На пікеті ми застали четверо жінок. Їх не влаштовує те, що поруч із їхніми помешканнями будуть зводити будинок. Ще й, мовляв, автостоянку заберуть.
- Ми вимагаємо, щоб цю будову припинили, у них же навіть дозволів немає! - обурюється мешканка одного із сусідніх будинків пані Руслана (прізвище жінка називати відмовилась). - Тут є чудова автостоянка, яку в нас заберуть. Бо їм буде потрібен заїзд до будинку. І взагалі, як тут можна будувати? Біля дороги і тут, прямо під землею, зовсім неглибоко від поверхні проходять труби газо-  та водопостачання...

Previous Next

Забудовник - "Набережний квартал". Під час виконкому міськради 3 вересня вирішили скасувати рішення виконкому від 21 січня 2010 року. Тоді фірмі надали містобудівні умови на будівництво багатоквартирного будинку на вул. Будного біля хлібзаводу, пояснює міський голова Сергій Надал.
- Відповідно до генплану міста та плану зонування, на цій території не може вестися житлове будівництво чи будуватися приміщення громадської забудови, - каже він. - Тому є необхідність привести у відповідність всю містобудівну документацію про це будівництво . У зв’язку з цим щодо даного об’єкта скасовані містобудівні обмеження. Сьогодні матеріали про скасування будуть направлені і в прокуратуру міста, і в Держбудінспекцію області, і до органів Держбудконтролю України.
Як бачила кореспондент, на паркані навколо фундаменту немає інформації щодо цього будівництва багатоповерхівки і хто, власне, забудовник.
- Я просив показати дозволи, але представники забудовника категорично відмовляються. При цьому говорять, що дозволи вони чи то мають, чи то ще виробляють, - говорить заступник начальника управління муніципальної поліції Тернопільської міськради Володимир Петрик. - Ще поруч із будовою забудовник уже встановив приміщення, у якому має бути їхній офіс для продажу квартир у новому будинку. Але за рішенням міськради, найближчим часом це приміщення демонтують, оскільки у забудовника них немає дозволів на забудову даної ділянки землі. 
Водночас представниця забудовника переконувала Володимира Петрика, що документи на будівництво у них є.  Але розмовляти з журналістами відмовилась.. Детальніше діалог її та Володимира Петрика дивіться на відео. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Bit

    Одна жінка , немаючи машини, переживай за паркінг, інша за дроти на буд. майданчику (напевно вдома розеток немає)....
  • Рома

    Надал наведе порядок!
  • Дуглас

    всі б стоянки позабудовували,а під домами і так вже нема де машин ставити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up