Партнер рубрики Події

Сергій Надал приховує публічну інформацію

Сергій Надал приховує публічну інформацію
Забудова стоянки та скверу на вулиці Миру, викликала багато балачок, дискусій та обурень. Та тернополяни толком і не знають, що збудують на майже 40 сотих землі...

Хтось думає, що мова про багатоповерхівку, хтось знає про мийку, чимало чули про готель і далеко не всі знають, що місце будови не лише стоянка, а й добрий шмат зеленого скверу.

Аби розповісти тернополянам про будівництво, з'ясувати хто, що і за скільки, а також зв'язки забудівників та чиновників міськради, почали журналістське розслідування. Один з його етапів — збір офіційної, відкритої та публічної інформації. Інструмент роботи — інформаційний запит. З ним і звернулись до Сергія Надала. Але в міській раді тотальне приховування публічної інформації та порушення законодавства. Відповіді ми не отримали!

Якщо пан Надал (на ім'я якого звертався) і пан Кібляр (який по логіці буде виконавцем запиту) вважають, що примітивна невідповідь на інформаційний запит приховає ще одну земельну оборудку — помиляються. Ще 6-го травня я звернувся з запитом. Сьогодні набрав відділ звернень, бо ж замість 5-ти днів, прочекав 15 (!!!). А там почув новий юридичний термін: "Ваш запит відхилений міським головою". Хотілося б нагадати чиновникам, що запит, то не заява, не звернення, не прохання і не клопотання. Це законна вимога надати публічну інформацію, яка не може бути відхилена. Це, до слова, не вперше коли міська рада затримує відповідь на запит, дає не повну відповідь, відмовляється відповідати на окремі питання чи надсилати документи. Так, це дуже сповільнює роботу журналістам, але панове посадовці — якщо вистачило розуму на дерибан, то може б його вистачило і на чесне виконання своїх обов'язків та законів? Якщо сьогодні відповідь на запит не отримаємо, звернемося до представника вповноваженого з прав людини з проханням притягти до адміністративної відповідальності Сергія Надала.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (76)
  • Анонім

    Сумно, що є люди, яких влаштовують будови на кожному кроці і ціни на квартири в двічі-тричі вищі ніж в сусідніх містах. Багато таких квартир ви собі дозволите?) Чи "прийдеться вкрасти" щоб мати можливість в них пожити?)

    Але згідний з анонімом який захищає "полтійніка" - бо треба робити реальні речі а не розводити балачки на форумі. Не подобається стройка - пікет, вивіски на балконах, балончик-фарба-огорожа. Хто хоче поживитись що тае "місто розквітає" і "порядок" - поїдьте в Вінницю. Там давно господар керує і якби не зрусифікований менталітет - сам би туди жити звалив :)
  • Іра

    Треба  викликати 1+1 програму Гроші, бо скоро Надал продасть всі парки і сквери, вже й так мало де є гуляти із дітьми. Він не може ніяк зупинитись, все мало йому.
  • Ференц Алёна

    Не реагуйте на ботів надала!



    Микитюк Іра, Бовш Ярина, Довгалюк Ніна. В ВК ці сторінки створені в один і той самий день! Мене вони  забанили, бо я вже повідомила андіністраторів спільнот в ВК
  • Анонім

    Надала на палю, того злодюгу і брехуна!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up