Що подорожчає після Нового Року?

Що подорожчає після Нового Року?
Наближається Новий рік. Українці з нетерпінням чекають свята. Експерти не хочуть затьмарювати передноворічний настрій, проте попереджають - з 2016 року деякі продукти, товари та послуги знову подорожчають.

І пов'язано це з новим Податковим кодексом, який розробили в Міністерстві фінансів. Якщо проект буде схвалений і прийнятий, в новому році деякі товари і продукти доведеться купувати вже за новою ціною.

Мінфін планує скасувати існуючі пільги з ПДВ, а також підвищити акцизи на тютюнову продукцію та спиртні напої. Це не дуже хороша новина для курців та любителів випити. Фахівці впевнені, що сигарети і алкоголь подорожчають буквально відразу після свят.

Якщо більшість українців схвалюють підвищення цін на сигарети і алкоголь, вважаючи, що це допоможе виростити здорову націю, то вони точно не будуть у захваті від іншої новини - з 2016 року почнуть дорожчати і лікарські препарати. Зараз на ліки ставка ПДВ складає 7 відсотків, але з нового року може піднятися до 20 відсотків, в підсумку самі «ходові» препарати подорожчають у середньому не менше, ніж на 15 відсотків. Потрібно відзначити, що українцям доведеться самостійно оплачувати цю «різницю», на відміну від жителів багатьох країн, де передбачена система оплати 80 відсотків від вартості ліки страховими фондами або державою.

Може подорожчати проїзд у громадському транспорті. 
Що стосується автомобільного ринку, то і тут не обійдеться без підвищення цін. Мова йде про російських авто, на які з нового року буде стягуватися мито. У РФ встановили свої власні розміри компенсаційних мит, і вони будуть становити від 10 до 17 відсотків, залежно від виробника транспортних засобів. Подорожчає не тільки російське авто, а й моделі іноземних марок, які збирають в Росії. Підвищення цін торкнеться Кіа, Ніссан, Хендай, Фольксваген та інших моделей. Експерти вважають, що ціни зростуть на десять відсотків, якщо в Росії розірвано договір про вільну торгівлю з нашою країною. У цьому випадку українці почнуть купувати вітчизняні та китайські авто і, отже, у виробників, через відсутність конкурентів, може з'явитися спокуса підвищити ціни.
У вересні подорожчала електроенергія, але нашим громадянам розслаблятися не варто - в 2016 році буде ще два подорожчання. Одне відбудеться вже в березні, друге - у вересні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Алексей Демченко

    Все что мы умеем ето писать , возмущяца. Стань призедентом измени свою страну. ( но для етого нужно немного всего-то 50 миллионов гривен) для участия в выборах.
  • Анонім

    Не кури не пей не еж не болей голою сракою по щебйонці пустити парашу і яйценюка
  • Анонім

    нє, ну не скоти? коли уже їх винесуть звідти?
  • Анонім

    навіть не здивувався
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up