Студентів-іноземців, які фотографувались з людським розрізаним тілом, покарають

Студентів-іноземців, які фотографувались з людським розрізаним тілом, покарають
Суворі догани винесли двом іноземним студентам Тернопільського медуніверситету за те, що вони оприлюднили в соціальних мережах фотографії з розрізаним людським тілом. Фотографування проходило під час заняття з анатомії.

Загалом на груповому фото було шестеро іноземців, але оприлюдненням світлин займались тільки двоє. Вони - першокурсники, приїхали у Тернопіль з Індії.

Адміністрація вузу миттєво відреагувала на даний інцидент. Як розповідає декан факультету іноземних студентів Петро Сельський, вони вирішили відрахувати усіх студентів, які були задіяні у фотографуванні та оприлюдненні знімків у соцмережах. Подання на відрахування скерували на Студентську раду вишу. Оскільки, згідно із законом України «Про вищу освіту», саме Студентська рада як орган студентського самоврядування приймає остаточне рішення.

- Даний інцидент - це грубе порушення всіх етичних норм медика і студента-медика, правил внутрішнього розпорядку та статуту університету, - говорить пан Петро. - Узагалі поширення будь-якої інформації про людське тіло, про стан здоров’я пацієнтів для тих, хто обрав медичну спеціальність, - суворо заборонене.

Відео дня

За словами декана, 4 лютого відбулось засідання Студентської ради, до складу якої входять студенти з різних факультетів. Шляхом таємного голосування більшістю голосів:15 проти відрахування і 2 - «за» - вирішили не відраховувати іноземців. Усі студентам, які брали участь у фотографуванні, винесли суворі догани. А це означає, що будь-яке порушення правил внутрішнього розпорядку тягне за собою автоматичне відрахування з вузу.

- Фактично студрада взяла їх на поруки, - пояснює Петро Сельський. - Ми викликали винуватців на засідання етичної комісії, де ще раз пояснили про заборони, яких мають дотримуватись усі. Також ми плануємо скерувати звернення у посольство.

Привід для відрахування був, але індусів "помилували". Декан висловив свою думку з цього приводу.

- Вони навчаються лише два місяці, і певно, ще тільки починають освоювати ази медицини, якби такі світлини розповсюдили студенти старших курсів - рішення, скоріш за все, було б категоричним. Крім того, ми маємо ще врахувати той факт, що ці студенти з Індії мають трохи інакший менталітет. В індійській культурі ставлення до померлих інакше, ніж у нас. Це наклало свій відбиток. Хоча це не дає їм права порушувати загальноприйняті етичні норми, яких мають дотримуватись всі медики.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (71)
  • Анонім

    Дійсно,КОЛЕДЖ СУПЕРРРР!А от те нікчемство,дійсно не вчилося...розумне цього не пише)тільки з відхиленнями_завали собі  нарешті і не пиши гадостей)
  • Анонім

    Якої моралі можна вчити людей, які так наговорюють! Звідки ви можите все знати про коледж! Не були - не говоріть! А як були...і за якихось умов залишили його...то тепер ніхто не винене вам в цьому! Не по українськи підставляти так когось.... а зі сторони це виглядає..справді... як підстава! Заспокойтеся вже! Коледж хороший і вчителі всі розумні і моральні люди
  • Таня

    в кожного своя думка)
  • Анонім

    я закінчив ще інститут!!! добились бо працюють закордоном? не сміши-це навпаки не добились нічого бо зрадили свою державу і поїхали задниці витирати!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up