Тернополян запрошують на партизанські вишколи

Тернополян запрошують на партизанські вишколи
Партизанський вишкіл проведуть у Тернополі для всіх охочих. Фахівці навчатимуть як захищати свій дім в умовах окупації. Кожен учасник вишколу матиме псевдо, яким користуватиметься під час навчань. Справжні прізвища будуть відомі лише організаторам

Ініціативна група людей, які мають досвід участі у бойових діях, навчатиме тернополян методів партизанської боротьби. Про те, як відбуватиметься вишкіл та чого під час нього навчатимуть, розповів один з його організаторів. Прізвища його не вказуємо зі зрозумілих причин.

- Пане Миколо, яка мета партизанського вишколу?
- Тисячі тернопільських хлопців сьогодні воюють на Сході, захищаючи країну. Завтра війна може прийти і на нашу територію. Тому кожен повинен бути готовим гідно зустріти ворога і внести свій вклад у перемогу. Вклад може бути різним: добровольцем поїхати на Схід, бути волонтером і допомагати ресурсами, надавати медичну допомогу постраждалим тощо. А ще є партизанський рух, який завжди допомагав регулярним військам.
Ми всі сподіваємось, що конкретно нас, нашу родину та друзів це омине. Однак треба бути готовим до всього. Психологічно, фізично і технічно слід бути готовим до будь-якої ситуації – бою на вашій вулиці, коли треба буде витягувати поранених з-під обстрілу, “партизанщини”, коли доведеться буде жити бозна-де і робити диверсії, вести репортаж з “гарячої точки”, який інформаційно допоможе нашим перемогти.

- За якими напрямками відбуватиметься навчання?
- Під час вишколу будемо формувати навчальні групи по 15-20 чоловік у кожній. У групах будуть як чоловіки, так і жінки. Останніх буде до 30%. Вишкіл проводитимемо за чотирма напрямками. Перший – добровольці в зоні АТО. Це пріоритетний напрямок. Таких добровольців інтенсивно навчатимемо.
Другий напрямок – це партизанський рух. Навчатимемо методів ведення партизанської війни в умовах окупації. Сподіваємось, що ворог не ступить на нашу землю, але потрібно бути готовим боронити свій край.
Третій напрямок передбачає підготовку медично-санітарного персоналу для надання допомоги як під час партизанської боротьби, так і в зоні АТО. Це вже залежить від того, хто куди зголоситься. У Києві створили платні курси для медиків, які зголосилися працювати у зоні АТО. Ці курси коштують 600 доларів. При всьому багатстві української мови у мене просто не вистачає цензурних слів, щоб висловити своє обурення. Людина добровільно зголосилася працювати під час бойових дій, а з неї ще й гроші деруть. У нас же навчання безкоштовне. Причому безкоштовне за усіма напрямками.
Також передбачене навчання для журналістів та волонтерів. Будемо вчити їх, як поводитися та працювати у “гарячих точках”.

Previous Next


- Хто проводитиме вишкіл?
- У нас є ініціативна група інструкторів, які зголосилися навчати. Серед них є і колишній офіцер спецназу, а також учасники бойових дій, викладач бойових мистецтв, медики і психологи. Медики, які працюватимуть під час вишколу, теж мають досвід роботи у зоні проведення бойових дій.

- На кого розрахований вишкіл? Кого чекаєте для участі у ньому?
- Чекаємо усіх – і хлопців, і дівчат, і чоловіків, і жінок. Прикро дивитися, як хлопці у барах п'ють пиво, кухоль за кухлем, та обговорюють прочитане у Facebook. Сподіваємося, що частину пасивної молоді нам таки вдасться розворушити.
Не приймаємо на вишкіл неповнолітніх та пенсіонерів. Однак відбір кандидатів будемо проводити, керуючись насамперед здоровим глуздом. Якщо, наприклад, прийде чоловік віком 60 років, і стан його здоров'я хороший, то, звісно, візьмемо. Якщо людина старшого віку чи стан здоров'я трохи підводить, то не обов'язково їй бігти марш-кидок на 10 кілометрів. Такі люди можуть знадобитися і для розклеювання листівок.
Для участі у вишколі потрібно мати документ, який посвідчує особу. Під час відбору з кандидатами будуть спілкуватися медики та психологи. Сумнівних людей будемо відсіювати.

- Чого навчатимуть добровольців?
- Перше, чого будемо навчати, – це навики поводження зі зброєю. Далі у програмі – тактика ведення партизанської війни на окупованій території. Також усіх будемо навчати, як надавати першу медичну допомогу в умовах бойових дій. Частину занять проводитимемо у навчальних класах, решту – у польових умовах. Місце проведення навчання не розголошуємо.
З метою конспірації під час вишколу кожен учасник матиме псевдо, за яким до нього звертатимуться колеги. Справжні імена та прізвища будуть відомі тільки організаторам навчань.
Триватиме вишкіл для кожної групи орієнтовно по два дні. За цей час, звісно ж, ми не зробимо з людей професіоналів, але основи дамо.
На війні для людини важливо не загинути у перші кілька тижнів. Це період, який потрібен для адаптації. Наше завдання – допомогти тернополянам, щоб вони були максимально підготовлені. Тих, хто себе добре зарекомендує під час першої серії вишколів, будемо запрошувати на наступні етапи навчань.

- Якою після проходження вишколу буде доля доброльців?
- Ми тільки проводимо навчання. Що робити далі і де себе задіяти, кожен учасник вирішує сам. Після вишколу людина може записатися добровольцем у Нацгвардію, може звернутися у військкомат, а може просто піти додому. А отримані знання та навики використовувати, якщо, не дай Боже, ворог ступить на нашу землю.
Ці навчання корисні для всіх. Адже може трапитися так, що людина не бере участі у партизанській боротьбі, але виникає ситуація, коли потрібно надати допомогу пораненому. Чи людина стикається зі зброєю, але не вміє з нею поводитися.

- Це буде підготовка для бойових дій у лісах чи для участі у міській партизанській війні?
- Насправді лісів на Тернопільщині не так вже й багато, щоб там ефективно вести партизанську війну. Основний акцент будемо робити на партизанський рух у міських умовах. У ряді країн, зокрема у Чечні та Іраку, уже вели міську партизанську війну. Та й на Сході нашої країни, у містах, теж уже відомі випадки партизанської війни. Тож вивчаємо увесь цей досвід, щоб використати його під час нашого партизанського вишколу.

Довідково
Для участі у партизанському вишколі всі охочі можуть звернутися: за телефоном 067-196-18-81 (Микола), e-mail: [email protected]

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Future

    а хто такі взагалі будуть ті організатори? в теперішній час таких людей самих варто перевірити... хто вони і чим дихають

    та й для чого їм справжні прізвища/імена? достатньо щоб людина з психологом поспілквалася і той не виявив у неї явних відхилень.

    також незрозуміло в яких класах будуть проходити заняття - на базі якого закладу?

    Pavel Tsytsorin reply Future

    Вельмишановний, на що ти натякаєш?? Хто ти такий щоб кричати з свого дивана на рахунок некометентності людей які готові вчити тебе базових принципів виживання та ведення воєнних дій, причому безкоштовно!

    Якщо в тебе є альтернативи, щодо підвищення бойово7о духу серед населення, будь ласка пропонуй, а обливати брудом кожен може...

    Future reply Pavel Tsytsorin

    Павло, незважаючи на Ваш тон, відповім:

    1. я нікого брудом не обливав і жодного слова про компетентність людей не сказав

    2. просто поцікавився, для чого їм прізвища та імена. До речі, в Україні діє закон "Про захист персональних даних" і залежно від того, як вони будуть зирати та зберігати ті дані, в них можуть бути нюанси

    3. та й взагалі - якщо для зберігання хоч якоїсь "коспірації", то краще тих даних не збирати (як я писав раніше), а то хто знає, де вони потім можуть "виплисти"

    4. просте питання - в яких класах (на базі якого закладу) будуть проводитися заняття (про це написано в статті). Тому що коли наприклад на базі школи допризовної підготовки - то такі курси таки трохи більше довіри викликають

    5. судячи з того, шо Ви досить швидко відписалися після мого коментаря, то й також деяким чином причетні до тих організаторів - будь ласка, якщо маєте інформацію, то доповніть статтю тут в коментарях

    Pavel Tsytsorin reply Future

    Привіт.

    Тон відповідний до ваших заяв.



    1. Ви непрямим текстом текстом написали "журналісти газети 20 хвилин поспілкувалися з Бог знати ким, і тепер поширюють інформацію про воєнні вишколи, які будуть проводити якісь люди, незрозуміло для яких цілей..

    Тим самим поставивши під сумнів професіоналізм в першу чергу журналіста який написав цю статтю.



    2. Якщо хтось не хоче поширювати свої дані, як ви, підписуючись псевдо, це його право. І ніхто не вимагає щоб люди давали ці данні.



    3. Ще раз питаю, з ким спілкуюся, наскільки твоя думка є авторитетною і вагомою.



    4. Якщо людина хоче тренуватися їй байдуже де вона буде тренуватися.



    5. Швидкість відписування, вказує на те що стаття була прочитана мною в той самий часовий проміжок.

    Щодо доповнюючої інофрмації, в кінці статті є контактні данні, дзвоніть, спілкуйтеся.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up