Тернополянка скаржиться, що затримують "дитячі" гроші

Тернополянка скаржиться, що затримують "дитячі" гроші
- Дитячі гроші знову затримують, - скаржиться тернополянка Валентина Гупало. – Телефоную три дні поспіль всюди, куди можна: в міське казначейство, обласне казначейство, в Мінсоцполітики. Відсилають одне до одного, і не можна вивести кінців.

Тернополянка виховує сама двох діток –  однорічну та семирічну дівчаток. Тож, затримка дитячих грошей – серйозна проблема.

- Та це не я одна, всі мами переживають, - додає вона. – Я не пам’ятаю, щоб так на довго затримували виплату. Гроші приходять на картку дев’ятого числа кожного місяця, якщо випадає на свята, ну то максимум одинадцятого. А щоби до шістнадцятого числа – і ніхто не міг пояснити, з яких причин і коли будуть, такого не було.

Щоби з’ясувати причину заборгованості, жінка зателефонувала в управління соціальної політики міськради. Тут, за словами жінки, сказали телефонувати у Головне управління Державної казначейської служби України в області. З цього відомства переадресували у міське казначейство. Далі жінка зверталась і на урядову лінію, в Державне казначейство України. 

- Всюди, куди мене відправляли, я телефонувала, - додає вона. – врешті, у Києві мені сказали, що гроші є, затримка за міським казначейством. Телефонуйте туди. Звертаюсь знову в міське казначейство – і звідти знову по колу. Що робити? 

З’ясувати причини у міському управлінні соціального захисту не вдалось – тут відправили до фахівця, до якого ми упродовж двох годин так і не дотелефонувались. Для загальної інформації, не у якості коментаря, натякнули – самі ж знаєте, яка ситуація в країні. 

Роз’яснення дали в Департаменті соціального захисту населення в ТОДА. 
- Заборгованості з виплат нема, - каже начальник Департаменту Вадим Боярський. -  Тому, що згідно із чинним законодавством проплата державних соціальних виплат здійснюється в поточному місяці. Тобто, в липні платять за липень. Але виплачують протягом місяця. Тобто, нема конкретно визначеного дня, у якій повинні надійти допомога. Відтак, з юридичної сторони, це - не заборгованість.

Але отримувачі допомоги, погодився пан Боярський, таки відчули трішки дискомфорт. Оскільки усі попередні місяці вони отримували 9-11 числа. Цього ж місяця склалось так, що є невеличка затримка.

- Область профінансована повністю із соціальних виплат, але є невеличка затримка через казначейство, - додає Вадим Боярський. - На сьогодні проплачено п’ятдесят  відсотків державних соціальних допомог і ще стільки  не проведено казначейством. Утім, наскільки відомо, сьогодні (16 липня – прим. ред.) знову буде проведено 10% від цієї суми, тобто 5 млн.

Подібна ситуація, каже посадовець, і в інших областях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Olya

    Що робити? До кого звернутись? Сьогодні 30.07.2014, грошей і досі нема! І хтось хоче сказати, що завтра всім, і всі гроші нарахують? Як це нема заборгованості? "Але отримувачі допомоги, погодився пан Боярський, таки відчули трішки дискомфорт. Оскільки усі попередні місяці вони отримували 9-11 числа. Цього ж місяця склалось так, що є невеличка затримка." Невеличка затримка??? Хотіла б я, щоб у них так зарплати затримували! Що робити?
  • Надя

    Влада скасувала усі виплати на дітей!!!В соцбезі сказали,що документів на дітей не везіт,ми не приймаємо,виплати скасовані,....хай би собі там поскасовували...ціни космічні,а грошей нема!!!
  • Valentina Karaman

    Доброго дня!Сьогодні 22 липня,грошей на дітей немає,починаю знову дзвонити по колу яке вже пройшла!І знаєте що мені відповіли в державному казначействі?"Жіночко!Ви куди звоните?Ви що не бачите яка ситуація в країні?"і поклали трубку.Ось так!Та хочу сказати наступне:прийшла я на минулому тижні в совбез що знаходиться на Лисенка 8,стоїть жіночок 30-35,всі хочуть дізнатись чому нема грошей і коли будуть,коли їм відповіли стандартною фразою на подібні запитання"Ми документи подали в казначейство,коли пропустять гроші тоді і нарахуєм,від нас нічого не залежить"!Вони почали обурюватись,я звернулась до жінок-треба зібратись та протестувати бо одну мене ніхто не чує!І знаєте десь хвилин за 5-7 всі розсмоктались ніби їх там і не було!Це жахливо,тому що кожен хотів би порядку але домагатися своїми руками не хоче(от якби хтось,тоді так а вони в дома по телевізорі подивляться як то було)Чесно?!Огидно з таким людьми навіть в одній країні проживати не кажучи вже про місто!Та сама ситуація і з солдатами була,сиділи-сиділи дивились телевізор,тішились що "наші" воюють,а коли прийшла черга і до нас то під колеса вантажівок лягали бо її дитину забирають,це значить якщо з інших областей і міст забирають чиїхось дітей то так має бути,а наші під спідницями мають сидіти?!Господи який позор!
  • Valentina Karaman

    Доброго дня!Це я звернулась у редакцію,думала може хоч хтось відреагує,та марно!Сьогодні 22 липня,грошей немає,починаю знову дзвонити по колу яке вже пройшла!І знаєте що мені відповіли в державному казначействі?"Жіночко!Ви куди звоните?Ви що не бачите яка ситуація в країні?"і поклали трубку.Ось так!Та хочу сказати наступне:прийшла я на минулому тижні в совбез що знаходиться на Лисенка 8,стоїть жіночок 30-35,всі хочуть дізнатись чому нема грошей і коли будуть,коли їм відповіли стандартною фразою на подібні запитання"Ми документи подали в казначейство,коли пропустять гроші тоді і нарахуєм,від нас нічого не залежить"!Вони почали обурюватись,я звернулась до жінок-треба зібратись та протестувати бо одну мене ніхто не чує!І знаєте десь хвилин за 5-7 всі розсмоктались ніби їх там і не було!Це жахливо,тому що кожен хотів би порядку але домагатися своїми руками не хоче(от якби хтось,тоді так а вони в дома по телевізорі подивляться як то було)Чесно?!Огидно з таким людьми навіть в одній країні проживати не кажучи вже про місто!Та сама ситуація і з солдатами була,сиділи-сиділи дивились телевізор,тішились що "наші" воюють,а коли прийшла черга і до нас то під колеса вантажівок лягали бо її дитину забирають,це значить якщо з інших областей і міст забирають чиїхось дітей то так має бути,а наші під спідницями мають сидіти?!Господи який позор!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up