Зміни в русі маршруток і тролейбусів Тернополя

Зміни в русі маршруток і тролейбусів Тернополя
Маршрутки №1 та №1а відмінять, а тролейбуси поїдуть за новими маршрутами. Це передбачено у проекті нової маршрутної мережі міста, яку представили ЗМІ у понеділок, 28 вересня. Вводити зміни планують із 2016 р. А поки у міськраді та управлінні транспорту чекають відгуків і пропозицій від тернополян.

Найбільші зміни чекають на електротранспортну маршрутну мережу. Приміром, тролейбус №1 курсуватиме з вул. Карпенка через вул. Миру, Дружби, через дамбу з поворотом направо через Живова. Потім тролейбус їхатиме через Острозького до техуніверситету з поворотом на міст і далі за звичним маршрутом, інформує начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський. 

- Тролейбуси №2 та №3 залишаємо без змін, - продовжує пан Мединський. - А маршрут №4 проходитиме від ринку через вулицю Острозького до залізничного вокзалу. З вокзалу по вулиці Шота Руставелі, по проспекту Злуки, повертатимуть на 15 Квітня, їхатимуть через Збаразький поворот, Протасевича із поворотом на вул. Довженка. А звідти - тролейбус повертатиме на вулицю Лесі Українки, і через Центр вертатиметься на ринок.

Тролейбус №4 за даним маршрутом уже курсуватиме з 20 жовтня, щоправда у тестовому режимі. 

Відео дня

Усі інші тролейбуси курсуватимуть поки без змін. 

Також є серйозні зміни у мережі маршруток. Наприклад, маршрутку №1 та №1а відмінять взагалі тому, що їхні маршрути ідентичні з маршрутом тролейбуса №1.

- Маршрутка №5 раніше курсувала до Березовиці, а тепер їхатиме аж до Острова . Цей маршрут уже сьогодні виконує ці рейси.  - продовжує Ігор Мединський. - Маршрут №12 буде відкоректований. Коли ми з Карпенка пропускаємо тролейбус через ринок, потреби дублювати його з 12 маршрутом немає. А на Чернівецьку може курсувати 36 маршрут. Тільки на це ще потрібен дозвіл Державтоінспекції.

Зміни будуть у маршрутках №8, 18 та 31. За новим маршрутом вони не їздитимуть до залізобетонного заводу, адже там - недостатній пасажиропотік. Вони повертатимуть на вулицю Енергетичну. 

Проте це ще ескізний проект. Тернополяни можуть вносити свої побажання та пропозиції. Для цього потрібно звернутись в управління транспорту. Після збору пропозицій і обстеження пасажирських потоків модернізовану транспортну мережу обговорять з тернополянами. Із 1 січня 2016 року тернополяни зможуть їздити у громадському транспорті за оновленим маршрутом. 

До слова, пан Мединський зазначив, що питання про нічний транспорт у Тернополі ще розглянуть. А наразі нічого конкретного сказати не може. Мовляв, нема грошей.

Довідка

Адреса управління транспорту комунікацій та зв'язку м. Тернопіль, вул. Коперника, 1, 4-й поверх. Тел. - 52-15-14. Електронна пошта: [email protected].

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (96)
  • Галина

    По вул. Дівочій ходить єдина маршрутка №12. І там живе багато старших людей. Як же для них тролейбус №1 продублює маршрут №12?
  • тойво

    1 через живова?там і так пробки нереальні.

    Анонім reply тойво

    їм мало, потім будуть "думати" зроботи вигляд, що розвантажуть вул.Живова
  • Анонім

    ви  спочатку спитайте мешканців дружби а потім  довго думайте про скорочення  маршруту першого.
  • Анонім

    Краще усі маршрутки замінити тролейбусами, тоді не будуть власники мартруток і МАРШРУТІВ (?) диктувати споживачам придумані тарифи. Споживач сам має право обирати вид транспорту, яким хоче скоритатись, а не "примусово"  через відсутність альтернативних варіантів. Заодно і електротранспорт міста прибутковішим. ... А, звісно, чиновникам не вигідно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up