Водія, який не пустив АТОшника, відсторонили від роботи. Депутати і активісти вимагають вигнати

Водія, який не пустив АТОшника, відсторонили від роботи. Депутати і активісти вимагають вигнати

Водії, які сидять весь час в теплі-добрі біля дружин і дітей, просто не мають морального права так вчиняти. Учасники бойових дій бачили пекло на землі. І наш спокійний сон – це їхня заслуга.

Потрібно позбавити одного ліцензії, щоб більше нікому навіть в голову не прийшло таке робити.

Розірвати угоду на перевезення пасажирів із приватним перевізником маршрутного автобуса ВО 0233 АА. Та не допустити до участі в конкурсах майбутніх періодів вищезгаданого перевізника терміном на 25 років.

Водія, який примушував учасника бойових дій платити за проїзд, на тиждень відсторонили від роботи. Про це повідомили в міськраді.

Позбавити ліцензії власника та вигнати з роботи водія вимагають і депутати, і активісти.

Резонанс у Тернополі викликала новина, опублікована читачами в соцмережах, коли водій 12-ї маршрутки примушує учасника бойових дій платити за проїзд.

Відео дня

І це попри рішення міськради перевозити цих пільговиків безкоштовно, незважаючи на кількість пільговиків інших категорій в салоні.

Нагадаємо, наприкінці травня виконком прийняв рішення: учасники бойових дій їздитимуть маршрутками безкоштовно.

  • На засіданні виконавчого комітету було укладено договір з перевізниками на перевезення пасажирів у громадському транспорті в місті Тернополі. Цим договором передбачено, що учасники бойових дій мають право безкоштовного проїзду у громадському транспорті незалежно від їхньої кількості, - сказав тоді міський голова Сергій Надал.

А 24 червня водій маршрутного автобуса № 12, держномер ВО 0233 АА, відмовив в безкоштовному проїзді учаснику АТО.

 Попри тисячі негативних коментарів в соцмережах, серед яких ми не побачили жодного, який би виправдовував водія чи власника маршруту, досить категорично відреагували депутати міськради та громадські активісти. Їхні оцінки різняться за формою та рівнем толерантності, однак суть одна: водія за таке потрібно вигнати з роботи, а перевізника позбавити ліцензії.

  • Так, як поводив себе водій, а особливо його фраза про те, що АТОшник може «жалітися до міської ради», говорить про те, що його дії можуть бути санкціоновані власником маршрутного автобуса, - припускає депутат міськради Тарас Білан. – В будь-якому випадку тут - порушення прав громадян України.  

Тарас Білан вже підготував звершення до керівницива управління транспорту і зв’язку міськради з вимогою розірвати угоду з перевізником. І не допустити його до участі у конкурсі найближчі 25 років. Якщо ж договір управління транспорту не розірве, вимагає винести це питання на розгляд сесії міськради.

Депутат міськради Ігор Турський, який донедавна був головою Ради сприяння учасникам АТО при міськраді, а зараз залишається її членом, категоричний: водія потрібно звільнити. Якщо подібний випадок трапиться ще раз – розривати договір з перевізниками. – Є рішення міськради, яке має виконуватись, - каже Ігор Турський. – Не виконують – звільняти з роботи і розривати договір. По іншому, я бачу, вони не розуміють. Маршрутники зараз пробують торгуватись щодо збільшення вартості проїзду. Про яке подорожчання може йти мова, коли вони елементарно не виконують рішень міськради? 

Лілія Мусіхіна, волонтер «Самооборони майдану», яка опікується тими, хто воює на сході країни та демобілізованими, шокована ситуацією. Каже, АТОшники, попри надані їм міськрадою пільги на безкоштовний проїзд, часто відмовляються демонструвати посвідчення учасника бойових дій, бо бояться принижень.

Вони самі кажуть, що їх забагато і бюджету міста важко потягнути всіх пільговиків, - каже Лілія Мусіхіна. – Але водії, які сидять весь час в теплі-добрі біля дружин і дітей, просто не мають морального права так вчиняти.

Учасники бойових дій бачили пекло на землі. І наш спокійний сон – це їхня заслуга, переконана волонтер.

  • Ми щодо цієї ситуації категоричні, - каже голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів. - Якщо факт підтвердиться, ми вимагатимемо позбавлення перевізника ліцензії. І навряд чи потім комусь прийде в голову подібне вчиняти.

Міськраді відомий лише єдиний випадок, коли учаснику бойових дій відмовили в безкоштовному перевезенні в маршрутному таксі №12. Про це повідомила керівник прес-служби міськради Катерина Калуш.

  • Одразу ж після інциденту водія відсторонили від роботи на тиждень часу, відповідно, за цей період він не заробив ані копійки, - каже Катерина Калуш.  

Якщо будуть зафіксовані подібні систематичні порушення з боку перевізника, з ним можуть розірвати договір.

  • Це питання на контролі у міськраді, - каже пані Катерина. - Є принципова позиція міського голови: з перевізниками, які порушують умови договору в частині  перевезення учасників бойових дій, будуть припиняти будь-яку співпрацю. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    ліля вірно сказала, щоб не вислуховувати бруд в свою адресу і не принижуватись мій чоловік рідко показує посвідчення УБД, але суть в тому , що коли чоловік приїздив у відпустку з АТО і ми їхали в село (а шофер чудово знає що він і афганець і воїн теперішньої війни) без "угризения" совісті брав гроші за проїзд. а на старому автовокзалі в касі чомусь пільгових квитків не дають. можна дізнатись чому?хто дав таке розпорядження ???????????????????

    ретро reply Анонім

    Гроші їого біда і з цим тому шоферу до самої смерті мучатись, бо їх йому ніколи не висарчить так і помре в злиднях.
  • Анонім

    Позбавити ліцензії і відправити в АТО. Нехай там гроші "зшибає".

    ретро reply Анонім

    В Ато його, а потім подивимся що він каже.

    ретро reply Анонім

    Правильно! В АТО ,а потім подивимся що він скаже.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up