Партнер рубрики Події

Життя 19-річного студента із Кременця таки обірвалось

Життя 19-річного студента із Кременця таки обірвалось
Батьки Віталія - Людмила та Володимир до останнього сподівались на диво. Того, нажаль, не сталось. Тепер у батьків та у знайомих Віталія - маса питань і до медиків, і до правоохоронців.
У міській лікарні №3, так і не прийшовши до тями, помер 19-річний Віталій Заяць. Хлопець перебував у комі майже два місяці.

Батьки до останнього, кажуть знайомі родини Заяць, сподівались на диво. Однак, на жаль, того не сталось. Сина не стало у вівторок, 26 січня.

Нагадаємо, наприкінці листопада у редакцію "20 хвилин" звернулись жителі Львівської області Людмила та Володимир Заяць із скаргою на медиків та правоохоронців. Вони розповіли, що їхнього сина, студента кременецького вишу, побили 24 листопада. Але поліція не відкриває кримінального провадження, бо переконана – їхній син сам впав з метрової висоти і травмувався. Ба більше – батьків відразу після госпіталізації сина в кременецьку лікарню тамтешні медики переконували, що їхній син перебуває в алкогольній комі. Мовляв, напився і впав. Тож уся медична допомога, яку хлопець отримав від медиків, - крапельниця. Версію медиків перекреслив прихід на деякий час до тями Віталія. Той чітко відповідав на питання та розповів, що його побили. А це, кажуть фахівці, нереально при алкогольній комі. І лише після рентгену, який зробили за наполяганням матері, стало відомо – у хлопця у кількох місцях проламаний череп.

Окрім того, як розповіли батькам медики у Тернополі, отримані Віталієм травми  не характерні для падіння п’яної людини.

Кримінальне ж провадження поліція порушила тільки після візиту батьків 30 листопада в Головне управління Національної поліції в Тернопільській області. Про це ми писали у статті «Поліція каже, що п’яний студент сам впав і проломив череп, а батьки, що його побили». Невдовзі на офіційному сайті поліції з’явилось повідомлення, що вони перевіряють за яких обставин травмувався хлопець.
Як повідомили у поліції 20 січня, говорити про те, внаслідок чого отримав травми хлопець, можна буде після результатів судово-медичної експертизи. А її лишень почали робити минулого тижня, бо не було усіх документів з медзакладів. Результати орієнтовно будуть за місяць.

- Ми були переконані від самого початку, що кременецькі медики і поліція щось приховують, - каже знайомий родини Тарас (прізвище редакції відоме – прим. ред.). – Адже у Кременці це був уже не перший випадок нападу. Окрім того, судячи з дій медиків, вони Віталія "списали" ще тоді у листопаді. Тут у Тернополі перед Новим роком Віталія у комі випровадили з обласної лікарні у міську. Мовляв, він більше не може тут перебувати. А коли ж мати, яка і сама медик, намагалась долучити до лікування інших фахівців, то їй відповідали, що непотрібно. І якщо хочуть залучати інших фахівців, то хай забирають у інший медзаклад і залучають. Тож і у батьків, і в нас – дуже багато запитань і до медиків, і до поліції. 

Редакція «RIA плюс» та сайту 20minut.ua висловлює щирі співчуття батькам, родині та друзям Віталія.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    повішати на гіляці
  • Клон

    Впав з висоти власного зросту. Причина для відмови у порушенні кримінальної справи. Та тих кременецьких правоохоронців за таке як мінімум з роботи потрібно позвільняти, але дадуть максимум догану. В таких випадках потрібно писати скарги на поліцію в прокуратуру. Тоді починають рухатись
  • Анонім

    Співчуваю батькам. Дуже велика втрата.
  • Ференц Сергей

    ШКОДА ХЛОПИНУ А МЄНТ УРОД ПОВІШАТИ НА МАЙДАНІ ЦЬОГО КОЗЛА

    просто так reply Ференц Сергей

    Якби одного повісили, то інші б задумувались, а то повна безкарність. Співчуття батькам, шкода юнака, тільки б жити..

    Анонім reply Ференц Сергей

    та там треба вішати не того, кому справу передали, а хто спочатку все списав на п'яне падіння
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up