Де у Тернополі можна плавати автомобілем

Де у Тернополі можна плавати автомобілем
Аномальна злива - і Тернопіль плаває у воді. Комунальники кажуть, що для повного вирішення проблеми підтоплень потрібно будувати нові водостічні колектори та розчистити русло Серета. Але такі проекти є дуже дороговартісними

Після кожної зливи у Тернополі потоп.
- Думав, що після дощу завжди затоплює тільки дорогу на Злуки біля "Універсаму", - каже тернополянин Сергій Бойчук. - Але виходить, що я помилявся. Потрапив у зливу на вулицю Слівенську, а там на частині дороги - потоп. Автомобілі ледве проїжджають. На перехресті КоновальцяРєпіна така ж ситуація. Невже не можна щось зробити з водостічними колекторами, щоб Тернопіль щоразу після дощу не плавав у воді?
Ділянка біля "Універсаму" - і справді далеко не єдине місце, де бувають потопи після кожної грози.
В обговоренні на нашому сайті — te.20minut.ua читачі додавали, що під час сильних грозових дощів постійно затоплює вулиці Миру, Оболоня, Липову, Крушельницької. Детальніше місця постійних підтоплень дивіться на карті.

Previous Next

Відео дня

«На Оболоня і Липовій після дощів завжди озера, - пише наша читачка під ніком Лана. - І на вулиці Миру такі, що аж маршрутки глохнуть».
Дехто з читачів навіть називає причини того, чому місто плаває у воді.

«Підземні стоки і колектори не тільки засмічені, а й просто перегороджені і блоковані хаотичними забудовами у Тернополі, - пише читач під нікому Summer. - Тому потопи будуть під час грозових дощів усе більші. Слава нашим забудовникам і владі!».

Тим часом у міській раді стверджують, що наразі усе можливе для того, аби вирішити проблему з підтопленнями вулиць.
- Зазвичай водостічні колектори справляються з відведенням дощових вод, - каже начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури міськради Андрій Дроздовський. - Але минулого тижня був уже другий у цьому році випадок, коли місячна норма дощу випадає за день. У разі виникнення таких аномальних явищ окремі вулиці у Тернополі підтоплює. Хоча ми робимо все можливе для того, щоб вирішити цю проблему.
За словами Андрія Дроздовського, комунальники щомісяця проводять ревізію та розчищають решітки, щоб забезпечити відведення дощових вод. Цього вистачає, щоб забезпечити роботу колекторів за звичайних дощів, а не злив.
- Для того, щоб уникнути підтоплень у разі аномальної кількості опадів, потрібно будувати нові колектори та розчистити русло річки Серет, - пояснює Андрій Дроздовський. - Розчищення русла дозволило б вирішити проблему підтоплень вулиць Живова, Оболоня та Білогірської. Але це дуже дорогі проекти, які ми не можемо собі зараз дозволити. Скажімо, на будівництво нового колектора, щоб вирішити проблему підтоплень на вулицях Галицькій і Коновальця, потрібно близько 70 мільйонів гривень. Ще більше коштів треба для того, щоб розчистити русло річки Серет від села Острів аж до нашої дамби.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Віталій

    Це все херня ! Буде великий супермаркет на 6 -му районі ) надал через свою структуру тернопільбудінвестзамовник уміє земельку віджимати ))) і бруківку замінювати ( пиляється там гроші норм ).
  • keht

    Коли ті клоуни що сидять в міській раді будуть думати за місто....а не строїти очередний бар чи готель....

    Володимир reply keht

    а може ще знаєш, де взяти пару десітків мільйонів, щоб мати чим "думати". Чи ти думаєш, що поміняти каналізацію, то хтось задурно зробить???

    igor golovko reply Володимир

    Десь на 3-4 день після обрання мером Надал приїзджав на в. Галицьку якраз після чергового підтоплення. Подивився покивав гловом пообіцяв вирішити і на тому скінчилося - посідали в авто і до побачення. А віз і нині там та й навіщо щось робити- набагато легше і прибутковіше ущільнювати забудови.

    keht reply Володимир

    Умнік....а забудови які ущільнють  все місто...то задурно земельку дають......клоун с тобою все ясно...ти такий тупоголовий як міська рада............

    Роман reply keht

    Та він і є міська рада)
  • читач

    на перехресті перед мостом як їхати зі східного в центр (бандери-руська-горбатий міст) завжди затоплює так, що тролейбуси не можуть проїхати. води вище кролін, сам перевіряв якось..)
  • дядя_Юра

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст 10:20 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття ще на дев’яти вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up