“Ференц-фесту” в Бережанах не завадив навіть дощ

“Ференц-фесту” в Бережанах не завадив навіть дощ

Близько півтисячі гостей дійства вчилися танцювати чардаш та готувати справжній угорський бограч.

“Ференц-фест” покликаний показати спільну історію двох народів: угорського та українського, розповідають організатори. Тому дуже радіють, що на перший фестиваль прийшло стільки людей.

- Гості фесту сприймали угорську культуру через наш захід всіма органами чуття: слухали одну з найскладніших мов світу наживо, коли зачитували маніфест Ференца Ракоці ІІ, співав гурт Sodro i хор Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ, дивилися на чудові національні костюми, народні танці полоташ і чардаш, куштували смачнющі страви, які готували просто неба: банош, гуляш, бограч та інші, - розповідає співорганізатор фестивалю Марічка Юрчак.

Навіть дощ не став на заваді тим, хто прийшов отримати задоволення від “Ференц-фесту”, в танець услід за професійними танцюристами із Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ під керівництвом Ласло Сіладі йшли і фестивальники, бо встояти під запальні звуки чардашу було неможливо.

Відео дня

Previous Next

- Також присутнім показали танець полоташ, яким в Угорщині в старовину відкривали бали, - продовжує Марічка. - Цікаво, що можна було побачити, як всі ці страви готуються, дізнатися рецептуру, біля кухні був постійний ажіотаж. До речі, угорці під керівництвом головного повара Ільдіко Пушкаша спеціально робили страви негострими, для того, щоб їх можна було куштувати і насолоджуватися смаком. А для себе і своїх додавали паприку та перець, бо ж звикли їсти пекучі страви.

В рамках фестивалю також відкрили виставку місцевого художника Олега Шупляка, відомого своїми двовзорами.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up