Коли обстрілювали, хлопці в бліндажі дивилися фільм про любов

Коли обстрілювали, хлопці в бліндажі дивилися фільм про любов
Хірург Тернопільської лікарні швидкої допомоги Едуард Ремезюк більше року рятував життя у військовому госпіталі в зоні АТО. Він працював у найгарячіших точках на Сході – Донецькому аеропорті і селі Піски.

Лікаря мобілізували під час третьої хвилі мобілізації. Він проходив службу як доброволець в складі бригади лікарів 66-го мобільного військового госпіталю військово-медичного клінічного центру Західного регіону. Едуард Ремезюк рятував життя захисникам України, а також мирним жителям Донецької області. Він є хірургом вищої категорії, кандидатом медичних наук, лікарем працює більше 20 років.

  • В серпні 2014 року я був мобілізований у 66-й мобільний військовий госпіталь, надавав медичну допомогу і в госпіталі, і в мобільній хірургічній бригаді на всій території Донецької області, - розповідає Едуард Ремезюк. - Ми їздили в Селідово, Курахове, Авдіївку та інші міста. За перші 7 місяців роботи в нашому госпіталі пролікували більше трьох тисяч поранених, травмованих і соматичних хворих. За цей час було більше тисячі оперативних втручань, сотні життів врятовано.

Як розповідає лікар, керівництво військово-медичного центру Західного регіону створили всі умови для того, аби лікарі могли надавати медичну допомогу і рятувати життя. Головний хірург Західного регіону допоміг швидко осягнути особливості хірургії в польових умовах. Адже різниця в наданні допомоги вдома в тилу і в зоні АТО суттєва.

 – Там одночасно може поступити 5-10-15 поранених, - розповідає хірург. – Крім того, в лікарні є можливість провести додаткові методи обстеження. В умовах госпіталю таких умов немає. Там грає роль лише особистий досвід – оглянув пацієнта, оцінив його стан і одразу в операційну. Тому туди більше підходять кадри з лікарень швидкої допомоги.

Відео дня

Едуард Ремезюк каже, що ситуації на війні траплялися різні, часом і комічні.

- В селі Піски масивний артилерійський обстріл проводить ДНР, - розповідає лікар. - Військовослужбовці - в бліндажах, в підземних приміщеннях. Зима, мороз. Цей обстріл застав хлопців 79-аеромобільної бригади в лазні. Заскакують вони в цей підвал хто в чому - в шльопанцях, в’єтнамках на босу ногу, роздіті. А б’ють як раз по нас... Трохи моторошно було... Минає 20 хвилин, півгодини... А переживають усі люди цей час по-різному. Дивлюся, хлопець щось дивиться на мобільному. Його питають, що він там робить. І він відказує, що дивиться кіно. Питають, який фільм дивишся? А той відповідає : „Про любов”. В такі моменти розумієш, що буде в нас все нормально, що ми переможемо, якщо хлопці в такі моменти дивляться фільм про любов.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up