Партнер рубрики Події

Цирк, який приїхав до Тернополя, довів дитину до сліз, скаржиться батько

Цирк, який приїхав до Тернополя, довів дитину до сліз, скаржиться батько
Незадоволеними після циркової вистави залишилися тернополяни, котрі звернулися в редакцію „20 хвилин”. В адміністрації цирку запевняють, що жодних нарікань глядачів не було.

На початку вистави, яку ведуча вела російською, його донька розплакалася, бо нічого не розуміла, розповідає житель села Підгороднє Петро Кусяк. А коли зал наповнився димом, діти почали кашляти, а дехто навіть покинув приміщення, розповідає чоловік.
- У цирк ми з дружиною та двома доньками пішли у неділю, 27 березня, о 13.00, - каже пан Петро. - Діти дуже чекали цієї події, але приємного відпочинку не вийшло.
Діти співрозмовника у школі російської мови не вивчають, тому більшості того, що казала ведуча, не розуміли.
- Крім того, під час одного з перших виступів танцювали оголені жінки, ледь прикриті прозорою тканиною, - продовжує чоловік. - Мені було соромно, я не хотів, щоб на таке дивилися мої діти.
Та найбільше обурення пана Петра викликало те, що перед одним із номерів у шатро запустили дим.
Діти почали кашляти, з очей потекли сльози. Чоловік зробив зауваження працівникам цирку, але, каже, до нього не прислухалися.
- Двоє працівників нагримали на мене: “А ви що хотіли? Може, ще тепло і світло на додачу?”, - обурено розповідає чоловік. - Щоправда, пообіцяли перевірити апаратуру.
У свою чергу, адміністратор цирку Олександр Болтаєв запевняє, що жодної скарги від глядачів ні в Тернополі, ні в інших містах Західної України не було.
- Після кожної вистави ми проводимо опитування глядачів, аби знати, як працювати далі, - говорить пан Болтаєв. - Можемо вести програму і українською, і російською. Якщо попросять - готові її вести навіть китайською. У нас міжнародний колектив, є артисти з Челябінська, Уралу, Пермі. Тому між собою спілкуємося російською.
З виставами актори об'їздили вже всю Західну Україну і запевняють, що проблем із мовою у них ніде не виникало.
- Щоправда, коли ми домовлялися про гастролі у Самборі та Яворові на Львівщині, нас одразу попросили вести вистави українською, - продовжує адміністратор. Ми погодилися. А іноді бувають кумедні випадки. Наприклад, коли до охоронця підходить нетверезий чоловік і починає допитуватися, чому той розмовляє російською. У відповідь наш працівник пояснює, що не знає української досконало, тому не хоче її поганити.
Щодо диму Олександр Болтаєв пояснив, що він спеціально призначений для циркових вистав і жодної шкоди здоров’ю не завдає.
- Якщо наші глядачі мають скарги чи зауваження, нехай одразу звертаються до мене, - каже адміністратор. - Всі суперечливі питання вирішимо на місці.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (157)
  • Anonymous

    Я згоден ,головне щоб людина була людиною! А дурнів хватає і в Україні і в Росії. А якщо б програма була б англійською, сказали би файний цирк! !, бо не МААСКАЛІ! Смішно !
  • Anonymous

    Мені по... якою мовою розмовляє людина! Головне щоб вона розуміла мене а я її. І не робіть з цого проблему.
  • Anonymous

    Так нам цирк теж зовсім несподобався !!!
  • Anonymous

    Скільки можна обговорювати дану статтю?!!!Мене, в дитистві,настрашив собавка.але я,по сьгоднішній день,більше люблю собак і котів чим декотрих людей.

    Anonymous reply Anonymous

    та воно помітно з твого ніка що ти трохи таке перестрешене
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up