У Тернополі грали в "людошашки"

У Тернополі грали в "людошашки"
- Шашки не пішаки, вони думають самі і вирішують “кого бити”, - розповідає про суто тернопільську гру “людошашки” її творець Юрій Суходоляк. У грі, замість чорних і білих шашок, - люди зодягнуті у чорний та білий одяг.

замість шахової дошки - розмальовані бетонні плити -“квадратики” у парку Шевченка.
На першій “людошашковій” партії побував у неділю, 22 травня, кореспондент газети “20 хвилин”.
- Гра у шахи та й у шашки є корисна для мозку, але не для тіла, - розповідає Юрій. - Адже потрібно весь час сидіти, згорбившись над дошкою. А ми зробили із шашок гру не лише інтелектуальну, а й рухливу. До того ж, усі гравці - одна команда. Кожен думає не лише за себе, а й за інших учасників.
Згідно із правилами “людошашок” усі фігури одної команди колективно обдумують кожен хід і вирішують, як і кому ходити. Однак, щоб додати грі веселості, “бити” шашки супротивників потрібно якнайоригінальніше.
- Просто так побити “шашку” не можна, - розповідає Юрій. - Можна, скажімо, перестрибнути через неї чи дати легенького стусана. Одним словом, потрібно придумати щось оригінальне.
“Людошашечники” грали свою гру кілька годин - іноді у “класичні” шашки, а іноді у “піддавки”. Гра “піддавки” виявилася динамічнішою і швидшою. Причому, перемагала чомусь завжди команда чорних.
Окрім чорного та білого одягу на головах учасників гри ще були маски, надруковані із фотопаперу - чорні та білі фігурки шахових пішаків із задуманими обличчями. Це для того, щоб точно знати, хто з якої команди.
- Ми не домовлялися перед тим, хто буде в чорному, а хто в білому, - розповідає Юрій. - Білих прийшло більше. Але дехто спеціально брав з собою і чорну, і білу футболки. Тому вийшло так, що гравців було порівну.
Учасники гри кажуть, що не проти спробувати ще. Втім, зіграти людошашки може кожен охочий. Шахова дошка залишилася на майданчику між пам’ятником Бандері та податковою. Однак “дошка” протримається до першого дощу. Намальована вона звичайним вапном.
До слова, це уже друга гра придумана у Тернополі. Кілька років тому тернополянин Василь Войтюк придумав “бодібол” - гру, якою забавляються з допомогою велетенського двометрового м’яча.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    а де сторінка"Молодіжка"?
  • Anonymous

    хто виграв?

    Anonymous reply Anonymous

    Бандера
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up