ФК "Тернопіль" – володар суперкубку області

Перемога „Тернополя” у матчі за обласний суперкубок під проливним дощем вже стає хорошою традицією для команди. Восьмий титул на цьому рівні для підопічних Василя Івегеша та Анатолія Назаренка дався легше очікуваного, адже долю переможця вирішили вже у стартові 25 хвилин гри

ФК „Тернопіль” втретє в історії став володарем суперкубка області. Свій перший трофей в 2011 році команда Анатолія Назаренка та Василя Івегеша здобула у Теребовлі, 7 липня. Суперником „жовто-блакитних” був фіналіст минулого кубка області – марилівський „Марспирт”. Втім, команда спиртзаводу не зуміла скласти гідної конкуренції більш іменитим суперникам. Долю зустрічі представники обласного центру вирішили вже у дебютні 25 хвилин, відвантаживши у ворота опонентів три м’ячі.

Прикмети, які приносять вдачу

Не даремно психологи вважають, що немає на світі більш забобонної професії, аніж робота футболіста. Чимало відомих у світі „зірок” м’яча мають свої власні прикмети, які допомагають здобувати вищі результати. Так нападник лондонського „Арсеналу” та збірної Росії Андрій Аршавін за добу до відповідального матчу не розмовляє зі своєю дружиною, а колишній футболіст (а нині наставник) збірної Франції Лоран Блан не починав поєдинку за „триколірних” не поцілувавши легендарну лисину голкіпера Фаб’єна Бартеза.

Відео дня
>Можна лише здогадуватись в що вірять не настільки відомі футболісти нижчого рівня, однак окрім індивідуальних прикмет існують також загальнокомандні. Два попередні матчі за суперкубок, які відбувались в один день – 7 липня у Теребовлі в 2008 та 2010 роках проходили під доволі таки проливним дощем. І в обох доволі переконливу за грою перемогу святкували футболісти „Тернополя”. Так у першому випадку наші земляки долали теребовлянський „Бровар” (3:1), а у другому вже іншу команду з цього районного центру – „Ниву” (1:0). І от, перетнувши кордон Теребовлянського району, та побачивши за вікном авто знайому дощову погоду виникло відчуття дежа-вю. У підсумку передчуття чергової перемоги для „городян” не підвели.

Хоча звичайно, головна заслуга у здобутому трофеї лежить не на погодних умовах, а саме на відмінних командних діях „жовто-блакитних”. На думку фахівців, „жовто-блакитні” провели один зі своїх кращих матчів у поточному році.

Боротьби не вийшло

Долю зустрічі тернополяни вирішили ще до екватору першої половини гри. Зі стартового свистка арбітра команда підібрала ініціативу до власних рук, і швидко втілила її у забитий м’яч. Сергій Атласюк із правого флангу атаки вкинув аут на ближній кут воротарського майданчика, звідки Василь Чорний головою „продовжив” м’яч на Богдана Семенця. Останній кивком голови поцілив у дальній кут воріт Івана Плекана. М’яч влучивши у стійку залетів у ворота „Марспирту” – 1:0. Через декілька хвилин „спиртовики” капітулювали вдруге. Юний Ігор Сороцький, який провів чи не кращий свій матч у поточному році, підхопив м’яч на своїй половині поля, на замаху обійшов двох гравців суперників, та розрізним пасом метрів на 40 вивів на побачення з голкіпером суперників того ж Богдана Семенця. Для останнього завдання обіграти Плекана та подвоїти рахунок виявилось буденним – 2:0. Не пройшло й десяти хвилин від другого взяття воріт, як „Тернопіль” зняв вже всі питання щодо переможця. Василь Чорний скористався помилкою захисника „Марспирту”, відібрав м’яч на половині поля суперників, вирвався віч-на-віч з Плеканом, та заставив останнього капітулювати втретє в цьому матчі.

Від подібного шоку „Марспирту” вже оправитись так і не вдалось. До завершення першої 45-хвилнки саме тернополяни втратили чергову нагоду забити. Богдан Семенець із відмінної позиції не поцілив у ворота, та тим самим втратив шанс оформити власний хет-трик.

Восьмий обласний титул

Друга половина зустрічі, на відміну від першої подібною масою витрачених та реалізованих нагод не запам’яталась. Вирішивши долю переможця ще у першому таймі, після перерви „жовто-блакитні” подій на полі не форсували. До честі „Марспирту” команда не опустила рук, та до останніх хвилин намагалась щось створити поблизу воріт Миколи Вірковського. Втім, останній у цій зустрічі нагод продемонструвати свою майстерність фактично не мав. Тож фінальний свисток арбітра зафіксував переконливу перемогу тернополян з рахунком 3:0. Цікаво, що за два тижні до матчу за суперкубок, „Тернопіль” та „Марспирт” у Чорткові зустрічались у рамках футбольного чемпіонату області. Тоді, як і тепер перемогу святкували „жовто-блакитні” з рахунком 3:0. Хоча й кажуть, що снаряд двічі в одне і те ж місце не влучає – подібний результат лише підкреслив прірву між цими колективами. Судячи з усього, наразі вони знаходяться на різних полюсах.

Окрім прикмет, у футболістів звичайно існують і свої традиції. Шампанське після виграного трофею – саме таким і являється. На обласному рівні відкорковування святкового напою для „жовто-блакитних” стало вже восьмим у чотирирічній історії. У період з 2007 року підопічні Василя Івегеша та Анатолія Назаренка виграли три чемпіонства, два кубка, та після останнього матчу – три суперкубка. Втім, розслаблятись ще рано. Боротьба за обласне чемпіонство та кубок області поточного року для „Тернополя”, рівно як і для „Марспирту” ще попереду...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up