Партнер рубрики Події

Сиріт просять брати на Великдень

Взяти дитину, у якої немає родини, на Великодні свята до себе закликає тернополян організація “Братерство сиріт”. Сім'ї-учасниці акції мають зареєструватись до 17 квітня

— Торік відгукнулася 41 родина. Вони прийняли до себе на свята 52 дитини з Коропецької школи-інтернату і двох із дитбудинку для дітей шкільного віку, — розповідає президент ГМО “Братерство сиріт” Володимир Мазур.
Чимало сімей є постійними учасниками акції. Вони запрошують до себе на Різдво і Пасху ту ж дитину або просять взяти когось іншого. Нещодавно у “Братерство сиріт” звернулася родина із Теребовлянського району з проханням запросити до себе іншу дівчинку.
— Ми телефонуємо таким родинам і пропонуємо знову прийняти дитину на свята, — продовжує Володимир Мазур. — Пригадую, 13 грудня, на Андрія, ми подзвонили одній із сімей, яка брала до себе Андрійка — вихованця Коропецької школи-інтернату. А вони сміються, кажуть: “Ми святкуємо сьогодні хрестини. Андрійко вже наш”.
Тернополяни можуть зареєструватись за адресою: бульвар Шевченка, 23 офіс 69, третій поверх екс-готелю “Україна”, ГМО “Братерство сиріт”. З собою треба мати паспорти чоловіка й дружини, характеристику чи довідку з місця роботи, рекомендаційний лист від церкви або з селищної ради, акт обстеження житлово-побутових умов членів родини від районних служб у справах дітей чи довідку з жеку (форма 3).

Ірина Лясковська-Бекесевич, провідний спеціаліст відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді:

- Для дітей-сиріт і дітей, у яких немає родини, такі акції на свята — це можливість відчути родинне тепло, побачити модель родинних стосунків, ознайомитись із сімейними традиціями, яких їм так бракує. У дитячому будинку діти не бачать сімейних ролей. Вони звикли до певного середовища, манери поведінки, спілкування зі своїми вихователями, вчителями. Їм бракує сімейних стосунків. Перебування у родині запам'ятовується дітям надовго, це для них наче свято. Діти морально готові, що пробудуть у сім'ї тимчасово. Про це їм кажуть вихователі. Однак родинам, котрі запрошують дітей на свята, потрібно вести себе дуже делікатно. Дати дитині трохи часу, аби адаптуватись і звикнути до нового середовища. І головне — сприймати її такою, як вона є, не дивуватися, якщо дитина робить щось інакше. Можливо, її так навчили у дитячому будинку. Раджу ставитись до всього з позитивом, стримувати незадоволення, навіть якщо дитина втнула якусь витівку.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up