Партнер рубрики Гроші

З березня плата за проїзд в маршрутках і тролейбусах може зрости (оновлено)

З березня плата за проїзд в маршрутках і тролейбусах може зрости (оновлено)
4 грн за маршрутку та 2,75 грн за тролейбус - саме такий новий тариф оплати за проїзд, який діятиме з 1 березня, мають затверджувати на засіданні виконавчого комітету міськради наприкінці лютого. Проект рішення опублікували на сайті міськради 19 січня, його можна знайти у розділі "Доступ до публічної інформації".

- Через 30 календарних або 20 робочих днів з моменту опублікування проекту рішення на сайті міськради, його розгляне виконком. Тож це буде наприкінці лютого, - повідомив начальник управління транспорту міськради Ігор Мединський.

Чи затвердять ті тарифи, які запропоновані у проекті рішення, тобто 4 грн за маршрутку та 2,75 грн за тролейбус, чи підуть на компроміс, пану Мединському сказати важко. Він зауважує, що ситуація з тарифами складна і мовляв, міськрада і так скільки могла стримувала питання підняття тарифів. 

Аргумент для зростання тарифу - цитуємо документ: "звернення підприємств – перевізників щодо приведення у відповідність розміру тарифів на послуги міського пасажирського транспорту економічно обґрунтованим витратам, зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів, розміру мінімальної заробітної плати, з метою задоволення потреб громадян у доступних, якісних і безпечних перевезеннях"".

Відео дня

В проекті вже прописано потенційне задоволення вимоги перевізників
"1. Встановити тарифи на послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом в місті Тернополі:
1.1. у автобусах, що працюють в режимі маршрутного таксі, для суб’єктів господарювання незалежно від форми власності:
• 4.00 грн - за одну поїздку;
• 4.00 грн - за перевезення багажу (одне місце);

4. Дане рішення набирає чинності з 01.03.2016р., але не раніше його офіційного оприлюднення"

Не планують, якщо вірити проекту, відмовляти і клопотанню КП "Тернопільелектранс" щодо підняття вартості проїзду в тролейбусах до 2,75 грн. Також з 1 березня.

Нагадаємо, питання про те, що тариф не відповідає реальній економічній ситуації та є збитковим для перевізників та КП "Тернопільелектранс", піднімалось неодноразово. Зокрема на онлайн-чаті директор та КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх якраз і озвучував нагальну потребу підняття тарифу.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Анонім

    Якісь коні куда ше дороще як зарплати ледве хватає на прожиття так вони ще й ціни піднімають!!!
  • Стельмащук Сергій

  • Стельмащук Сергій

  • Анонім

    кого не влаштовуэ маэ 3 варіанти якійсь з них точно підійде

    1) ноги

    2) велисопед

    3) власний транспорт

    вибирайте

    Анонім reply Анонім

    2
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up