Телефонні шахраї довели до смерті 72-річного дідуся

Телефонні шахраї довели до смерті 72-річного дідуся
Аферисти хотіли “здерти” з дідуся 3500 грн нібито на лікування його сина. Чоловік так розхвилювався через цей дзвінок, що помер. У міліції кажуть, що знайти зловмисників буде важко і просять бути більш уважними при отриманні підозрілих дзвінків.

Трагічний випадок стався вранці у вівторок, 16 вересня, біля школи № 28 та дитсадка №21. До чоловіка зателефонували і сказали, що його син потрапив у лікарню, а на лікування потрібні гроші. 
- Зранку я вела дитину в садочок і побачила "швидку", - розповідає Олена Кицей. - Коли я зайшла в групу, то “залетіла” нянечка з двору. Я ще запитала, чи комусь погано. Та сказала "так" і побігла...

Гроші таки переказали,але не знають кому
Пізніше няня розповіла, що вона побачила, що їхній дідусь лежить на землі, а в руках тримав телефон. Йому хтось безперервно дзвонив. Жінка підняла трубку і почула, що нібито син дідуся потрапив у лікарню і треба терміново перерахувати гроші.  
У дідуся на рахунку, як каже пані Кицей, не було грошей, щоб зателефонувати комусь із рідних і перевірити, чи справді син у лікарні.
- Нянечка викликала швидку і побігла до банкомату. Мабуть, вона витягла з куртки дідуся ті 3500… - розповідає пані Олена. - Телефон і далі дзвонив. Нянечка сказала, що дідусь помер, а "син" відповів, що під"їде...
На місце трагедії швидка приїхала за п'ять хвилин, але вже було пізно. 
- Більше того, коли нянечка запропонувала подзвонити мені, тобто дружині "хворого сина", той сказав, що в жодному разі, бо жінка - вагітна, - додає Олена Кицей. -  Близько 10.00 ранку подзвонили до чоловіка, щоб  їхав у морг. 
Коли чоловік Олени пішов у садок, нянечка перепитала, чи отримав він гроші. Він був шокований. 
- Потім мій чоловік з нянею пішли в міліцію і написали заяву, - каже Олена. - Але там сказали, що такі злочини тепер часто бувають.
За словами жінки, коли син померлого почав телефонувати за тим номером, то у відповідь чув, що власник номера нічого не знає і йому цілий день всі телефонують за якісь гроші… 

Порушили кримінальну справу

За цим фактом міліціонери порушили кримінальне провадження за ст.190. 
А загалом телефонні шахрайства - не рідкість. Від початку року зареєстрували 21 подібний випадок, кажуть у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.
Для того, аби не стати жертвою телефонних аферистів, працівники міліції радять обов`язково розказувати своїм близьким родичам, особливо старшому поколінню, про існування такого роду шахрайств. А ще - не піддаватись емоціям, адже шахраї - майстри психології. У жодному разі не слід впадати в паніку і не поспішати виконувати умови аферистів. Людину, яка до вас телефонує, потрібно попросити назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру.

Пам’ятайте, у пройдисвітів одна мета – видурити у вас гроші. Необхідно якнайскоріше передзвонити тому, хто „потребує негайної допомоги”, або людям, які можуть бути поруч і підтвердити або ж спростувати те, що трапилося.
- Правоохоронці звертаються до громадян бути уважними і обережними та не вірити невідомим людям, що за гроші пропонують вирішити проблеми, - наголошують працівники міліції. -  Якщо ж ви все ж таки опинились в подібній ситуації – не зволікаючи, телефонуйте „102”. Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати та  затримати шахраїв.

 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up