Аби не стати жертвою "шахраїв-волонтерів" - потрібно перевіряти документи


Аби не стати жертвою "шахраїв-волонтерів" - потрібно перевіряти документи
Про те, як не потрапити на "благодійних шахраїв" та з'ясувати на що волонтери від благодійних фондів чи організацій просять гроші, розповіли представники благодійного фонду "Фонд добрих людей".

- Від того, що є шахраї, які прикриваються волонтерами від благодійних фондів - ніде не дінешся, - каже директор з розвитку благодійного фонду "Фонд добрих людей" Ігор Костюк. - У Тернополі порівняно з Україною в загальному - проблема не настільки велика. 

За словами представників "Фонду добрих людей", у волонтерів потрібно запитувати на що вони збирають кошти. Просити контакти до тих людей, для яких просять допомогу. 

-   Якщо волонтер без всякого дає вам номер, наприклад, до бійця Василя і ще якісь контакти, то це вже ознака того, що зібрані у скриньку кошти підуть саме цьому бійцю, - каже пан Костюк. - А якщо волонтер починає вас переконувати, що краще людину зараз не турбувати, телефон виключений, то це явно шахрай. 

Відео дня

Загалом, як пояснює Ігор Костюк, скриньки, у які люди кидають гроші на вулицях, розраховані лише для того, щоб проінформувати людей про проблему та на тих, хто може допомогти декількома гривнями. А якщо є бажання та можливість допомогти великою сумою грошей, то це краще робити через банк і особисто на рахунок людини, якій потрібна допомога. 

- Щоб не потрапити на шахраїв ще потрібно придивлятись до того у що одягнута людина, яка стоїть зі скринькою та до самої скриньки, - каже  керівник тернопільського відділення благодійного фонду Павло Бойко. - Цих людей потрібно перевіряти, адже зараз дуже модно стояти на вулиці зі скринькою. 

Картонна скринька це перша підозра того, що людина вийшла з дому і вирішила заробити, пояснює Павло Бойко. Перевіряти потрібно і документи. 

- Коли відкриваємо папку волонтера, там повинна бути документи про реєстрацію організації і підтвердження того, що вони можуть збирати кошти, - продовжує чоловік. - А це - реєстрація фонду, договір між фондом і людиною, яка просить допомоги. Також договір самого волонтера з фондом. Всі документи мають бути затверджені мокрими печатками. Окрім того мають бути дозволи від міської ради на збір коштів та квартальні звіти. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up