Партнер рубрики Події

«Дорогу до сусідів роблять, захопивши й нашу територію»

«Дорогу до сусідів роблять, захопивши й нашу територію»
– Комунальники не тільки врізались у нашу територію на цілий бордюр, а ще й забрали шмат, – каже Людмила Журкіна
Тернополяни скаржаться, що міськрада зазіхнула на їхню приватну територію, відрізавши шматок. Через цю ділянку комунальники прокладають дорогу до сусіднього будинку. У міськраді дивуються зі звинувачень та наголошують, що це нісенітниці

Як аргумент на свою користь мешканці вулиці Веселої, 54 показують державний акт на право власності на земельну ділянку. У міськраді  натомість кажуть: ідіть у земельний відділ, перевіряйте інформацію, бо ніхто нічого не забирав. 

– ОСББ «Комфорт» на Веселій, 5 створене ще у 2005 році, – каже його голова Людмила Журкіна. – Тоді ж ми отримали акт на право власності. Це інші ОСББ тільки почали отримувати землю, а ми це зробили ще тоді. Тож чудово знаємо, де наша земля. Так от, перед виборами міськрада почала робити дорогу на Галицьку, 34. І це при тому, що в них є два заїзди. Ну, очевидно, ще захотіли заїжджати з нашого боку, тож почали розширятись. Мало того, що на цілий бордюр всунулись на нашу територію, то ще й кут відрізали.


Мешканці Веселої, побачивши робітників, поцікавились, чому ті лізуть на їхню територію. Працівники відповіли, що роблять все згідно з проектом. Мовляв, у випадку виникнення зауважень слід звертатись в управління ЖКГ.

– Моя заступниця Ірина Бріль звернулась в управління ЖКГ, – додає пані Людмила. – Її просто відфутболили. Ніхто нічого не хоче з’ясовувати. Тож вона написала заяву в міліцію. Чи будуть цим займатись і чи буде результат – невідомо. 

Роблять круглі очі
Як розповідає Ірина Бріль, її візит в управління ЖКГ користі не дав. Адже там навіть слухати аргументи мешканців не збираються. Кажуть, є проект на роботи - і крапка.
– Прийшла до Ганни Муци у відділ з експлуатації та ремонту житлового фонду. Звідти відправили у відділ технагляду, – каже вона. – У відділі технагляду передзвонили до Ганни Муци і кажуть: «Чого до нас направляєте, ви ж замовник проекту?». Ось і все.

Тож, крім висловлення подиву та заперечень захоплення території, в управлінні нічим не допомогли.

– Дороги для автомобілів біля нашого будинку до Галицької, 34 не було. Була лишень пішохідна доріжка. Один із мешканців її навіть заасфальтував. Але тоді не було кому з’ясовувати, що там і до чого. Тепер же вони розширили ту дорогу, поставили бордюри і збираються асфальтувати. Захотіли ще й машинами біля нас заїжджати. Роблять собі дорогу, причому навіть не поцікавились нашою думкою.
Також мешканці обурюються, що після ремонту на Галицькій, 34 вони нюхатимуть сусідське сміття. Адже майданчик для сміттєвих баків із першого будинку зробили поруч із другим. Ця територія — біля приміщення підстанції.

– Це ж треба пересунути своє сміття під наш будинок, – обурюються мешканці Веселої. – Ще й насміхаються, мовляв, а що ви нам зробите? Напевно, живе у тому будинку хтось із міськради, то їм і ремонт роблять, і дорогу.


Мешканці говорять дурниці
Чи справді є проблема через земельну ділянку на Веселій, 54, ми запитали у згадуваних посадовців. Ті переконують, що ні на чию земельну ділянку не зазіхали, а дорога біля їхнього будинку до Галицької, 34 завжди була.

Відео дня


– Мешканці приходять в управління ЖКГ і кажуть, що мають право власності на дорогу, – розповідає начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик. – А хто може мати право власності на дорогу? Я їм казав: «Покажіть це право власності».
Також пан Вітик  радить поїхати на місце і подивитись, що вони там поганого роблять. Мовляв, роблять добру справу – двір для мешканців будинку на Галицькій, 34.

– Всім людям робимо добре, а одна людина не згідна, бо вона має право власності, – каже він. – Одна паршива вівця, бо інакше не назвеш, заявляє, що має право власності на дорогу. Це абсурд. Звертайтесь із питаннями до Ганни Муци. Вона - замовник проекту.

Майже аналогічну відповідь отримали ми і від заступниці начальника управління-начальниці відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду Ганни Муци.

– Замовник проекту – управління ЖКГ, проект замовляли на діючу дорогу, – каже вона. – Не думаю, що в будь-якого будинку є право власності на дорогу. Там була асфальтована дорога. І ми в тих же межах, абсолютно не розширюючи її, асфальтуємо. По боках, як були паркани, так і залишились. Є проект, який пройшов державну експертизу. А люди стверджують, що мають право власності... Вони показали вам документи? Там виведено в натурі? А я завтра буду стверджувати, що маю право власності на Театральний майдан. І що?


Що ж робити мешканцям у такій ситуації, ми поцікавились у голови ГС «Рада ОСББ Тернополя» – Сергія Лупака. Той каже, що вести мову про те, забрали у мешканців землю  чи ні, наразі не можна. Адже в ОСББ немає технічної документації.
– У технічній документації є уся інформація про межі із сусідами, відстань до дороги і таке інше, – каже він. – Тож людям насамперед слід віднайти її. І тільки після цього можна буде робити висновок.

Куди ж поділась документація, в ОСББ і гадки не мають. Кажуть, що на руках мають тільки ті документи, що їм віддали у земельному відділі міськради.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олег Фостяк

    Не бачу проблеми. ОСББ звертається за кадастровими документами в установу адже Кадастровий номер у ділянки є 6110100000:07:004:0043

    Цільове призначення:1.9 Площа 0.0662 га.  (з кадастрової карти).Фахівці виносять в натурі земельну ділянку і все стає на своє місце. Але якщо дійсно є накладка тоді питання є і серйозне. Проїзд там дійсно є і не міг попасти в державний акт будинку по Веселій.. Але є зараз проблема будинку по Галицькій,34 у тому що будинок що будується поряд мав мати тільки 7 поверхів, а тепер квартири мешканців старого будинку та забудови навколо стали не придатними для постійного проживання і тут мешканцям треба задуматись, адже їм на громадських слуханнях обіцяли 7 поверхів.

    колосок reply Олег Фостяк

    Дуже слушна порада ,що є над чим не лише задуматись,а й діяти.Цей будинок наче Пізанська вежа похилився,на нього страшно дивитись ,а жити в ньому то треба бути самовбивцею,Велика проблема й в тому ,що ніякої вивіски так як на всіх стройка є де пише початок будвництва і т.п. там немає,там неможливо взнати ні назву фірми яка будує,ні прізвища забудовника-все зашифровано під 7 замками.Було б добре заставити розібрати поверхи які збудовані лишні,була б добра наука і для них і для інших ,що потрібно дотримуватися норм та певних документів
  • колосок

    там і без сусідського сміття хватає вашого ж сміття- зарослі та хащі все що прикрашає вашу територію.Приберіть і тоді все буде нормально.

    Анонім reply колосок

    Шановна, там завжди прибирано, ви краще дивіться що  в вас під носом твориться в вашому дворі.

    колосок reply Анонім

    З сусідами сваритися,не добре,ми дивимося до себе а  ви слідкуйте за своїм порядком,ходячи по кабінетах шукаючи своєї технічної документації,там же поцікавтеся нашим другим  виїздом чи він відповідає всім  технічним вимогам  що до  технічного стану і чи він відповідає вимогам Гаї-а тоді напишете що ми маємо і чи можна ним користуватися.Згода?

    Анонім reply колосок

    А хто сказав що немає технічної документації? Зверніться в відділ державного кадастру в м. Тернополі, там все є.

    Анонім reply Анонім

    на руках в людей нема, щоб експерт глянув
  • колосок

    Повна нісенітниця,дорога там була з моменту здачі будинку Галицька 34,а не пішохідна доріжка.Люди немають чим зайнятися,вот і ходять з кабінету в кабінет.Займіться краще наведенням ладу на вашій приватизованій земельній ділянці-бо безлад цілорічно,гидко глянути!!!

    Анонім reply колосок

    Якби такі як ви "СУСІДИ" не кидали всякого сміття на ту територію то все б було нормально.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up