На території обласної ДАІ напали на журналіста "Дорожнього контролю"

На території обласної ДАІ напали на журналіста "Дорожнього контролю"
Петро Ваврух розповідає колезі із "Дорожній контроль Тернопіль" про напад. Він переконаний, що працівник КПП бачив увесь конфлікт. Також подозрює, що до нападу були причутні самі ж працівники ДАІ
Біля КПП обласного ДАІ напали на громадського активіста та журналіста газети «Дорожній контроль Тернопіль» Петра Вавруха. Чоловіка, з його слів, штовхнули, вдарили, кинули в нього недопалок.


 Працівник  на КПП, стверджує пан Ваврух, на дії нападника ніяк не відреагував. 

Такий інцидент трапився близько 15-ї години у середу, 28 січня. На місце невдовзі прибула слідчо-оперативна група. Самій же штовханині передував ще один інцидент.


- Я прийшов в обласне управління ДАІ, щоб подати запити, - каже Петро Ваврух. – Але так, як прийшов завчасно,  черговий  сказав, що обід і запропонував зачекати. На вулиці я побачив, що навколо обласного управління дуже багато машин, припаркованих з порушенням правил дорожнього руху. Найбільш кричуще порушення – повністю заблокований резервний виїзд пожежного автомобіля. Крім того, були припарковані авто у два ряди. Про це сказав черговому на КПП, він кудись зателефонував.


Згодом, десь півгодини, з території управління  вийшов чоловік, представився працівником відділу кадрів, додає пан Ваврух. Він поводив себе, за словами активіста, зверхньо, зафіксував, де і які автівки стояли. Автомобілі, переконаний активіст, належать  працівникам ДАІ.  Далі, по закінченні обіду, Петро Ваврух пішов на територію, щоби подати уже запити. 

- Подав  запити і збирався уже вийти з території, - продовжує пан Ваврух. –  А на КПП стояла людина. Я тільки-но почав підходити до КПП, а він мені «Ти з народного контролю?!». Я відповів: «Яке це має значення?». І так кілька разів він перепитав. Чоловік поводився агресивно. Почав говорити, що ми погано працюємо, щось погане робимо. Потім «рванув» до мене і вдарив по руці. Хотів ще раз, але я почав утікати.

Відео дня


Як тільки-но Петро Ваврух побачив, що нападник збирається кинутись на нього, дістав телефон. Тож усе зафіксував на відео (відео поки що у зв’язку із слідчими діями активісти не оприлюднюють – прим. ред.). Після першого удару, чоловік відійшов усе далі на територію управління  та почав кричати про напад на журналіста. Утім, на це, додає він, не відреагував знову ніхто. 


- Працівник на КПП вийшов  і просто стояв біля нього,  спостерігав за тим, як та людина мене ображає, - продовжує активіст. -  Далі той чоловік кинув у мене недопалок і намагався вдарити ногою. Працівник ДАІ все бачив. І після того працівник ДАІ швидко пішов собі в на КПП. Пішов після  чийогось дзвінка і нападник. 
Активіст же, з його слів, з камерою пішов услід за ним, гукаючи працівникам ДАІ, щоб ті зловили нападника. Далі – розвернувся і попросив викликати міліцію. Та невдовзі з’явилась. 

- Там був ще такий дивний момент: коли чоловік мене вдарив і вийшов з КПП, до  нього підійшов інший чоловік, - додає він. - Було видно, що знайомі. Той знайомий нападника, не будучи присутнім при цьому всьому, почав критикувати мене. Мовляв, я не давав його знайомому пройти. Почав виставляти претензії. Сказав, що він журналіст, але не представився. Почав підіймати ажіотаж серед працівників міліції.

Як припускають колеги пана Вавруха, працівники ДАІ можуть бути знайомими із  нападником та його другом. Такої ж думки і сам пан Ваврух, оскільки, як стверджує він, це не перший напад на нього ДАІшника. Тож, на думку Петра Вавруха, цей напад міг бути спланованим самими ж працівниками ДАІ.

Коментар щодо ситуації поблизу обласної ДАІ вдалось нам отримати лишень наступного дня, 29 січня.

- 28 січня близько 15 години до чергової частини Управління ДАІ в Тернопільській області підійшов громадянин і звернувся з тим, що поблизу входу до КПП Державтоінспекції на вул. Котляревського, 24, на нього, з його слів, було здійснено напад, - каже начальник сектору профілактичної роботи УДАІ в області Василь Барановський. –  І, відповідно, по даному факту було викликано слідчо-оперативну групу. І на даний момент слідчими проводиться перевірка, проводяться слідчі дії.

 

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • mobikkom

    Привикли силою вирішувати свої недоліки,Тернопільська обласна Правова газета Дорожній контроль Тернопіль,яку очолює Ваврух і є засновником ,буде стояти до кінця,озброївшись законом,а злочинець буде притягнутий до відповідальності згідно із законом.Всі перешкоди які будуть нам робити спільники нападавшого ми готові долати з дивізом Закон Один Для Всіх,всі прикривання і відмазування будемо розцінювати як співучасництво в нападі!!!

    Слава Україні !!! Героям Слава !!!
  • Анонім

    То, виходить зі слів останнього дописувача - Аноніма, що вже ТАКЕ було : Ваврух  "провокує на конфлікт а потім каже що на нього нападають!" ?Він провокує ДАІШНИКІВ?  Чи може ВИМАГАЄ даішників дотримуватись закону? В цьому - "провокація"? Коли ж таке було? Якщо немає що сказати ПОГАНОГО про Вавруха П. - то кажуть брехню, щоб каламутити справу. Ваврух  - авторитетна людина, тому на такого роду брехню важко повестись .
  • Анонім

    а в мене інакша думка! Звісно даівців ніхто не захищає, але сам не раз спілкувався і чув як спілкується пан Ваврух, і не раз замітив що він сам провокує на конфлікт а потім каже що на нього нападають! пан Ваврух ти сам трохи спустись на землю і все буде ок!

    Анонім reply Анонім

    Важко зрозуміти. Що значить провокує? Просить показати посвідчення? Тоді так. Це велика провокація. За неї можна і палкою по хребті отримати.

    Анонім reply Анонім

    Якщо Ви кажете що не раз спілкувались з п. Ваврухом П. значить велика ймовірність що Ви працівник ДАІ.

    Якщо Ви вважаєте провокацією дотримання занону, тоді...



    Тепер про правовий аспект:



    Наказ МВС № 155 від 22.02.2012 р.

    п. 1.1. Поведінка працівника органів внутрішніх справ завжди і за будь-яких обставин має бути бездоганною, відповідати високим стандартам професіоналізму і морально-етичним принципам стража правопорядку. Ніщо не повинно паплюжити ділову репутацію та авторитет працівника.

    1.2. Норми професійної етики вимагають від працівника:

    поводитися з почуттям власної гідності, доброзичливо і відкрито, уважно і ввічливо, викликаючи у громадян повагу до органів внутрішніх справ і готовність співпрацювати з ними;



    постійно контролювати свою поведінку, почуття і емоції, не дозволяючи особистим симпатіям або антипатіям, неприязні, недоброму настрою або дружнім почуттям впливати на службові рішення, уміти передбачати наслідки своїх вчинків і дій;



    поводитись з усіма категоріями громадян однаково коректно незалежно від їх службового чи соціального становища;



    виявляти повагу та увагу до старших за званням чи віком, завжди першим вітати: молодшому - старшого, підлеглому - начальника, чоловікові - жінку;



    у спілкуванні з колегами виявляти простоту і скромність, уміння щиро радіти успіхам товаришів по службі, сприяти успішному виконанню ними службових доручень.



    1.4. У спілкуванні з громадянами з боку працівника неприпустимі:



    будь-які висловлювання і дії дискримінаційного характеру за ознаками статі, віку, раси, національності, мови, громадянства, соціального, майнового або сімейного стану, політичної чи релігійної належності;



    надмірний тон, грубість, некоректність зауваження, пред’явлення неправомірних, незаслужених звинувачень;



    погрози, образливі вирази або репліки;



    суперечки, дискусії та дії, що перешкоджають нормальному спілкуванню або провокують протиправну поведінку;



    необґрунтовані перевірки паспортів та інших документів.



    1.5. Працівникові рекомендується не сприймати на свій рахунок образливих зауважень, недоречних жартів, глузувань, висловлених на вулицях і в громадських місцях.



    2.2. При виявленні протиправних дій та їх припиненні працівник зобов’язаний:

    пояснити правопорушнику, якщо дозволяє обстановка, у тактовній і переконливій формі причину його затримання;



    висловлювати думки коротко і ясно, виключаючи можливість помилкового або двозначного їх розуміння громадянами, яких вони стосуються;



    зберігати витримку і гідність, контролювати свій емоційний стан, своїм виглядом і діями демонструвати впевненість і спокій;



    виявляти емоційно-психологічну стійкість при провокації правопорушниками конфліктної ситуації, не дозволяти втягнути себе в конфлікт, уживати всіх можливих заходів до його мирного вирішення і припинення;



    уживати всіх можливих заходів для встановлення психологічного контакту з очевидцями та свідками, залишаючись водночас принциповим, рішучим та авторитетним представником державної влади;



    давати роз’яснення правопорушнику про неправомірність його дій доброзичливо, переконливо і ясно, посилаючись на відповідні вимоги нормативно-правових актів;



    утримуватись від жорстких дій і різких висловлювань стосовно правопорушника.



    Працівник, який порушує принципи і норми професійної етики, втрачає добре ім’я і честь, дискредитує свій підрозділ і органи внутрішніх справ, позбавляється морального права на повагу, підтримку і довіру з боку громадян, колег і товаришів по службі.



    Далеко від реалій. Я переконаний, що більшість працівників ДАІ навіть не знають про такий наказ.



    От і маємо те що маємо.

    Анонім reply Анонім

    Якщо по коротше:

    ст 5 Закону України про міліцію

    Міліція поважає гідність  особи  і  виявляє  до  неї  гуманне

    ставлення,  захищає  права  людини  незалежно  від  її соціального походження, майнового та іншого  стану,  расової  та  національної належності, громадянства,  віку,  мови  та  освіти,  ставлення  до релігії, статі, політичних та інших переконань. При  звертанні  до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє  прізвище, звання та  пред'явити  на  його  вимогу  службове  посвідчення.  У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен  виявляти

    високу культуру і такт.
  • mobikkom

    Злочиньцям не місце на території ДАІ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up