Партнер рубрики Події

Тернополяни фарбою позначають дерева - бояться, що вирубають будівельники

Тернополяни фарбою позначають дерева - бояться, що вирубають будівельники
"Вирубають зелену зону і зроблять тут автопарковку" побоюються мешканці будинку, що на Будного, 50. За словами городян, комунальне підприємство, яке затіяло будівництво у березовому гаю неподалік їхнього будинку, винищить там усі дерева. Тож взялися їх позначати фарбю, аби тримати кількість на контролі.

Такий "субтник" влаштували увечері 7 серпня. На місці, де уже помітні підготовчі роботи для будівництва, нікого з працівників чи охоронців не було. 

- На цій території хочуть збудувати дуже-дуже великий багатоповерховий будинок на 140 квартир, - каже голова ОСББ "Будного, 50" Людмила Смолій. - Але по плану будови тут ще має бути і парковка, і дитячий майданчик. А де ж це помістити - місце то невелике? Тут і самий той будинок проблемо впихнути...

Люди підозрюють, що за дерева будівельники візьмуться, коли багатоповерхівку уже зведуть. Мовляв, "корегуванням" зеленої зони забезпечать місце як для парковки, так і для дитмайданчика.

Відео дня

- Тому зараз і позначаємо фарбою дерева. Усе це ми сфотографуємо і внесемо у власний облік, - продовжує голова ОСББ, - В такий спосіб зможемо дізнатися, чи хтось тишком-нишком не рубає тут дерев. 

Previous Next

Жінка додає, що на місці заїзду на будмайданчик раніше теж росли дерева. Але, каже, їх нахабно ліквідували робітники. 

- А щоб не було помітно пеньків, засипали зверху землю якимись будматеріалами та піском, - пояснює Людмиа Смолій. 

Вона ж додає, що усе це - діло рук фірми-підрядниці "Софт". Її для будівельних робіт начебто найняло комунальне підприємство "Масив". А щоб з'ясувати, чи мають ці організації узагалі дозвіл на зведення будинку, люди із "Будного, 50" ще наприкінці липня звернулися у прокуратуру.

- Ми з цим питанням зверталися скрізь. Наприклад, 6 серпня мали зустріч і з представниками "Масиву", і з земельним відділом міськради та їхніми юристами, - розповідає голова ОСББ. - Вони нам пояснювали, що документи на будівництво нібито є, але нам їх так і не показали. 

Людмила Смолій вважає, що КП "Масив" - фіктивна організація мера Тернополя Сергій Надала.

- Ми знаємо, що у цього підприємства нема ні грошй на балансі, ні техніки. Але Надал все одно безкоштовно дав їм земельну ділянку тут. Стосовно цього бачила відповідні документи, - наголошує співрозмовниця. 

Коментар від КП "Масив" читайте ТУТ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Рома

    От чого всім завидно на чужу власність? Дивіться за своїм!

    Роман reply Рома

    ПНХ Надалівське лайно!
  • Ольо

    Дивіться в парку за лавками співучки там теж казали що дерев рубати не будуть. А зараз там жах і дерева вже жовкнуть (це сосни) думаєте то випадково. н а д а л і с в о б о да брехуни я особисто к а й д і після його обрання казав і приносив підписи більше 300 чоловік. І сказав що це тільки за 3- 4 години зібрано на протязі 2 днів. Так він сказав, а що ми можемо то ще не за нас приймалося. СВОБОДА о б і с р а л а себе. І вибори президента це показали. ГНАТИ ЇХ В ШИЮ з міста. БРЕХУНИ. Як забудовувати то вони можуть. А як вигнати забудовника і відмінити рішення прийняті не законно то як так. За гроші все продають...
  • Ольо

  • 1

    надал - уйло! во свобода - авно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up