За місяць тернополяни написали майже сотню петицій

За місяць тернополяни написали майже сотню петицій
Майже сотню петицій від тернополян можа побачити у «Єдиній системі місцевих петицій» на сайті тернопільської міськради. З них чотири петиції перебувають на розгляді, чотири вже отримали відповіді, решта – збирають підписи.

Нагадаємо, «Єдина система місцевих петицій» почала діяти у Тернополі з початку листопада. Суть проекту полягає в тому, що пропозиція від тернополян, яка набирає 250 підписів, має бути розглянута або на виконкомі або на сесії міськради.

Так, тернополяни просять навести лад з громадськими вбиральнями, залишити в безкоштовному користуванні тенісний корт у парку «Топільче», збудувати у місті «розумні зупинки», облаштувати майданчики для вигулу собак, дати назву тернопільському Ставу, запровадити у місті велопрокат, сортувати сміття, відремонтувати «Літак» та ін.  На ці звернення ще триває збір підписів. На розгляді вже перебувають питання про встановлення літер «Файне місто» у парку ім. Шевченка, облаштування венлодоріжок на дорогах, будівництво притулку для тварин,  ремонт ресурсу detransport.com.ua. А петицію про нічний транспорт у Тернополі вже розглянули на засіданні виконкому міськради 9 грудня. 

«Єдина система місцевих петицій» у Тернополі дуже продуктивна, каже керівник патронатного відділу міськради Максим Черкашин. 

- Ми задоволені петицією, бо є зворотні зв'язок з тернополянами і можна побачити наскільки проблема є актуальною, - каже він. - Адже дуже часто буває, що активна меншість керує пасивною більшістю. І коли питання вивчається детальніше, виявляється це зовсім не важливо. Тож система петицій показує, яка проблема є на на часі, а яка ні. Це дуже вдалий проект . 

До слова, система електронних петицій працює по всій Україні, додає Максим Черкашин. Народні депутати прийняли зміни до закону України «Про звернення громадян» і там є стаття «Колективна форма звернення громадян «Петиція», що є обов’язковим для всіх місцевих рад. 

Підтримати електронні петиції можна, зареєструвавшись у рубриці «Єдина система місцевих петицій», яку можна знайти на сайті міськради - http://www.rada.te.ua.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up