У Тернополі від менінгококу померла дитина (ОНОВЛЕНЕ)

У Тернополі від менінгококу померла дитина (ОНОВЛЕНЕ)
  • Раптовий менінгокок забрав життя хлопчика. Швидка два рази приїжджала на виклик, та лікарі не виявили ознак хвороби.
  • Дитина померла за півдоби.
  • Завідуюча дошкільного навчального закладу №20 каже, що віруси, бактерії та інші мікроорганізми, які могли б спричинити це захворювання у їхньому садочку не виявили.

Минулої суботи, 21 травня, помер хлопчик від менінгококу, який відвідував дитячий садочок №20. Факт смерті підтвердили і в управлінні освіти і науки в місті Тернопіль. Зокрема, начальник управління Ольга Похиляк розповіла "20 хвилин", що у дитини був раптовий менінгокок.

  • Я співчуваю цим батькам, оскільки це є велика біда, - каже чиновниця. 

У дошкільному навчальному закладі №20 кажуть, що смерть хлопчика оплакують усім садочком. Зокрема, завідуюча цього дошкільного навчального закладу Марія Босюк, каже, що температура у дитини піднялася ввечері у п’ятницю, 20 травня. Батьки дитини одразу ж викликали швидку, проте медперсонал не виявив цієї хвороби, оскільки явних ознак не було.

  • Єдине, що було у хлопчика - температура, - каже вона. - Батьки від госпіталізації відмовилися.

За словами завідуючої, десь о четвертій ночі у хлопчика знову різко піднялася температура, батьки одразу викликали швидку допомогу. 

Відео дня
  • Не знаю чому, але лікарі знову не виявили цієї страшної хвороби, - каже Марія Босюк. - Знову просто збили температуру дитині.

Проте в суботу, 21 травня, продовжує завідуюча садочку, коли участковий лікар відвідав хвору дитину, аж тоді виявили цю страшну недугу. 

  • Було вже надто пізно, - додає пані Марія. - Втрачений дорогоцінний час. Якби лікарі вчасно виявили недугу, все було б гаразд, а так дитина померла фактично за півдоби.

За її словами, після того у садочку одразу провели відповідні дослідження й аналізи на предмет виявлення інфекції.

Завідуюча дитсадка каже, що сім'я хлопчика проживає досить далеко від дитячого садочку. Тому кожного дня, практично через усе місто, хлопчика везли у маршрутці. Тому є вагомі причини вважати, що саме по дорозі у навчальний заклад дитина підхопила смертельну хворобу.

У Тернопільській міській санітарно-епідеміологічній станції повідомили, що симптомами менінгококу може бути і банальний нежить, і почервоніння та дискомфорт в горлі.

  • Якщо говорити конкретно про цей випадок, то це була блискавична форма, - розповідає лікар-епідеміолог міського управління санітарно-епідеміологічній станції Богдана Козяр.

За словами фахівця, така форма абсолютно немає проявів - швидко починається і досить швидко наступає летальний наслідок.

Працівники санстанції провели обстеження усіх діток у садочку, оскільки цей хлопчик весь день тієї трагічної п'ятниці провів у групі з іншими дітьми.

Як каже пані Богдана, нагляд таких дітей повинен відбуватися упродовж десяти днів, оскільки саме десять днів - інкубаційний період цієї хвороби. Станом на сьогодні, каже вона, ще не всі результати обстежень готові, однак у тих, що вже зробили, лабораторія вірусу не виявила.

Довідка 

Менінгококова інфекція — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання. Єдине джерело збудника менінгококової інфекції — людина з клінічно вираженими ознаками хвороби. Розповсюдження інфекції відбувається при розмові, чханні, кашлі з крапельками слизу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Анонім

    цікавий той факт...що санстанція повідомила,кожного року у такій порі вмирає в Тернополі 2-3 дітей від менінгококової інфекції.Інша форма цієї інфекції лікується в інфекційному,досить довго.



    Чому замовчують про таку хворобу,не проводять освітньої роботи з батьками,в кожному районі є участкові лікарі і медсестри,:є така-то хвороба,характеризується висою температурою,характерних ознак на початковій стадії немає,з являється висипка від світло-фіолетового до синього.Щось в такому плані..

    Одне,що знаю,що кожні такі випадки фіксують у Києві,...це все що може держава для нас зробити.

    Хотіла б звернутися до журналістів,якщо можете,поцікавтеся у вищого керівництва на рахунок небезпечної інфекції,яка так швидко забирає життя!Можливо клімат міняється і хвороба набиратиме нових оборотів...
  • Анонім

    Розраховуються за уже виконану роботу, пишіть правильно:поки не дали хабаря.
  • Анонім

    Поки не розрахувалися, доти і не звертали уваги. Таке враження, що ні Ви, ні Ваші  рідні в наших лікарнях не лікувалися. Хоча може Вам і пощастило лікуватися в лікаря з великої букви. На жаль, їх не так багато.
  • Анонім

    Вчора випадково почула, що жінку забрала швидка в першу лікарню. Сутки ніхто не звертав уваги, аж поки не прийшли діти і не розрахувалися з лікарем. Страшо!!!

    Анонім reply Анонім

    Розрахувались за що,якщо ніхто не звертав уваги?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up