Філателіст із Тернопільщини здобув срібло на виставці у Сингапурі

Філателіст із Тернопільщини здобув срібло на виставці у Сингапурі
Каталог “Тарас Шевченко у філателії” на 200 сторінок із сотнями марок та майже тисячею конвертів і листівок на “шевченківську” тематику представив на міжнародній філателістичній виставці мешканець Бережан Олександр Караневич. Цій роботі присудили друге місце.

Виставка відбувалася 14-19 серпня в Сингапурі, однак нагороду Олександр отримав лише зараз.

- Матеріал для даного каталогу я почав збирати ще в 2014 році, - пригадує пан Караневич. - Спочатку була акція “200 кроків до Шевченка”, присвячена 200-річчю від його народження. Проект полягав в тому, що за 200 днів до річниці ми почали розсилати матеріали в різні країни з проханням допомогти у створенні колекції поштових зображень Кобзаря в різних країнах.

Таким чином за півтора роки вдалося зібрати достатньо цікавих експонатів, які згодом стали основою каталогу. Співпрацював філателіст з музеями різних країн: Канади, Австралії, США, Росії, - всюди, де є українська діаспора, адже Шевченка вшановують не лише в Україні.

Відео дня

- Також долучив до каталогу і зразки із пошти Майдану, бо там також випускали марки із зображенням Кобзаря, - пояснює Олександр Караневич. - Є в ньому зразки і офіційних поштових конвертів та марок, і підпільної пошти.

Брали участь у даній виставці дев’ять учасників із України. Участь у проекті можна було брати через посередника - комісара, який відповідає за зв’язок між учасниками виставки та її організаторами. Саме він і пересилав у Сингапур роботи учасників.

Марки Олександр Караневич почав збирати ще в дитинстві. Каже, що серйозно взявся за цю справу в 3-4 класі.

- Саме тоді я вже почав відбирати марки, а не збирати все підряд, - розповідає Олександр. - Зараз в колекції вже стільки марок, що важко і підрахувати. Вимірюється вона десятками тисяч. Тішуся, що є в моїй колекції і найперша, випущена марка, - 1840 року з Великобританії, і марки часів УНР та ЗУНР. Адже часто деякі марки навіть не встигали ввійти в обіг, бо країни вже розпадалися.

Колись Олександр Караневич найбільше цікавився темою космосу, от і зараз має в планах випуск філателістичної книги до 80-річчя з дня запуску першого супутника. А також працює над проектом до року Франка. Підбирає спецпогашення, марки, конверти та листівки на одну тематику.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up