Партнер рубрики Події

У Тернополі пайовики Олега Садовського в розпачі

У Тернополі пайовики Олега Садовського в розпачі
- Такого хамського ставлення до людей я ще не бачив, - нарікає тернополянин пан Володимир. - Ми вклали гроші у будівництво, забудовник загинув. А до наших проблем нікому діла немає.



Після смерті тернопільського бізнесмена Олега Садовського пайовики, які вклали гроші у будівництво на вул. Виговського, 3, залишилися біля розбитого корита. Будівельний конфлікт назрівав ще задовго до нещастя з підприємцем. Нагадаємо, семиповерховий будинок за цією адресою приватний підприємець Садовський зобов’язувався здати пайовикам ще у 2007 р. Втім, досі зведені лише три поверхи, хоча кошти у них 48 пайовиків вклали ще у 2005-му. Тим часом причини смерті бізнесмена розслідують. Як бути далі пайовикам – невідомо.
Шукатимуть юриста
Коли будівництво зупинилося, люди ще мали надію. Нині, коли підприємець мертвий, вони вже не знають, як бути.
Люди в розпачі, - додає ще один пайовик пан Олег (свої прізвища пайовики просили не називати - прим. ред). - Будемо збиратися і вирішувати, що робити далі. Думаю, нам потрібно шукати юриста.
Зараз пайовики чекають результатів розслідування. Далі збираються йти зі своєю проблемою до міського голови. Втім, наразі розслідування зайшло у глухий кут, додає пан Володимир.
- Восени 2010 року ми звернулися в УБОЗ, - розповідає він. - Написали заяви, нас викликали у відділ. Підрахували, що пайовики здали забудовнику 1 млн 300 тис. доларів.
Далі про розслідування людям нічого не повідомляли, додає чоловік.
- Через місяць ми знову туди звернулися. Нам сказали, що матеріали передали в міську прокуратуру, - продовжує пан Володимир. - Звідти нас скерували в обласну прокуратуру, а потім знову в міську. Врешті повідомили, що все передали слідчому міськвідділу міліції. А через три тижні стало відомо, що нашою проблемою вже займаються слідчі обласної міліції. І так донині.
У мера ще не були
Пайовики кажуть, що, знаючи про борги Олега Садовського, боялися, що він втече.
- А як не втече, то щось собі зробить або йому хтось щось зробить, - додає пан Володимир. - От і сталася біда.
Дізнавшись про смерть підприємця, близько 30 пайовиків пішли на прийом до начальника обласної міліції, продовжує він. Втім, ця зустріч людей не особливо обнадіяла. Керівник міліції порадив скликати комітет, збирати гроші і продовжувати будівництво.
Пайовики сподіваються й на підтримку мера. Наразі ще не зустрілися з ним.
Ми записалися на 1 березня, - каже тернополянин. - Але Сергій Надал поїхав у Грузію.
Нагадаємо, більшість пайовиків сплатили за житло 80-100% потрібної суми. Серед потерпілих - тернополяни, а також жителі нашої та інших областей. Так, пан Володимир за майбутню трикімнатну квартиру на 7-му поверсі заплатив 80% суми - 37 тисяч доларів.
Ознак насильства немає
Офіційних висновків про причини смерті Олега Садовського ще немає. У міліції кажуть, що ознак насильства на місці трагедії не виявили. Розглядають дві версії - нещасний випадок або самогубство.
Ознак злочину міліціонери теж не знайшли, - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - Виявили лише сліди самого загиблого та людини, яка знайшла тіло.
У міліції кажуть, що до них уже зверталися пайовики.
Правоохоронці з'ясовують усі обставини, проводять перевірки, намагаються допомогти людям хоча б щось відшкодувати шляхом накладення арешту на ще не забране банком майно, - додає пан Колісник.
Радять йти у прокуратуру
До облдержадміністрації пайовики Садовського не зверталися, кажуть там.
- Ми займаємося ситуацією, пов'язаною зі Щепановським, - каже заступник голови ОДА Микола Головач. - Моя порада людям: якщо вони мають договори з забудовником, хай звертаються у прокуратуру району, в якому велося будівництво.
Нагадаємо, тіло Олега Садовського знайшли на „замороженому” будівництві, яке належало йому ж, під будівельним краном у селі Петриків 16 лютого. За попередніми версіями, бізнесмен загинув внаслідок падіння з крану. Чоловік займався бізнесом у різних сферах - транспортній, будівельній та громадського харчування. Був президентом ФК “Нива”, шеф-редактором “Тернопільських оголошень”.

Андрій ШКУЛА, Євгенія ЦЕБРІЙ


 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (112)
  • Anonymous

    За 1 мільйон доларів вкрадених можна не один раз померти. Кажуть Садавського Олега бачили в барі 5 кілометр.
  • Anonymous

    а поїздка в карпати номер в буковелі коштує 150 доларів в сутку
  • Anonymous

    ))))))))))
  • Anonymous

    як ти думаєш скільки коштує ввікенд в європі (путівка на тижневий тув по европі)- а доця регулярно їздить починаючи з 13 років
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up