Епідемія в Тернополі. Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму

Епідемія в Тернополі. Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму
"Ми поставили додаткові ліжка, бо ситуація зараз дуже напружена. Від початку епідемії до нас надійшов 71 пацієнт з ГРВІ. Серед них - 30 чоловік з ускладненнями у вигляді пневмонії. Четверо людей наразі в реанімації, троє з них на штучній вентиляції легень".

Бригади швидкої допомоги 28 жовтня виїздили на виклики 354 рази, позаминулої - 242. Люди змушені іноді по годині чекати швидку, хоча медики й працюють на межі. А лікарні, куди везуть хворих - переповнені.
Добова норма викликів однієї бригади за зміну - 9-11. В зв'язку з епідемією виїжджати іноді доводиться до 20 разів.

 "За одне чергування - 354 виклики"
Проте наразі бригади швидкої справляються з навантаженням, хоча і дається це нелегко.
- Такої кількості викликів я не пам'ятаю, відколи працюю, - говорить головний лікар комунального центру швидкої медичної допомоги Михайло Джус. - Більше трьох сотень, це справді багато. Бригади не встигають відпочити від одного виклику, як потрібно їхати на інший. А ще ж і наші працівники хворіють. Доводиться доукомплектовувати бригади, але поки справляємось. У нас постійно чергує 18-19 машин.
Від початку епідемії найбільше викликів було 26-27 жовтня  - 242, та 27-28 жовтня - 354, кажуть у швидкій. Проте все більший відсоток людей викликає медиків через гострі респіраторні віруси та підозру на грип.
- Приміром 26-27 жовтня, з 242 викликів 42 - підозра на ГРВІ. Наступного чергування з 354 виїздів - уже 108 осіб з підозрами на інфекцію, - зазначає Михайло Джус. - Чимало викликів було до дітей - з 108 виїздів 40 неповнолітніх. Не всіх хворих ми госпіталізуємо. Комусь надаємо допомогу вдома. Зараз часто люди викликають медиків, аби перестрахуватись, не маючи виражених симптомів. Госпіталізували переважно в лікарню швидкої допомоги. Зараз там проблеми з вільними місцями. Тому веземо пацієнтів у лікарні за місцем проживання.

 "Аби лікувати - доставили ліжка"
Лікарня, швидкої допомоги, де найбільше інфекційне відділення в області, й справді перевантажена. Там на лікуванні перебуває 287 людина, а відділення розраховане на 265 хворих.
- Ми поставили додаткові ліжка, бо ситуація зараз дуже напружена, - говорить головний лікар комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. - Від початку епідемії до нас надійшов 71 пацієнт із ГРВІ. Серед них - 30 чоловік з ускладненнями у вигляді пневмонії. Четверо людей наразі в реанімації, троє з них на штучній вентиляції легень.
У лікарні кажуть: думали, що пік інфекції припав на понеділок. Адже наступного дня надходжень хворих було менше. Утім, в середу та четвер кількість пацієнтів знову зросла.
- Ми вже не можемо приймати пацієнтів, бо до нас людей навіть з районів привозили. Наразі лікуємо тих, хто є, - зазначає пан Чайківський. - Стан тих людей, які в реанімації, складний. Небезпечними є й ускладнення у вигляді пневмонії - через невдале лікування чи запізніле звернення до медиків. Сподіваємось, що ситуація скоро нормалізується, а хворих поменшає.
В лікарні швидкої допомоги від початку епідемії померли двоє пацієнтів, каже він.

Відео дня
Всю найновішу інформацію, яку редакції вдалося зібрати за останні два дні, читайте у "20 хвилин" №127 від 30 жовтня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (139)
  • Anonymous

    Не ведітся на все це!
  • Anonymous

    Про грип H1N1 Читайти тут www.flu.gov

    Anonymous reply Anonymous

    Уже 14 жовтня у Тернополі до школи діти не ходили цілими класами. 16 жовтня БЮТ збирає у Тернополі тисячі людей на безплатне шоу. 20 жовтня у Тернополі проголошують епідемію і вводять карантин. 21 жовтня за повідомленням прес-служби ОДА ситуація в області розцінюється як «напружена, передепідемічна». 27 жовтня півтори тисячі тернополян їдуть у Київ підтримувати Юлю. Віруси розноситься по всій Україні. 30 жовтня Юлія Володимирівна розпочинає по всій країні боротьбу з вірусом, котрий сама ж і зорганізувала.. Я не помилилася з датами?

    Anonymous reply Anonymous

    В моєї дитини все почалося 4.10. Спочатку лікували вдома, потім 2 тижні влікарні. 30.10 із стаціонару я його забрала з діагнозом "позалікарняна пневмонія". Лікар порадив, мотивуючи тим, що приходять пацієнти з "новими" інфекціями. До сьогодні в нього підвищена температура 37-37,3 тримається, хоч почуває він себе добре. Хтось перехворів подібним? Як лікували? Які наслідки?
  • Anonymous

    УВАГА: дивіться і читайте текст внизу після відео!!! http://www.future.fcos.ru/content/view/282/1

    Anonymous reply Anonymous

    http://www.warandpeace.ru/ru/analysis/view/39643/ http://www.warandpeace.ru/ru/analysis/view/35930/ ДУЖЕ ЦІКАВІ СТАТТІ ПРО ПОХОДЖЕННЯ ВІРУСУ.

    Anonymous reply Anonymous

    А перевиконують норму, це як?
  • Anonymous

    MIGnews.com.ua Статистика количества умерших от нетипичных форм гриппа и пневмонии в Украине искусственно занижается по указанию центральных органов власти приблизительно в четыре раза. Об этом сообщает Фраза со ссылкой на источник в Тернопольской городской больнице. Так, по данным источника, медикам поступили четкие распоряжения не указывать в качестве причины смерти грипп и вызванные этим заболеванием осложнения. "Медицина - фактически "полувоенная" структура. Приказы и указания здесь не обсуждаются. Даже просьба - не более чем вежливая форма приказа. Министерство здравоохранения дало указания облздравам, те, в свою очередь, собрали главврачей, а они передали команду нам", - заявил собеседник издания. По его оценкам, количество умерших от гриппа/пневмонии/прочих осложнений приблизительно в четыре раза превышает официальную статистику. "Предписано в качестве причины смерти указывать любой другой подходящий диагноз, только не "эпидемический", - заключает источник. Кроме того, издание сообщает, что киевские власти скрывают факты смерти от вирусных инфекций. Оно сообщает, что связавшись с пожелавшим остаться неизвестным источником в одной из столичных больниц, получило новые данные о смертности по причине гриппа и осложнений, вызванных этим заболеванием. Так, по информации издания, на данный момент в больницах Киева умерло уже пятеро пациентов. Жертвами заболевания становятся молодые, трудоспособные люди, что как раз характерно для т.н. свиного гриппа. Кроме того, издание якобы располагает информацией о том, что в Киевской городской клинической больнице №4 терапевтическое и пульмонологическое отделения перепрофилированы в инфекционное. "Легких" и "средних" больных стараются, по возможности, выписать, "тяжелых" - перевести в другие больницы города.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up