Партнер рубрики Події

Працівники ДАІ у Тернополі не пропускали жодної спідниці

Працівники ДАІ у Тернополі не пропускали жодної спідниці
Спільну акцію до 8 Березня провели працівники обласної та міської ДАІ, газета "20 хвилин" та салон квітів "Тандем".

Кожну жінку, яку автоінспектори бачили на дорозі, зупиняли. Але не задля штрафу, а для того, щоб привітати. За дві години патрулювання даішники привітали зі святом близько трьох десятків тернополянок. Вітали жінок два екіпажі ДАІ. Один - міського управління - працював на "Дружбі". Другий - обласного - зупиняв жінок поблизу просп. Злуки.

"Все, тепер люблю ДАІ"

Працівники обласного управління автоінспекції поводилися так, що жінки до останнього моменту не підозрювали, що їх вітатимуть, або були переконані, що їх зупинили задля стягнення штрафу.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm;">- Доброго дня, старший інспектор Присяжнюк. - У вас передній номер забризканий болотом. Приготуйте права та техпаспорт, вийдіть з машини.

Були й інші варіанти "залякування" водіїв у спідницях. Наприклад, "У вас бампер побитий", "Поворот не горить", "Заднього номера немає", "Пасок безпеки не пристебнутий". Таку розмову автоінспектори починали не для того, щоб налякати жінок, а щоб зробити сюрприз.

Тернополянки, які виходили з авто, отримували від автоінспекторів брошуру "Як вберегти авто від крадіжки", а працівники "20 хвилин" дарували букети та сувеніри. Крім того, до патрулів приєдналися працівники фірми "VIP-таксі", які вручали жінкам квіти, футболки та календарі. Після цього усміхнені водії у спідницях сідали за кермо та їхали далі.

  • Я вже подумала, що щось порушила, - каже тернополянка Марина Федосова. - Інспектор таким суворим тоном попросив показати документи, що я подумала: буде складати протокол. А тут квіти, подарунки, привітання. Молодці! Такого я не сподівалась.

Деякі жінки не на жарт розхвилювались через спілкування з даішниками.

- Я знала, що нічого не порушила, тому зупинилась, не боячись, - говорить пані Олександра. - Та інспектор каже, мовляв, у вас бампер побитий. Я автомобіль на стоянку ставлю, а там всіляке буває. Одразу вийшла подивитись. Натомість побачила чоловіків із квітами. Просто слів нема. Оце, я розумію, привітали.

Дехто з жінок навіть у любові працівникам автоінспекції зізнавався. Одна сказала, що тепер на людей у формі буде дивитися по-іншому.

- Раніше, коли зупиняли, то обовязково настрій псували. А сьогодні таке свято зробили, - каже тернополянка Вікторія. - Все, тепер я люблю ДАІ.

До речі, серед зупинених жінок-водіїв були й порушниці - чи то номер не чистий, чи пасок не пристебнутий. Проте автоінспектори за це не штрафували, а просто вказували на порушення.

- Я не розмовляла по мобільному! - відразу сказала жінка, яку зупинили біля “маяка”. Інспектори ДАІ лише засміялися і вручили їй квітку. Жінка усміхнулася у відповідь і поїхала геть.

Вітали водія тролейбуса

Зупиняли даішники і службові транспортні засоби - швидку, яка поверталася з виклику, та тролейбус, яким керувала жінка. Водій тролейбуса, яку зупинили правоохоронці, зізналася, що відразу зрозуміла, навіщо її зупиняють.

  • На роботі нас сьогодні чоловіки так і не привітали, - розповіла водій тролейбуса Надія Нацюк. - Тільки рідні вдома. Коли мене спинив міліціонер, відразу зрозуміла, що вітатимуть — працюю уже 33 роки, і ще ні разу мене не штрафували — не порушую я правил.

Поки жінку-водія вітали, пасажири тролейбуса зазирали через вікна та посміхалися. Коли тролейбус поїхав, дехто з пасажирів махав руками людям, які щойно вітали їхнього водія.

А от у швидкій привітали увесь екіпаж. Жінкам-медикам вручили квіти. А водій-чоловік отримав у подарунок “ялиночку”-освіжувач повітря для автомобіля.

 

 

"Вітають вісім років"

Таку акцію працівники ДАІ проводять уже не вперше. І зазначають, що вона справді цікава та приємна для усіх.

- Така ідея виникла вісім років тому, до речі, спільно з редакцією "20 хвилин", - розповідає старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк. – Тоді, пригадую, ми були чи не першими в Україні. Потім і в інших містах ідею запозичили. Колись жінок за кермом було мало. Бувало, годину стоїш, поки двох привітаєш. А зараз аж приємно, за годину привітали більше десяти. Переконаний, що нашим працівникам також приємно дарувати квіти і хороший настрій тернополянкам.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    "До речі, серед зупинених жінок-водіїв були й порушниці - чи то номер не чистий, чи пасок не пристебнутий. Проте автоінспектори за це не штрафували, а просто вказували на порушення." - як благородно з їх сторони!

    Anonymous reply Anonymous

    Я три круга по мсту намотала, але так ніхто і не привітав!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    заїхала б до мене, я б три круги намотав, ох і привітав би!
  • Anonymous

    Добра акція.Але мабуть Адреналіну забагато.Спочатку страшили а потім поздоровляли.

    Anonymous reply Anonymous

    ???? 09/03/2010 12:26::: слушний коментар,і де фотка з тим взяточником поділась,..це за взятки ,квіти дарують ,і крім того з бюджету нормально стягнули...не бійсь квіточка дорого їм обійшлась....

    Anonymous reply Anonymous

    Доброго дня, старший інспектор Присяжнюк. - У вас передній номер забризканий болотом. Приготуйте права та техпаспорт, вийдіть з машини...що це за команда вийдіть з машини???,чому має водій виходити???,...чи то Присяжнюк думає що він підлеглими керує....і який то пунк правил зобовязує водія вийти з машини??????...і питання тупі,номер грязний,..а чи хоч один сказав що дороги в нас чисті...то просто за дрібничку ,але все таки вчіпляться...по їх словах і правилах,водій повинен з ганчіркою бігти спереді і номера витирати...ну і закони в цих дайннків,а хвалаться що європеські правила в них...так вот немає там такого пункту чи нарушення за грязний номер,там дороги чистіші ніж авто дайників...)))))
  • Anonymous

    О, цей стрептизер в пагонах в мене взятку вимагав, хотів 100 грн., але я йому тоді підрозказав, що стільки грошей не маю, і обійшлось тільки в 30 грн., але і ті жидяра забрав!
  • Anonymous

    прикольна акція, А новий рік хіба щороку не той самий? різдво - не таке саме? Ця акція - традиція!! молодці, хто зараз безплатно подарунки роздає??

    Anonymous reply Anonymous

    teper treba znovu platutu rik mentam shob vonu nazburalu na kvitochku

    Anonymous reply Anonymous

    А чому фото так мало?( вірніше всього одна(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up