Брати-сепаратисти в апеляційному суді вимагали дорозслідування справи та закритих слухань

Брати-сепаратисти в апеляційному суді вимагали дорозслідування справи та закритих слухань
Це та інші фото надані активістами

* Тернопільські активісти обіцяють не допустити, аби справу спустили «на гальмах»

* Обвинувачені затягують справу, намагаючись скористатись «Законом Савченко», де час їхнього перебування у СІЗО зарахується як день за два відбування покарання

Близько 20 тернопільських активістів прийшли сьогодні, 13 липня, до Апеляційного суду в області. Там слухалась апеляційна скарга братів, яких звинуватили в сепаратизмі.

Нагадаємо, майже два роки тому співробітники СБУ в Тернопільській області затримали братів-сепаратистів. В суді першої інстанції їх обвинувачено у державній зраді, сприянні діяльності терористичних організацій, фінансуванні тероризму, вербуванні осіб для вчинення терористичних актів, публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу. Вироком суду засуджено одного з них до 14 років, а іншого – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожного.

Засуджені скористались своїм правом на апеляцію. Справу веде суддя Апеляційного суду області Ігор Свачій.

Відео дня
  • У залі лише наших активістів було чоловік 20, - розповів тернопільський волонтер, активіст всеукраїнської мережі «Вільні люди», голова ГО «Самооборона майдану Тернопільщини» Іван Ковалик. - Справу наразі перенесли на 27 липня.

Засуджені у залі суду клопотали, аби засідання були закритими, проте суддя відхилив клопотання. У справі новий прокурор, тому йому надали час і можливість, аби ознайомитись з матеріалами, кажуть активісти.

- Сепаратисти хочуть відправити справу на дорозслідування, - каже Іван Ковалик. -  На цьому спекулюють. І тут все залежатиме від позиції прокуратури. Ми вимагаємо, щоб суд залишив вирок без змін. Окрім того, обвинувачені затягують справу, намагаючись скористатись «Законом Савченко», де час їхнього перебування у СІЗО зарахується як день за два відбування покарання. Відповідно, вони розраховують набагато швидше вийти на волю.  

Активісти нарікають, що протягом двох років післяреволюційної діяльності неоднаразово були свідками того, як окремі судді Апеляційного суду Тернопільської області приймали досить спірні рішення. Фактично справи, в яких підсудними були чиновники вищого ешелону, закінчувались нічим. Чого тільки варта справа "Ясінського, Гуски і Бориса", яких "на гарячому" затримали біля магазину "Молоко", під час розподілу грошових коштів. Це провадження відправили на дорослідування, а фактично похоронили, нарікають активісти.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Тих с...... взагалі треба позбавляти всіх прав . Значить, як були на волі ,то обсирали напевно все українське і закони в  тому числі ,а як хапнули їх за ж....у ,то згадали ,що мають право на апеляцію . Я вважаю ,що треба позбавляти громадянства ,садити на поїзд і відшивати таких г......в до такого ж г......а ,котрий всю ту бодягу і заварив ,але не факт ,що ці г....и не опиняться знову в лугандонії вбиваючи наших військових . Самий оптимайльний варіант це формувати штрафну роту з таких сепарів і нехай ті с.....и риють окопи нашим військовим під обстрілами лугандонії ,то хоч не шкода буде таку гниль,якщо пристрелять . P.S.   От с......и .
  • ретро

    З кулею у голові вийдуть сепари з суда!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up