Місце на зупинці укріпили бетоном, арматурою і зверху вклали базальтову бруківку

Місце на зупинці укріпили бетоном, арматурою і зверху вклали базальтову бруківку
Тернополяни обурюються, що на вул. Галицькій недоробили шмат дороги – на зупинці залишили бруківку. У міськраді стверджують, що територію під зупинкою громадського транспорту укріпили і умисне вклали бруківкою. Тепер вона служитиме вп’ятеро довше, аніж звичайний асфальт.
  • Проїжджав відремонтованою дорогою на вул. Збаразькій – краса, асфальт рівненький і чи не вперше за 20 з лишнім років не потрібно максимально зменшувати швидкість, аби обминути чисельні ямища, - повідомив до редакції тернополянин Ярослав Станьківський. – Але чого ж не закатали асфальтом місце під зупинкою, - як їхати з «Сонячного»?

На зупинці, що навпроти, бруківку змінили на асфальт – все рівно і гарно, каже чоловік. А цю залишили.

  • Мені цікаво – її умисне там вклали чи бракнуло грошей? – запитує пан Ярослав. - Чи, може, комунікації там є, які зачіпати не хотіли. Але ж ніби звітували, що все замінять і потім вкладатимуть дорогу.

На зупинці громадського транспорту, як їхати з боку «Сонячного» - ухил, кажуть у міськраді. Це створює можливість формування напливів.

  • Автобуси важкі і коли гальмують, потихеньку видавлюють асфальт, - пояснив начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик. – Ми облаштували все, аби такого не трапилось.

На цій ділянці зняли бруківку, встановили сітку з арматури і залили 22 см бетону, пояснив пан Вітик. Вже зверху на піщано-цементну основу виклали старий базальтовий камінь, який там був до ремонту.

Відео дня
  • На зупинці, що на протилежному боці дороги, такого не робили, бо ухилу нема, - пояснив пан Олег. - Там лише зробили арматурну сітку і укріпили бетоном. А зверху поклали асфальт.

Подібної процедури з укріплення дорожнього покриття потребують щонайменше 3 зупинки громадського транспорту – біля 18 школи, міського стадіону та поблизу таксопарку, що на пр. Бандери.  

  • Така конструкція є вже біля Морфологічного корпусу у Центрі та на залізничному вокзалі, - каже Олег Вітик. – Вона служить разів у 4-5 довше, аніж просте асфальтне покриття.

Загалом дорога на вул. Збаразькій потягне до 3,5 млн грн. Точнішу цифру у міськраді назвати поки що не беруться, адже ще не підписані всі акти виконаних робіт. Не завершений ремонт тротуару поблизу «Старого млина». У міськраді говорять, що підрядні організації частково працюють за рахунок власних обігових коштів.

  • Як дозволить погода, оперативно вкладатимемо 2 шар асфальту на вул. Карпенка та плануємо завершити до Дня міста ремонт на вул. Текстильній, - каже Олег Вітик. – Потім робитимемо дороги на вул. Шептицького і Оболоня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • lt

    блін... от писаки... як вже ту вулицю тульки не обзивали... і "вул. Галицікій " і "вул. Галицій".. а насправді вона Збаразька.... в рідному місті і вулиць не знати... позор і тупість...
  • lt

    ну перечитуйте що пишете перед публікацією!!!! вул. Збаразька, а не Галицька!!!!

    Ірина Белякова reply lt

    Дякую, виправили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up