Тернопільська маршрутка №31 їздить, як хоче і коли хоче (ОНОВЛЕНО)

Тернопільська маршрутка №31 їздить, як хоче і коли хоче (ОНОВЛЕНО)
Тернополяни скаржаться на маршрутку №31. Кажуть, що водії не дотримуються графіку, з’їжджають з маршруту ще о 17.30. Свою ж поведінку пояснюють просто – не вигідно далі їздити.


Та найгірше, кажуть тернополяни, що ніде управи на такого перевізника не можна знайти. Бо що міськраді, що в управлінні транспорту фактично не реагують на зауваження та скарги пасажирів. Обіцяють розібратись і все – без результату. 

- Як вартість проїзду, то вони підняли, - каже тернополянка Ірина Бойко. – Обіцяли і форму, і відсутність шансону, і контроль, і дотримання графіку. А як послугу надавати, то вже як пану захочеться – хочу їжджу, хочу не їжджу. Мало того, що до 23-ї рідко які маршрутки їздять, так 31-ша взагалі до 18-ї не збирається їздити. А на що? Встигають і до того касу зібрати…

Так, більше семи років маршруткою №31 користується Людмила В. Її обурює той факт, що водії нарікають на збитковість маршруту у другій половині дня, а самі ж просто своєю їздою відштовхують пасажирів.

- 17.30 – це максимум, до якої вони можуть їздити, - каже вона. – Хоча вони кажуть, що до 18.00. Але то брехня. Бо скільки ми не чекали о 18.00 на той  автобус, його не було. Як їдуть у зворотному  напрямку, то  кажуть людям не заходити, бо, мовляв, з’їжджають. Якби вони їздили так, як треба, то б і пасажири були. 

Найгірше у цій ситуації, що, приміром їй, добратись від Жовтої церкви на Дружбу  більше нічим, додає жінка.

- На маршруті – постійно сварки. Люди весь час обурюються. А поскаржитись нема куди. Як нормальний водій, то ще скаже, а що я зроблю, дзвоніть до підприємця. А до нього ніколи додзвонитись не можна. А як ненормальний, то ще й відсварюється. Телефонувала до заступника начальника управлінні транспорту. Той порадив…їздити з пересадками. Люди, ви що? А може хтось стільки грошей не має, щоби кожного дня ще пересідати? Якщо дали маршрут, то хоча б хай до 19.30 їздить. А як його не влаштовує, то шукайте іншого перевізника. 

Скаржиться на  маршрутку і тернополянин Андрій Гоцко.

- Живу на Карпенка, часто є необхідність їхати на Микулинецьку, але... Після шостої шансу побачити 31-й на зупинці нема, - каже він. - Те саме й в зворотному напрямку. Я розумію, що їздити після 18-ї не рентабельно, але ж 31-і гарно "набивають касу" вдень, бо ж маршрут популярний і завантажений. Зрештою є графік руху, який офіційно чи не до 22-ї години. Це все прописано в угоді з міською радою, але певно транспортні чиновники мають свої "подяки" за непомічання порушень! 

В  управлінні транспорту, комунікацій та зв’язку міськради кажуть,  що також у курсі проблем із 31-м маршрутом. Його обслуговує КП міськради "Міськавтотранс". Однак частині проблем мають пояснення.

- Ситуація яка –  по цьому маршруту курсує тільки чотири-п’ять машин, а  розраховано на дев’ять, - каже начальник управління Ігор Мединський. -  Орендодавці, які здавали свої машини в оренду КП «Міськавтотранс», забрали їх, з’їхали через збитковість маршруту. Зрозуміло, що дуже важко в таких умовах, а ще у заторах, і у цьому русі дотриматись ідеального розкладу руху.

Відео дня

Щоби змінити ситуацію, в управлінні шукають додаткові автобуси. Але досі безрезультатно. Однак щодо передчасного з’їзду, каже пан Мединський, будуть розбиратись. Адже ці маршрутки таки мають курсувати до 22-ї.

- Я дав доручення директору КП «Міськавтотранс» Мирославу Сновиді здійснити диспетчерський контроль і забезпечити дотримання  розкладів, - додає очільник.

Тернополяни ж про з’їзд маршруток можуть повідомляти у диспетчерську службу 53-71-10. Також – в управління транспорту за тел. 52-15-14 та на довідку міськради 15-80.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • 2019 рік

    Привіт з 2019 року. Із 31 таке не раз бувало. Читав новину чому його були скасували. Писали, що через збитковісь і нестачу автобусів, що мені аж смішно. Але це сумно. Бо із вул. Карпенка до Ватри, щоб дійти до ЮФ ТНЕУ добратись неможливо. Я розумію один подарували ТНЕУ, але принаймні решта - лишились. І він ніякий не збитковий, тільки водії корупціонери. Його минулого року псевдовідновилии і має їхати зранку по маршруту 31 одна з 18-тки, але цього немає.
  • Анонім

    якось я чекала на 31 цілу годину, як виявилось замість чотирьох маршруток виїхала одна, тут запитання - а люди в чому винні? та ж сама проблема і вечором, мій син танцює в Березілі, танці закінчуються не раніше 20,00год поки ще світло то їздить на велосипеді а зимою нема чим доїхати до автовоклалу
  • David Starr

    31-й збитковий маршрут? Не смішіть людей! Заберіть його у підприємця і оголосіть конкурс - одразу й бажаючі працювати хоч до 23-ї години з_являться.

    Sunny reply David Starr

    Хіба то дивина? У них же все завжди збитково, тільки от ніхто не хоче ні кондуктора посадити, ні кілька днів замість кабінету у маршрутках покататись і порахувати. Вони, ідіоти витрачають купу грошей на автоматизовану систему у тролейбусах, ну тут без відкатів не обійшлось звичайно, яка нафік нікому не потрібна там, бо в тролейбусах хоча б якийсь контроль ( у вигляді кондукторів і ревізорів ), замість того щоб запровадити її у маршрутках, де бекконтрольний потік грошей, графіків руху, елементарного порядку. Поставте в маршрутках цю систему, і питання пасажиропотоку, ретабельності відпаде само собою. Та хіба комусь це треба??? Дістали ті ушльопки, які думають як збагатитися, і жирувати.
  • Анонім

    Їдьте тролейбусами і ходіть пішки ,корисно для здоровля

    Анонім reply Анонім

    так-так, якщо тобі до роботи кілометрів сім, то якраз добре йти пішки. Особливо, коли ще дітей треба відвести в школу і самій на роботу потрапити вчасно.

    Анонім reply Анонім

    Кілометрів 7 ?,то шукайте житло близько від роботи і школу для дітей

    Анонім reply Анонім

    якщо ти оплатиш за житло поближче, то давай, я переїду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up