У військкоматі не розуміють, чому призовники так "косять" від армії

У військкоматі не розуміють, чому призовники так "косять" від армії
Відтепер 12 місяців служитимуть не лише "магістри", а й "спеціалісти". До того ж, призовники отримуватимуть грошову компенсацію. У комісаріаті запевняють, що строковики не проходитимуть службу в зоні проведення АТО. Але попри такі "плюси" хлопці не спішать йти у військкомати.

У Тернопільській області не усі райони якісно виконують план призову. Найгірша ситуація у Бучацькому, Монастириському, Зборівському та Лановецькому районах. А також у Тернополі та у Бережанах.

- На сьогоднішній день планове завдання виконано на 60%, - повідомляє військовий комісар Тернопільського обласного військкомату Володимир Катинський. - До призову підлягає трохи більше 300-от чоловік. У нас залишаються відправки на цьому тижні і ми здійснюватимемо відправки наступного тижня до Національної гвардії та Держслужби спеціального транспорту.

Військовий комісар зауважив, що не зрозуміло, чому наші люди саботують питання підготовки до захисту держави. 
- Ми наголошували, що військовослужбовці на строкову службу їдуть в навчальні підрозділи та військові частини, де вони проходитимуть службу. А це у Чернігові, "учебку" у "Десну" уже відправили, залишився лише західний регіон, - пояснює пан Катинський. - Усі наші хлопці в зону АТО не попадають, це визначено указом президента. 

Відео дня

Призовникам знову нагадують про те, що при зарахуванні у команду та відправці вони отримають дві мінімальні заробітні плати – 2752 грн. Після демобілізації – одну.
 
- Я не розумію. По-перше, ставлення наших людей до патріотичного виховання молоді та підготовки до захисту Батьківщини, - продовжує Володимир Катинський. - А, по-друге, невже у нас всі такі багаті, що не бажають мати хоча б елементарні гроші на перший час. Тому хочу достукатись до батьків, що їхні діти однозначно проходитимуть службу у цих частинах.Там хороші умови. Хороше харчування. 

Володимир Катинський говорить, що не бачив жодного схудлого після проходження строкової служби солдата. 

- Батьки згадайте, які ви йшли на службу і які вертались змужнілими після служби, - каже військовий комісар. - Якщо буде така необхідність працівники військового комісаріату проводитимуть перевірки у сільських радах, підприємствах, тому не дивуйтесь, якщо вас викликають у військкомат. Це для перевірки інформації.

Що стосується питань територіальної оборони, то пан Катинський закликає усіх свідомих і небайдужих людей записуватись у загони оборони.

Окрім того у військовому комісаріаті повідомляють про зміни у законодавстві. 

- У жовтні змінили термін служби для "спеціалістів". Раніше до 12 місяців служили тільки "магістри", а зараз служитимуть і "спеціалісти", - повідомляє начальник відділу комплектування та призову Тернопільського обласного військкомату Олег Денисюк.  - Також іноземці та громадяни без громадянства можуть підписати контракт на службу. 

Є випадки, коли іноземці та громадяни без громадянства хотіли служити у Збройних силах України, проте раніше згідно закону вони не мали на це права, додає пан Денисюк.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Деркач Олександр

    Нах така армія.сам служу срочку і получаю 170 грн.в місяць.хай один з другим попробує так послужити.

  • Деркач Олександр

    Нах така армія.сам служу срочку.хай любий другий попробує прожити на 170 грн.

    В місяць.

  • Анонім

    Патріотизм має спочатку показати влада тобто там де є окуповані території треба повністю перекрити постачання газу ,води ,електрики і це стосується Криму ,а кидати типу відмазку ,що там наші люди , то таке не проходить бо ми всі бачимо ,які там настрої .Так само і з так званим АТО значить сепаратистам можна гатити з усіх калібрів ,а наші мають ховатися   бо так зване перемиря діє . Буде більше прав у військових то і косити будуть меньше
  • Андрій Хвіст Рассказов

    нехай самі туди поїдуть в ті умови хоч на 2-3міс,(з 1компл. одягу й взуття,продуктами які зміг взяти з дому"без допомоги ВОЛОНТЕРІВ") і розуміння прийде в ту саму мить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up