Письменниця з Тернопільщини Наталка Галицька вирощує спаржу на власному городі. Як готувати

Письменниця Наталка Галицька з Тернопільщини вирощує спаржу на присадибній ділянці біля родинної хати в селі Глещава Іванівської громади. Цю рослину готує за різними рецептами. Одним із них вона поділилася з Суспільним.
Покроковий рецепт приготування спаржі публікує Суспільне.Тернопіль.
— Будемо готувати «спаржу по-англійськи». Вона з м’ятним соусом. Треба підготувати пагони, відрізати корінчики, щоб були свіжі. Коли вони молоденькі й тоненькі, то шкірочку знімати не потрібно.
Рецепт підглянула в блогерів. Поки на плиті закипає вода, жінка миє пагони, грубші чистить.
— Якщо хочете знати, наскільки спаржа свіжа, то вона має скрипіти при терті. Коли ж вона зів’яла, вона не буде видавати такого звуку, — говорить письменниця.
Ще один інгредієнт — масло. Воно потрібне не тільки для обсмажування спаржі, а й для соусу.
— Поки закипає у пательні посолена вода, в другу пательню кладемо шматочок масла. Його може вистачити на пів кілограма спаржі. Ставимо на пательню, хай собі топиться, — каже.
Соус Наталя готує з м’яти, лимона та масла: — Беремо свіженьку м’ятку, тільки-но з городу. Вона так гарно пахне. Бажано її пальчиками рвати, а не різати. Солимо м’яту, перчимо і тремо в ступці. Беремо трішечки лимона й додаємо до м’яти.
М’яту з лимоном теж треба перетерти:
— Тоді беремо до соусу буквально одну ложечку розтопленого масла, знову перетираємо. Наприкінці додаємо перець. Ще раз перетираємо — і соус готовий. Він у нас простенький: м’ята, масло, сіль, перець і сік лимона, — пояснює письменниця.
Коли вода на пательні закипіла, Наталя ще раз її солить і кладе в окріп спаржу. Пагони мають кипіти лише одну хвилину.
— Тоді їх промиваємо швиденько під холодною проточною водичкою, щоб вони були твердішими. Але хто не любить тверду спаржу, можна не охолоджувати. У нас вже є розтоплене масло, тож ми складаємо її в пательню. Насправді, це дуже швидко, — каже жінка.
Пагони на маслі Наталя обсмажує також одну хвилину. Готову спаржу викладає на тарілку.
— Спаржа у нас готова. До смаку її перчимо, підсолюємо, це вже, хто як захоче, збризкуємо лимоном. Беремо кілька пагонів, кладемо на тарілочку м’ятний соус, хлібчик і смакуємо. Улюблена страва, дуже смачно, — поділилась Наталка Галицька.
Читайте також:
Готуємо макарони з куркою та запіканку з капустою і спагетті
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Petro BatkivskiyА я пенсіонер і вирощую огірки, помідори, моркву і все інше то що!? Цей коресподенти хай висвітлює як жінки готують супи, борщі, швидкого приготування хлопцям, на фронт, консерви, тушонки, якщо незабув цей писака внас війна.
-
Ярослав ХрунюкОт як би не журналісти,то вона би і не знала як спаржа виглядає!!!