Письменниця з Тернопільщини Наталка Галицька вирощує спаржу на власному городі. Як готувати

Письменниця з Тернопільщини Наталка Галицька вирощує спаржу на власному городі. Як готувати
Фото: Суспільне. Тернопіль

Письменниця Наталка Галицька з Тернопільщини вирощує спаржу на присадибній ділянці біля родинної хати в селі Глещава Іванівської громади. Цю рослину готує за різними рецептами. Одним із них вона поділилася з Суспільним.

Покроковий рецепт приготування спаржі публікує Суспільне.Тернопіль.

— Будемо готувати «спаржу по-англійськи». Вона з м’ятним соусом. Треба підготувати пагони, відрізати корінчики, щоб були свіжі. Коли вони молоденькі й тоненькі, то шкірочку знімати не потрібно.

спаржа, приготувати спаржу

Відео дня

Рецепт підглянула в блогерів. Поки на плиті закипає вода, жінка миє пагони, грубші чистить.

Спаржа по-англійськи, спаржа приготувати— Якщо хочете знати, наскільки спаржа свіжа, то вона має скрипіти при терті. Коли ж вона зів’яла, вона не буде видавати такого звуку, — говорить письменниця.

рецепти спаржі, свіжа спаржа

Ще один інгредієнт — масло. Воно потрібне не тільки для обсмажування спаржі, а й для соусу.

масло, пательня— Поки закипає у пательні посолена вода, в другу пательню кладемо шматочок масла. Його може вистачити на пів кілограма спаржі. Ставимо на пательню, хай собі топиться, — каже.

Соус Наталя готує з м’яти, лимона та масла: — Беремо свіженьку м’ятку, тільки-но з городу. Вона так гарно пахне. Бажано її пальчиками рвати, а не різати. Солимо м’яту, перчимо і тремо в ступці. Беремо трішечки лимона й додаємо до м’яти.

спаржа, соус для спаржі, м'ята, соус із м'яти

М’яту з лимоном теж треба перетерти:

— Тоді беремо до соусу буквально одну ложечку розтопленого масла, знову перетираємо. Наприкінці додаємо перець. Ще раз перетираємо — і соус готовий. Він у нас простенький: м’ята, масло, сіль, перець і сік лимона, — пояснює письменниця.

Спаржа по-англійськи, рецепт спаржі, спаржа в пательні

Коли вода на пательні закипіла, Наталя ще раз її солить і кладе в окріп спаржу. Пагони мають кипіти лише одну хвилину.

— Тоді їх промиваємо швиденько під холодною проточною водичкою, щоб вони були твердішими. Але хто не любить тверду спаржу, можна не охолоджувати. У нас вже є розтоплене масло, тож ми складаємо її в пательню. Насправді, це дуже швидко, — каже жінка.

обсмажити спаржу, спаржа

Пагони на маслі Наталя обсмажує також одну хвилину. Готову спаржу викладає на тарілку.

Спаржа по-англійськи, рецепт спаржі, спаржа з лимоном, спаржа з м'ятою— Спаржа у нас готова. До смаку її перчимо, підсолюємо, це вже, хто як захоче, збризкуємо лимоном. Беремо кілька пагонів, кладемо на тарілочку м’ятний соус, хлібчик і смакуємо. Улюблена страва, дуже смачно, — поділилась Наталка Галицька.

Читайте також:

Готуємо свинячу рульку в пиві

Готуємо макарони з куркою та запіканку з капустою і спагетті

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Petro Batkivskiy
    А я пенсіонер  і вирощую огірки, помідори, моркву і все інше то що!? Цей коресподенти хай висвітлює як жінки готують супи, борщі, швидкого приготування хлопцям, на фронт, консерви, тушонки, якщо незабув цей писака внас війна.
  • Ярослав Хрунюк
    От як би не журналісти,то вона би і не знала як спаржа виглядає!!!

keyboard_arrow_up