З квітня у Тернополі зросте плата за жек і вивіз сміття

З квітня у Тернополі зросте плата за жек і вивіз сміття
На 60% зросте з 15 квітня оплата за утримання прибудинкових територій та на 86% - вивезення сміття для тернополян. Такі тарифи затвердили сьогодні, 25 березня, на виконкомі міської ради.

 - Подорожчання паливно-мастильних матеріалів за останні три місяці привело до того, що підприємства, які вивозять сміття, на грані збитковості, - каже заступник міського голови Владислав Стемковський. - Оскільки їх придбання по собівартості надання даної послуги складає 50%.

Наявний сьогодні тариф затверджували ще в 2011 років, коли вартість дизпалива була 8 грн. А зараз же воно обходиться в 22 грн за літр, розповів пан Стемковський.

 - В сусідніх містах тарифи підвищували ще декілька років тому. Ми ж тримали свої до останнього, - пояснює пан Стемковський.

Відео дня

Тепер вивіз сміття для одного тернополянина зросте від 4,2 грн до 7,8 грн на місяць вже з квітня. А тарифи на утримання будинків - до 0,8-2,4 грн / кв.м залежно від будинку. Дані тарифи наберуть чинності з 15 квітня.

Досі комунальні тарифи на утримання будинків і в Тернополі були 0,5-1,5 грн/ кв. м. Тобто з квітня вони також зростуть пропорційно зростуть на 60 % або до 0,8-2,4 грн / кв. м відповідно, розповів пан Стемковський.

 - Від часу затвердження наявних тарифів електроенергія зросла на 70,8%, - додає начальник міського управління ЖКГ Микола Лесів. - Дизпаливо зросло на 258%, запчастини до машин – на 220%. Це все є головними чинниками, які приводять до подорожчання послуг ЖЕКів та підприємств, які надають комунальні послуги тернополянам.

В сусідніх містах з даного тарифу вивели окремі види послуг, тож візуально може здаватися, що там обслуговування будинків є дешевшим, зауважив пан Стемковський.

 - Наприклад, у Львові із даного тарифу забрали вартість обслуговування ліфтів та освітлення місць загального користування, а в Івано-Франківську забрали послугу поточного ремонту, тобто, в тарифах їх немає, - каже пан Стемковський. - Тому виглядає, що у Львові даний тариф складає до 2 грн за кв. м житла, а у Івано-Франківську – 2,1-2,2 грн. Але якщо доплюсувати виведені в окрему таблицю послуги, то тариф буде близько 3 грн. Натомість на цю різницю люди не зможуть отримати пільги.

Навіть після підняття тарифів вони у Тернополі є одними з найнижчих у порівнянні з іншими містами України, переконують члени виконкому.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Анонім

    http://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv/vivezennya-ta-zneshkodzhennya-pobutovih-vidhodiv-10439637.html    Приватне підприємство “КАТРУБ” , як суб’єкт господарювання в сфері надання послуг, доводить до Вашого відома про готовність надавати послуги з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів на території Тернопільської міської ради за тарифом в 4,17грн. для одного споживача (фізичної особи). http://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv/vivezennya-ta-zneshkodzhennya-pobutovih-vidhodiv-10439637.html
  • Анонім

    Гевка і Ко люлтрувати і тарифи зостануться тими які були бо напевно задумав віллу в Іспанії коло надала будувати на Україні вже не інтересно.
  • Ірина

    Всі лише скаржаться на роботу Жеків, а самим  створити ОСББ і заваривши кашу її розхльобувати слабо? Цікаво як будуте обслуговувати,якщо частина ваших сусідів не буде платити ? Підете з ним битись? А так -пішов в ЖЕК в години прийому- отримав довідки, а голова ОСББ то в селі , то прийди заватра і т.д.  І взагалі, якщо щось сталось- до жеку, а коли платити- жек нічого не робить. Радує лише одне, що ті бабусі-пенсіонери за копійчані зарплати прибирають під"їзди , в яких і нахаркано і окурки кругом. А в зимку- якби не вони, то щоранку лопату в руки, як в селі, і гайда перед роботою прокладати стежки. Як не крути, а на ЖЕК можна ще написати скаргу у вищестоящі організації, в суд в кінці -кінців, а з ОСББ як з гуся вода.... Платежів з одного будинку хватить в кращому випадку на двірника , керівника, бухгалтера , сантехніка .. А  ремонт інші організації по договорах що будуть за дурно робити? Перед тим як когось критикувати, треба подумати чи сам добре і на 100% виконуватимеш свою роботу?  Факт один: жаба чисто українська тварина і всіх давить))))

    Anonymous reply Ірина

    Розсмішили:скаргу на жек можна написати)))І ЩО?

    А ОСББ при відповідальному підході - нормальний варіант.В моєму будинку створено ОСББ,при цьому я плачу менше за двокімнатну,ніж платила жеку за однокімнатну.І одному будинку аж ніяк не потрібно в штаті ...надцять двірників,бухгалтерів чи сантехніків,які нічого не роблять,а лиш проїдають людські гроші.
  • Вася Сосин

    да вже замахали коли ви вже нажеретися одумайтеся бо буде пізно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up