Здаватимуть приміщення ресторану на тернопільському вокзалі

Знову здаватимуть в оренду приміщення ресторану, яке розташоване на другому поверсі залізничного вокзалу.

Попередні орендарі за його експлуатацію заборгували більше 500 тисяч гривень, їх вони мали сплатити до місцевого бюджету.
Конкурс оренди на цей об'єкт проведуть не раніше січня наступного року. Договір оренди розірвали у судовому порядку.
- На конкурсі держмайна, який провели ще 15 жовтня 2009 року, за оренду приміщення ресторану загальною площею 347,3 квадратні метри учасник торгів “Корпорація “Вітар” запропонував 45 тисяч 700 гривень, - говорить начальник регіонального відділення Фонду держмайна Михайло Шкільняк. - Цей заклад мав право на роботу в нічний час.
Порушували права оренди представники “Корпорації “Вітар” з перших місяців діяльності. Вони не сплачували орендну плату, мотивуючи це тим, що роблять ремонт у приміщенні.
Але за законом орендну плату необхідно платити незалежно від того, працює заклад чи ні, - зазначають у регіональному відділенні Фонду держмайна. - Коли борг почав рости,ми звернулися до суду з позовною заявою про розірвання договору та стягнення боргу за оренду.
Після судової тяганини суд задовільнив позов Фонду держмайна та розірвав договір оренди і присудив стягнути з орендаря заборгованість орендної плати, пені та штрафу.
- Щоб підготувати цей об’єкт до передачі в оренду, ми знову понесемо значні витрати: на оцінку майна, публікацію оголошень у пресі, проведення самого конкурсу, - зазначив пан Шкільняк. - Поки триватимуть ці процедури, то пройде не менше двох-трьох місяців, за які об’єкт не буде використовуватись. Тому його можна буде виставити на конкурс не раніше січня-лютого наступного року. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    та який дурень з новим ПК візьме то в аренду,та до всі офіційних перевіряльників ще додаються залізнична санстанція,залізничні пожежники,залізничні мєнти і усьо курівництво вокзалу,і як їх усіх прогодувати?
  • Anonymous

    так... молоді роки ...там проходили
  • Anonymous

    нормальний був колись кабак
  • Anonymous

    А чого боржників не вигнали зразу після порушення прав оренди - судити треба тих, хто закривав на це очі та довів до того, що борг склав 500тис.грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up