Ігоря Атаманюка з Тернопільщини нагородили за врятовану з води дитину

Ігоря Атаманюка з Тернопільщини нагородили за врятовану з води дитину
Медаль за “Врятоване життя” від Президента України отримав житель села Медведівці Бучацького району Ігор Атаманюк (15 р.). Наприкінці травня цього року юнак врятував семирічну дівчинку, яка тонула у ставку.

 

 

 

Відео дня
class="western"> 

 


Cтудент-першокурсник Тернопільського технічного коледжу побував у столиці у середу, 16 вересня. Нагороду отримав із рук міністра МНС Володимира Шандри. Після нагородження юнак побував на концерті до Дня рятівника. Потім трохи погуляв містом, адже у столиці вперше, і поїхав додому.
Одразу кинувся на порятунок
Друзі та родичі радіють за героя. Усі роздивляються його нагороду – срібну медаль із позолоченим зображенням двох рук, одна з яких простягнута для допомоги, на фоні сонця з променями, що символізує врятоване життя людини.
– До мене саме друг прийшов подивитися на медаль, – розповідає сором’язливим голосом телефоном Ігор. – У понеділок їду на навчання до Тернополя. Візьму медаль із собою, адже одногрупники також захочуть роздивитися її.
Також Ігорю вручили грамоту з особистим підписом і штампом президента.
Юнак розповідає, що плавати навчився ще у дитинстві. Таке вміння допомогло йому швидко зорієнтуватися у небезпечній ситуації. Коли почув, що у воді кричить дитина, довго не думав: треба рятувати! Швидко стрибнув у воду в одязі, адже роздягатися було ніколи: кожна хвилина дорога.
– Я саме проходив біля ставка. Першокласниця Наталя разом зі своїм старшим братиком Сергійком сіли у човен, який не був прив’язаний до берега, – розповідає Ігор. – Човен віднесло водою. Діти вирішили вилазити з нього і рятуватися. Але братику вдалося добратися до берега, а дівчинка почала тонути. Наталя борсалася у воді за 2-3 метри від берега, там глибина 4-5 метрів.
Ігор каже, що після інциденту потоваришував із сім’єю врятованої дівчинки.
У школі пишаються героєм
Пишаються своїм колишнім учнем і у Медведівській школі, де юнак навчався до дев’ятого класу.
– У нас в школі навчається сестричка Ігоря, то ми вже всі знаємо про те, що він із Києва повернувся, – каже директор школи Катерина Вербіцька (51 р.). – Тішимося, що маємо такого героя. Ми його ще на останньому дзвонику у травні нагородили грамотою за такий сміливий вчинок. Також юнака влітку нагородили у районі.
Директор школи розповідає, що Ігор дуже активний, з організаторськими здібностями. Тож у небезпечній ситуації показав свій характер. Втім, вчився юнак не дуже добре, проте це не завадило йому врятувати чуже життя.
У Медведівцях, як додає пані Вербицька, ставок досить глибокий, після цього інциденту діти ціле літо боялися там купатися.
– Тут дуже давно втопилася шестикласниця, пригадує директор школи. – Це було близько 40-ка років тому, мені тоді було 10 років, я пам’ятаю той випадок. Тоді хлопці-старшокласники намагалися врятувати дівчинку. Однак, на жаль, їм це не вдалося...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Молодчина!

    Anonymous reply Anonymous

    оце мужик!

    Anonymous reply Anonymous

    Умничка!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up