З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати

З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати
  • Все частіше у кафе, ресторанах та пекарнях пропонують авторську Великодню випічку. З різними кремами, кокосовим пюре, без яєць та молока, а також вишуканими прикрасами.
  • Скільки коштує така випічка напередодні свята та де можна придбати – читайте у матеріалі «20 хвилин».

Журналісти «20 хвилин» зібрали інформацію з офіційних соціальних мереж закладів. Про кожен розповідаємо окремо.

Львівська майстерня шоколаду

До Великодня команда підготувала авторські шоколадні паски. Є з мигдалем, начинкою та цукерками. Випікати почали ще з 10 квітня.

Відео дня

Найдорожча паска – з рідкою шоколадною начинкою вагою 410 грамів. Коштує вона 490 гривень.

— Це пухка паска з ніжного тіста з додаванням шоколадних крапель, з рідкою шоколадною начинкою. Декоруємо її ганашем на основі білого шоколаду та шоколадними цукерками-яєчками з карамельною та банановою начинкою, — кажуть працівники.

Придбати її можна в магазині чи робити передзамовлення. Кожен виріб пакують у фірмову упаковку.

Ресторан NA NEBI

Авторськими смаколиками до Великодня готові дивувати і в цьому закладі. Паска сирна, панетоне з бельгійськими білим шоколадом, апельсином, шоколадною пастою чи фісташковим кремом – на будь-який смак та гаманець.

Отож, 430-грамовий панетоне з додаванням бельгійського білого шоколаду, апельсину, в поєднанні з настояними на коньяку та темному ромі суміші цукатів коштує 515 гривень.

630-грамовий панетоне з шоколадною пастою всередині обійдеться в 565 гривень. Перед вживанням випічку бажано розігріти в мікрохвильовці протягом 30 секунд, щоб шоколад став рідким.

Є ще 630-грамовий панетоне з фісташковим кремом всередині. Його вартість – 655 гривень. Також перед вживанням радять розігрівати у мікрохвильовці кілька секунд.

Ресторан FRIDAY

Тут тернополяни можуть придбати паски з рідкою фісташковою та карамельною начинками.

— Великодня випічка із соленою карамеллю – торішній фаворит наших відвідувачів. У ній ми поєднуємо солене та солодке, — розповідають у закладі. — А ось фісташкова паска – новинка. Пасту готуємо власноруч, вона в міру солодка.

Вага пасок однакова – 500 грамів. А вартість – 400 гривень за одну. Прикрашають маленькими трояндами та біленькою помадкою. Кожну обгортають у білу серветку з кольоровою стрічкою та велику паперову коробку.

Кафе MONE

Команда підготувала для відвідувачів два варіанти корисних пасочок – дитячі та класичні. Зі слів працівників, випічка не містить цукру, лактози та глютену.

— До складу наших хелсі пасочок входить: борошно рисове, борошно мигдалеве, борошно коричневого рису. Також банан, псиліум, розпушувач, яйце, кокосовий цукор, стевія, апельсин, мигдалеві пластівці, родзинки, вишня та інші продукти, — розповідають у закладі.

720-грамова паска коштує 655 гривень, а 265-грамова – 295 гривень.

Карма на Валовій

У закладі доступні для продажу панетоне за авторськими рецептами з шоколадом та різними сухофруктами.

— Тісто для панетонів готуємо на заквасці Левіто Мандре. Воно проходить замішування в три етапи. Усередину додаємо два види бельгійського шоколаду та апельсинові цукати, — розповідають у закладі. — Зверху декоруємо мигдалевим кракелюром, цукровою пудрою та цукровими дропсами.

Великодня випічка вагою 500 грамів коштує 550 гривень.

Міністерство десертів

Столичний заклад пропонує Великоднє меню з різноманітною випічкою. Отож, ви можете замовити такі паски з доставкою до свого міста:

паска «Міністерська» — класичне поєднання з апельсином, сушеною журавлиною та курагою. Зверху прикрашена мигдальними пластівцями та мигдальним гелем. Вага – 540 грамів, а коштує 560 гривень;

паска «Київська» — наповнена вершковим кремом з додаванням праліне фундука. Прикрашають ганашем з білого шоколаду та символом країни – «Батьківщина-Мати» з цукрової пасти. Вага – 1000 грамів, а коштує – 999 гривень;

паска «Три молока» — наповнена кремом на основі вареного та білого згущеного молока. Прикрашають ганашем з білого шоколаду з додаванням вареного згущеного молока. Вага – 1000 грамів, а коштує – 960 гривень;

паска «Кокосово-мигдалева» (Vegan) – без яєць та молочних продуктів. Дріжджова паска на основі кокосового  молока з сушеною журавлиною та курагою. Наповнюють кокосовим кремом з пюре кокоса та мигдальної пасти. Прикрашають мигдальними пластівцями та кокосовими чипсами. Вага – 900 грамів, а коштує – 1200 гривень.

Нагадаємо, придбати паски можна і в магазинах, супермаркетах. Там переважно класична Великодня випічка. Ціни за одну стартують від 29 гривень.

 

 

Читайте також:

Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі

Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок​​​​​​​

Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up