"Один із них загинув за п'ять метрів від мене" - Олександр Богомол про борщівську трагедію

"Один із них загинув за п'ять метрів від мене" - Олександр Богомол про борщівську трагедію
  • Загибель обох працівників поліції була трагічною випадковістю, запевняє їхнє керівництво
  • Результати службової перевірки цього випадку розглядає Генпрокуратура
  • Родинам правоохоронців пообіцяли виділити квартири.

Наскільки правильно поводились працівники поліції під час штурму та самих подій, встановлять вже у Києві. Адже результати перевірки передали туди, розповів начальник ГУНП області Олександр Богомол.

Він же каже, що загибель обох поліцейських вважає страшною, адже поранення були неглибокими, однак виявились фатальними. Один із хлопців стояв від очільника поліції за кілька метрів. Загинув у нього на очах.

- Він був за якихось п'ять метрів від мене. Поранення отримав буквально за 30 секунд до штурму. На війні безліч випадків, коли людям руки-ноги відриває, а тут дві дробини попадають в шию, і хлопця до лікарні не довезли, - пригадує пан Богомол. - Ще одне поранення нашого працівника - коли він був у бронежилеті та касці. На 10 сантиметрів хлопець висунувся з-за кута будинку, стояв у безпечному місці. Куля мисливська потрапила у ключицю, зрикошетила і пробила йому легеню. Хлопця не стало за якісь три хвилини.

Відео дня

Зараз обом родинам мають видати житло, адже в родині одного із загиблих є семирічний син, а в іншого залишилась вагітна дружина.

Результати службової перевірки ще в понеділок передали керівнику Нацполіції України Хатії Деканоїдзе, розповів громадський активіст Ігор Василів.

 - Перевірку проводила інспекція по особовому складу, київські представники внутрішньої безпеки та прокуратура. Наскільки мені відомо, Хатія Деканоїдзе передала матеріали в Генпрокуратуру, а вони вже мають згодом передати результати на місця. Перші висновки мають повідомити не раніше кінця цього тижня, - каже пан Василів.

В обласній Нацполіції також чекають цих результатів.

 - Вони покажуть, чи справді дії поліції були в якийсь момент невірними, чи були помилкові рішення в керівництва, що призвело до трагічних наслідків, - каже пан Богомол. - Зрештою, покажуть, чи не помилився у своїх наказах і я,

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    ТА КРИЧАВ ЩО В НЬОГО НА РУКАХ ЗАГИНУВ,А ТЕПЕР ВЖЕ ЗА ПАРУ МЕТРІВ))!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up