Партнер рубрики Події

Онлайн тепер можна і одружитись, і розлучитись

Онлайн тепер можна і одружитись, і розлучитись
Подати онлайн-заявку на оформлення чи розірвання шлюбу в Тернополі можна із вересня. Однак є певні нюанси, кажуть працівники управління юстиції

  - Приміром, ви подаєте заяву на реєстрацію шлюбу, - пояснює заступник начальника управління з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Ольга Чепурна. - Подати документи та оплатити ви можете онлайн. Однак якщо у вас і у іншої сторони, з якою укладається шлюб, немає цифрового підпису, то до ДРАЦСу все ж доведеться прийти, аби поставити підписи на поданих документах.

Для цього заявнику вкажуть час  і дату, яка йому підходить. Якщо ж електронний цифровий підпис все ж є, то процес подання документів відбувається лише онлайн.

 - По суті, ви тоді приходите вже у обраний вами день прямо на реєстрацію шлюбу, - пояснює пані Чепурна. - Така процедура значно спрощує життя населенню, адже не потрібно стояти в чергах. Таким чином онлайн тепер можна і одружитись, і розлучитись (сміється. - прим. автора)

Відео дня

Наразі великого попиту дана послуга не має. Від вересня нею скористалося всього 27 людей, розповіли в управлінні.

 

Довідка:

Зверенення у ДРАЦС можна подати за посиланням - http://dracs.minjust.gov.ua/

Там потрібно зареєструватися і працювати із власного електронного кабінета.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:03 «Звитяга Нескорених»: ветерани війни та військові показали всю свою міць (новини компаній) photo_camera 19:02 Гуртки, майстер-класи та вистави: де та як весело провести літні канікули в Тернополі 18:03 На дамбі Тернопільського ставу обірвалася лінія електропередач 17:40 Польща зменшує підтримку біженців з 1 липня Від читача 15:19 «Армія відновлення» на Тернопільщині: укладено більше 200 договорів 17:05 Цілий мікрорайон залишиться без гарячої води. Ремонтуватимуть котельню Київській (АДРЕСИ) 16:20 Ще один МАФ на набережній Ставу. Тернополяни обурені, а влада каже, що все законно 15:40 Румунія — Україна наживо: де дивитися матч Євро-2024 з футболу 15:18 Автівка в’їхала в стовп біля Універсаму: деталі аварії 14:41 Через аварійні роботи на вулиці Шептицького затори play_circle_filled photo_camera 14:07 На Чортківщині судитимуть двох посадовців за хабарі при реєстрації автомобіля 13:30 Відділення офтальмології відкрили в Тернопільській лікарні швидкої допомоги photo_camera 12:50 У парку Шевченка зіткнулися два велосипедисти. Винуватця аварії розшукує поліція 12:20 У Тернополі відзначили 35-річчя народного аматорського хору «Заграва» 11:40 Тимчасово не курсують тролейбуси та автобуси через вулицю Шептицького 11:00 Уряд дозволив використовувати штучний інтелект у «Дії» 10:30 У поліклініці лікарні швидкої допомоги можна пройти профогляд — які довідки видають 09:58 На Кременеччині прощаються з загиблим Героєм Юрієм Романюком 09:15 Частково перекрили рух транспорту на вулиці Коновальця 08:01 Ветерани можуть безкоштовно скористатись послугами стоматолога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up