Партнер рубрики Події

Онлайн тепер можна і одружитись, і розлучитись

Онлайн тепер можна і одружитись, і розлучитись
Подати онлайн-заявку на оформлення чи розірвання шлюбу в Тернополі можна із вересня. Однак є певні нюанси, кажуть працівники управління юстиції

  - Приміром, ви подаєте заяву на реєстрацію шлюбу, - пояснює заступник начальника управління з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Ольга Чепурна. - Подати документи та оплатити ви можете онлайн. Однак якщо у вас і у іншої сторони, з якою укладається шлюб, немає цифрового підпису, то до ДРАЦСу все ж доведеться прийти, аби поставити підписи на поданих документах.

Для цього заявнику вкажуть час  і дату, яка йому підходить. Якщо ж електронний цифровий підпис все ж є, то процес подання документів відбувається лише онлайн.

 - По суті, ви тоді приходите вже у обраний вами день прямо на реєстрацію шлюбу, - пояснює пані Чепурна. - Така процедура значно спрощує життя населенню, адже не потрібно стояти в чергах. Таким чином онлайн тепер можна і одружитись, і розлучитись (сміється. - прим. автора)

Відео дня

Наразі великого попиту дана послуга не має. Від вересня нею скористалося всього 27 людей, розповіли в управлінні.

 

Довідка:

Зверенення у ДРАЦС можна подати за посиланням - http://dracs.minjust.gov.ua/

Там потрібно зареєструватися і працювати із власного електронного кабінета.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 Послуги лазні на вул. Глибокій подорожчають 15:25 Мощі святого Юрія Переможця передали військовим у Чорткові 15:00 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 26 червня 14:40 Які ціни на продукти у супермаркетах Тернополя: дивіться, де дешевше Від читача 11:13 Є робота в транспортній галузі Тернопільщини 14:15 Україна — Бельгія наживо: де дивитися матч Євро-2024 з футболу 13:30 На бульварі Куліша врятували собаку з 4-метрового колодязя 12:50 Із 1 липня у Тернополі змінять тарифи на гарячу воду — кого це стосується 12:05 Біля Зборова перекинулася вантажівка з причіпом — є постраждалі 11:40 Звання «Почесного громадянина Тернопільщини» посмертно присвоять 20 краянам 11:00 На Тернопільщині розшукують 62-річну жінку 10:30 Створення Сил безпілотних систем в Україні: Зеленський затвердив рішення РНБО 10:00 Частково перекриють рух транспорту на Промисловій 09:30 У Зарваниці відбудеться Всеукраїнська проща play_circle_filled 09:01 Як не дати «померти» електроприладам під час відключень світла 08:01 Діагностика, МРТ та аналізи: які послуги можна отримати безплатно в пакеті амбулаторної допомоги 06:40 Графік відключення світла в Тернополі та області (ОНОВЛЕНЕ) 22:36 З полону повернулися 90 українських захисників play_circle_filled photo_camera 22:03 Як змінилась вулиця Олени Кульчицької за 8 років: фото з одного ракурсу photo_camera 21:02 «Молюсь, щоб у ТЦК не відмовили»: 56-річна тернополянка вирішила долучитися до ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up