Партнер рубрики Події

Розгнівані активісти знесли огорожу "тернопільського Межигір'я" (ОНОВЛЕНО)

Розгнівані активісти знесли огорожу "тернопільського Межигір'я" (ОНОВЛЕНО)
Понад півсотні представників із 13 громадських організацій Тернополя 21 червня пікетували забудову неподалік "Дального пляжу". Активісти обіцяли мирну акцію. Утім, не стримали емоцій та знесли кількасотметрову огорожу навколо будівельного майданчика. Люди вважають, що місцева фірма-забудовник порушує закон, проводячи капітальну забудову у прибереговій території Ставу.

На місце пікету активісти намагалися викликати працівників прокуратури - аби ті засвідчили факт порушення. Однак приїхали лише правоохоронці. Міліціонери пообіцяли скласти протокол огляду об'єкту та внести документи у єдиний реєстр досудових розслідувань.

Пікетувальники називають забудову неподалік пляжу - "тернопільським Межигір'ям". Мовляв, фірмі-забудовнику цю ділянку дали для рекреаційних робіт та без дозволу для капітального будівництва. Проте будівельники начебто це уточнення проігнорували й ведуть повномаштабні будівельні роботи. 

Відео дня

До скандальної ділянки, як згодом повідомив журналістіам один із організаторів пікету, близько 15.00 навідався і міський голова Сергій Надал. До нього там перебував депутат облради Володимир Стаюра. Він запевнив, що ситуацію стосовно будівництва візьме під свій контроль.

- У понеділок, 23 червня, я зустрінуся із прокурором області, щоби ретельно вивчити всю цю проблему, - пообіцяв Стаюра.

Previous Next

Серед присутніх пікетувальників - активісти так званої "12 Тернопільської сотні", УНА-УНСО та "Наш рідний Тернопіль". Представник останньої громадської організації передав журналістам роздруківку із детальним переліком пікетувальників. Окрім вже перелічених, згадуються також ГО "Автомайдан Тернопіль", "Майдан Тернопіль" та ряд інших - менш відомих формувань. Приміром, "Воля", "Братерство сиріт" тощо. 

Окремі з активістів мали при собі зброю - пістолети. Чи бойові - невідомо.

- Набудували тут... - перемовляються між собою люди. - Було б добре все це, наприклад, у дитячий табір переробити... Умови дозволяють. І фундамент для будинку є...

Окрім прокуратури й міліції, пікетувальники намагалися видзвонити й Ігора Гуду. На його ім'я начебто держпідприємство "Тернопільське лісове господарство" й видало скандальну землю для "платного довгостровового тимчасового користування". Проте з уточненням: без вилучення землі у постійного лісокористувача для рекреаційних цілей терміном на 49 років; не передавати землю у тимчасове користування іншим особам; не проводити там капітального бутівництва та вирубки лісу.

- Я не є будівельник, але і так помітно, що будівництво тут - капітальне, - відповідав активістам Стаюра.

Сам же пан Гуда на телефонний контакт з пікетувальниками не вийшов. У свою чергу активісти вимагали від правоохоронів арештувати кількох робочих, які перебували на об'єкті. А чоловіка, який пояснив, що "прийшов забрати людей" - пікетувальники за руки вивели геть.

- Зараз ми будемо обстежувати цю ділянку. Якщо з побаченого назбираємо достатньо підстав, щоб внести їх у єдиний реєстр досудових розслідувань - то ми це зробимо, - каже слідчий міськвідідлу міліції Володимир Сольник.

Сюди, розповідає правоохоронець, він приїжджає уже не вперше. Раніше також оглядав цей будмайданчик. Тоді навіть розпочали карне провадження за фактом незаконної вирубки дерев. Про це інформувала й міська прокуратура.

Активісти ж зазначають, що до цього відомства не мають довіри. Під час пікету вони намагалися викликати на місце працівників прокуратури - та не вдалося. Тож уже самотужки направилися до відомства, аби написати заяву щодо, на їхню думку, незаконного будівництва поруч "Дального пляжу". Але чи буде бодай якась реакція на їхні дії зі сторони правоохоронців та влади - вірять з сумнівом.

Від редакції
Ми намагалися взяти коментар з приводу цієї ситуації у забудовника, зокрема востаннє телефонували йому 24 червня о 12 год., о 16.40 год. о 18.05, однак він, на жаль, не брав телефонної трубки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    Знесли і добре зробили-схамілих можновладців з міськради треба ставити на місце!
  • Anonymous

    Якщо ви мадам слідкуєте за новинами то активісти не шукають якусь окремо визначену особу, а реагують на скарги мешканців щодо незаконних забудов і знищення парків. І їм, активістам, байдуже чи це Гуда, Надал чи Вася Пупкін. А якщо ви занесли гроші Щепановському а він вас обдурив, то це аж ніяк не говорить про те, що активісти зобов"язані розшукувати вам Щепановського
  • Anonymous

    До відома - дозвіл на виділеня земельної длянки для будівнитва і земельну длянку видляє сесія міської ради, а не хтось одноособово, і на сесії за рішення голосують ВАМИ ОБРАНІ СРАНІ ДЕБІЛИ ДЕПУТАТИ(такіж самі як і у ВРУ), яким насрати на весь народ - бо вони депутати не доторкані і ховають свою особисту відповідальність за рішегння через те, що воно прийняте стадом, отарою. А щодо знищення плота, то ці хлопчики показалиб свою спритність в місцях АТО, Бо прикриваючись сотнями майдану в нас вони нічого не роблять щодо виловлення сепаратистів, які вже є в Чернівецькій області де перекривають дороги і в Закарпацькій областях, а внас вони кришують бандиьк угрупування!!!! сором...
  • Anonymous

    щепановського забули вже??..в людей останні гроші забрав,то чому його не шукаєте,активісти названі????.. а Креатор будує,не обманюючи нікого.. але нашому дурному народу ще ніхто не догодив,..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up