У жовтні після рясних дощів мешканці Тернопільщини знаходять в лісах області справжні скарби. Фото публікують в соцмережах. Діліться у коментарях фото грибочків, які ви знайшли цього сезону.
У спільноті Гриби Тернопільщини місцеві діляться світлинами з місць на Тернопільщині.
Світлини грибочків з Бережанщини публікує Irina Kostich.
В Антонівцях на Шумщині знайшли ось таких малюків.
— Цілий день під дощем. Таке собі полювання. Тернопільська обл. В рибалки і в грибаря локацію не запитуйте, — пише Світлана Володимирівна.
А вам цього сезону вдалось щось вполювати? Залишайте фото грибочків у коментарях.
Як не ризикувати здоров'ям, коли справа йде про гриби
По-перше, купувати гриби можна тільки у відведених для їх продажу місцях, особливо радять уникати стихійних ринків. І варто брати тільки ті, які вам відомі і ви вже їх вживали.
По-друге, перевіряйте корзинки з грибами, особливо дитячі. Усі сумнівні – викидайте. Нижню частину ніжки гриба, що забруднена грунтом – викидайте. Гриби промийте, у маслюків та мокрух зніміть з капелюшка слизьку плівку.
По-третє, запам’ятайте, гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута. При обробці кип’ятіть гриби до 10 хвилин у воді, після чого відвар злийте. Лише тоді гриби можна варити або смажити.
Що стосується приготування, то обов’язково вимочіть або відваріть умовно їстівні гриби, що використовують для соління, – грузді, вовнянки та інші, котрі містять молочний сік, тим самим позбудетесь гірких речовин, які уражають слизову оболонку шлунку. Навіть, якщо ви впевнені в якості грибів, ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.
Суворо дотримуйтеся правил консервування грибів. Неправильно приготовлені консервовані гриби можуть викликати дуже важке захворювання – ботулізм. Гриби, що довго зберігалися, обов’язково прокип’ятіть 10-15 хвилин.