Щоб отримати соцвиплати, прорвалась у приймальню прокурора

Щоб отримати соцвиплати, прорвалась у приймальню прокурора
- Тут я постійно на нервах, нічого не можу добитись, - каже Ніна Обідняк (35 р.). – Мені лише обіцяють, але нічого не роблять
Біженка з Луганської області звинувачує соцслужби у тому, що вони не поспішають допомогти їй із оформленням соцвиплат. В управлінні соцполітики міськради стверджують, що роблять усе у рамках законодавства. Мовляв, цього жінка не хоче розуміти.

- Я не піду звідси, поки не зустрінусь із прокурором, - заявила по телефону 30 вересня Ніна Обідняк. – Чому мені всі постійно брешуть? Он який диван тут м’який. М’якший як у мене там, де зараз живу. Буду чекати, як треба, і до ранку.

Аби привернути увагу до своєї проблеми, жінка, попри протести працівників, потрапила до  приймальні обласного прокурора. І хоч там їй пояснили, що прокурора на місці немає, вона наполягала на своєму. Одночасно пані зв’язалась із нашими кореспондентами.

- Я приїхала у серпні з Луганської області. Тут вже два місяці, - каже пані Надія. – Маю трьох дітей, наймолодшому – три місяці. Але не можу отримати жодних виплат. Мені все кажуть зачекати, але самі нічого не роблять. То скільки чекати?

Відтак ми звернулись до Департаменту соцзахисту обладміністрації за роз’ясненням та вирушили на зустріч із біженкою. Утім, до жінки нас не пропустили. Зустрітись із нею дозволили тільки працівникам соцуправління – у тому числі і керівнику міського управління соцзахисту Володимиру Сулимі. Переконати залишити приміщення їм не вдалось – вона покинула приміщення тільки після зустрічі з прокурором, який таки з’явився у прокуратурі.

- Надія скаржилась на те, що вона не отримує аліментів. Ця тимчасова допомога їй уже призначена, і вона її отримає до 10 жовтня, - каже Володимир Сулима. - Тільки вчора (29 вересня – прим. ред.) жінка подала заяву на отримання допомоги як малозабезпечена сім’я. Зараз розглядаємо питання призначення цієї допомоги.

Також їй не призначили допомогу при народженні дитини у Луганській області. І тут, у Тернополі, вона не має жодного документа для призначення цієї допомоги. Ми через область зробили запит у Міністерство з цього приводу. Відповіді ще не отримали.

Є певні нюанси і у питанні призначення допомоги як малозабезпеченій сім’ї. Так, за словами пана Сулими, під час призначення цієї допомоги враховують сукупний дохід. При визначенні цього доходу враховують і допомогу при народженні дитини, яку поки що жінці не призначили.

- Тому поки не отримаємо відповідь із Міністерства, ми не зможемо призначити їй цієї допомоги, - підсумовує керівник. – Тож жодних порушень законодавства немає.
Те саме, за словами працівників управління соцполітики, намагались пояснити і пані Ніні. Одначе вона не хоче цього розуміти. Жінка, за інформацією соцпрацівників, уже отримала репутацію скандалістки.

- Я приїхала сюди з трьома дітьми, - пояснила пані Ніна наступного дня у редакції. – Малозабезпечена, мати-одиначка. З моменту приїзду я зіткнулась з тим, що всюди — перешкоди на шляху отримання соцвиплат. Спершу мене поселили в готель, потім приїхала волонтер Ірина Жигунова. Вона обіцяла дуже багато, а мало що робить. Сказала, що соцвиплати будуть, запросила соцпрацівника. Той прийшов, поспілкувався, розпитував, позаписував, і більше я його тут не бачила. Ніхто нічого не робить.

Відтак пані Ніна вирішила звернутись до прокурора. Йому жінка, за її ж словами, поскаржилась на те, що усі соцпрацівники, у тому числі з міськ- і облуправлінь, не хочуть працювати. Поскаржилась і на волонтерів. Тож, як повідомили наступного дня у прес-службі прокуратури, обласний прокурор розпорядився посприяти вирішенню проблеми біженки.

- Ситуація доволі нетипова, - каже волонтер Ірина Жигунова. - Жінка повністю отримала гуманітарну допомогу, одяг, продукти харчування, побутову хімію, житло. Також весь спектр послуг. Одначе з першого дня зарекомендувала себе не дуже добре. Та волонтери не виносили це на загал, щоб не зашкодити двом її синам та іншим біженцям.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Це капець якийсь, а не люди...  Її годують,  поселили, де могли, а їй диван твердий. Паскудство. З такою хваткою треба було терористів за ноги кусати, а не пускати на свою землю.
  • колосок

    а де написано що вона порядна??? добра шльондра аферистка
  • Олег

    до прокурора на диван? то хіба ж так робить порядна жінка?
  • хххх

    я можу помогти дамочці- квитком в ЛНР
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up