Партнер рубрики Події

Транспортну мережу не міняють, а коригують

Транспортну мережу не міняють, а коригують

Маршрутна мережа – консервативна річ, кажуть в управлінні транспорту міськради. Тож у Тернополі її не змінювали і змінювати не збираються. Однак періодично корегують, зважаючи на побажання та зауваження тернополян.


Так, на сьогодні у Тернополі є 39 автобусних маршрутів та дев’ять тролейбусних. Маршрути з’єднують практично усі куточки міста.

Читайте також: Реформа зависла на невизначений період

– Тернополяни звикли до тієї мережі, яка є. Близько 90% тернополян ця мережа задовольняє, – каже начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради Ігор Мединський. – Тому ми її не змінюємо повністю, але дещо все таки корегуємо. Зокрема, перед проведенням конкурсу з відбору перевізників вивчаємо звернення від тернополян, і якщо державно-будівельні норми дозволяють нам давати туди рейси, куди хочуть жителі міста, тоді й корегуємо маршрут. Приміром, таке ми робили з маршрутами №28 та №28А.

Так, 28-ма маршрутка курсувала, додає пан Мединський, через «Залізничий вокзал», «Ринок» і прямувала на вулицю Будного, на об’їзну в сторону Петрикова. Та маршрут не прижився, бо був збитковим і орендодавці автобусів забрали їх у перевізника. «Закривати» його останній не мав чим.

– Цей маршрут був довжелезний і пасажирам на Коновальця було дуже довго чекати, – говорить пан Мединський. – Тож ми змінили його за таким же принципом, як раніше маршрути №17 і 23. Тобто, зробили маршрут коротким, але так, щоб доставляти пасажира туди, де він собі зможе пересісти на будь-який маршрут в будь-яку сторону Тернополя. І це дало позитивні  наслідки.

Зокрема, маршрути №28 та 28А розділили на три: №21 курсує з мікрорайону «Канада» через «Залізничний вокзал» до «Ринку», №26 – курсує сьогодні так, як раніше №28А – «вул. Будного – Лучаківського – Бродівська до «Епіцентру». А маршрут №28, який в процесі попереднього тендеру вже накатав «коротке плече» – вул. Будного – Ринок – Оболоня – Новий Ринок.

– Також відкоригували маршрут №4. Мешканці масиву «Східний» просили, щоб мати чим доїхати на пряму до зупинки «Залізничний вокзал». Поки не бачимо суттєвих зауважень щодо мережі. Якщо вони будуть, ми готові корегувати.

Як запевняє начальник управління, він притримується думки щодо необхідності існування альтернативного виду транспорту у місті. Утім, останніми роками у Тернополі більшу увагу приділяють електротранспорту, хоча це затратний вид. Тож щорічно місто закуповує в середньому сім тролейбусів, місткість яких майже 160 пасажирів. За останніх п’ять років придбали понад 22 тролейбуси.

– До кінця року плануємо закупити близько 10 чеських тролейбусів, – додає він. Вони найякісніші, найбільш позитивно себе зарекомендували. Якщо порівнювати, що новий вітчизняний тридверний тролейбус коштує 4,7 млн, то такий, чотири дверний, десь буде коштувати 800 тисяч гривень.

Окрім того, хочуть збудувати нову лінію електропередач на вул. Текстильній і відкоригувати один із маршрутів.

До слова, декілька речей управлінню транспорту хотілося б перейняти у прогресивних європейських країн. Зокрема, йдеться про появу полоси, відведеної виключно для громадського транспорту. Тоді б транспорт 100% дотримувався розкладу руху, а пасажиропотік збільшувався. Утім, наразі зробити це нереально.

– Ми маємо шматок полоси по вулиці Живова, відведеної суто для громадського пасажирського транспорту, – каже Ігор Мединський. – Там якихось 100 метрів. І там завжди є якісь перешкоди, все рівно паркують авто. А це треба було б зробити смугу по всьому місту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Serj Sinkiv

    зробіть нормальний машрут сонячний- новий ринок
  • Анонім

    28а, 28 і 31 як не їздили так і не їздять..... 1 маршрутка на весь маршрут і та тільки рано, коли люди є, так і їздять, і то день їздять день ні..... Доречі мединський ваще чувак супер, люди зібрати купу підписів і т.д. на рахунок того що 31 нема, і їздить хз як, а він кажу "купіть свою маршрутку і буде їздити як захочете" мудак....
  • Анонім

    5А так само курсує тільки на дружбу , а на сонячний, східний все з пересадками .
  • Анонім

    Варто вже подбати і про Новий світ. Цілий мікрорайон, а курсує на Новому світі лише один 6-й (до ринку) і то рідко)... До Східного, Баму, Аляски чи Дружби з Нового світу лише з пересадкми(((((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up