На місці туалету у парку будують колективний офіс

На місці туалету у парку будують колективний офіс

Будова у парку не дуже помітна, бо «прикривають»  її дерева та пагорб. Але робітники вже вимуровують стіни, то ж в людей виникає питання: «Що ж будують у парковій зоні?»

Будівельні роботи тривають у парку «Топільче»  навпроти ресторану «Пекін». В Тернополі,  нажаль, забудови зелених зон – звичне явище. Тому те що тернополяни хвилюються з приводу цього будівництва – виправдано.

- Я дивився на кадастрову карту, - каже тернополянин Вадим Савка, - там земля під цю будову не виведена. Це закадастрона паркова зона, тому будова там дивна. Якщо якось тишком-нишком продали, то журналісти мають з’ясувати кому, а правоохоронці зупинити такі дії.



Проте в даному випадку, як з’ясувалося, землю дійсно нікому не відводили, а будівельні  роботи здійснюють на місці старого міського туалету. Будова не приватна і не за міські гроші. В майбутньому, якщо задумане втілять без змін, там діятиме коворкінговий центр. Коворкінг у широкому сенсі — модель організації роботи людей у єдиному робочому просторі. В більш вужчому - колективний офіс.

- Коворкінг центр створюється за фінансової підтримки Єропейського Союзу, в першу чергу для потреб вимушених переселенців - це буде місце зустрічей, спілкування та можливості інтеграції у місцеву громаду, - каже заступник міського голови Тернополя Іван Хімейчук. -  Також центр буде доступним для тернополян та гостей міста, які матимуть  можливість працювати, спілкуватися, обмінюватися ідеями та допомагати один одному. 

 Центр буде матиме 10 повністю обладнаних робочих місць з комп’ютерами. Одночасно в центрі зможуть працювати до 50 осіб.

- Крім того, приміщення буде обладнане кухнею, де відвідувачі зможуть випити чашку чаю з печивом, - каже пан Хімейчук. -  Сам коворкінг-центр  буде власністю Тернопільської міської ради, управління центром буде передано  Фонду розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр», який є співзаявником  проєкту ЄС на підставі Договору про спільну діяльність між Тернопільською міською радою та Західно-Українським Ресурсним Центром . Коворкінг центр буде надавати послуги  усім охочим, в тому числі громадським організаціям та вимушеним переселенцям. Окрім того, тут буде відновлено громадську вбиральню для відпочиваючих парку «Топільче».

Задум, з першого погляду, цікавий. Проте залишається чимало запитань: чому в парку, що буде безкоштовним, а що платним, які будуть запобіжники щоб міське не стало  приватним. Відповіді на усі ці запитання ми надрукуємо  в наступних наших публікаціях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Олег Кубіцький

    у Байківцях багато місця, нехай там і будують
  • Аноniм

    Колективний туалетний офіс..К.Т.О
  • Аноniм

    Колективний туалетний офіс...К.Т.О
  • Валентин Харитонов

    повна херня!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up