Готуємо макарони з куркою та запіканку з капустою і спагетті

Готуємо макарони з куркою та запіканку з капустою і спагетті

Готує для вас наш журналіст, а за сумісництвом місцевий політик, співавтор та ведучий телепередачі «Депутатська кухня» Андрій Шкула.

«Чому ви не публікуєте рецептів простих і швидких страв?» — не раз запитували читачі. Насправді такими рецептами не раз ділились, але все ж перевагу надавали складнішим, а головне, перевіреним варіантам. Та зважаючи, що запит на «просту їжу» є, а позаду святковий період, де було багато смаколиків, поділимось приготуванням звичних нам всім макаронів та спагетті.

— Сьогоднішні страви називати «пастою» ми не будемо, — з посмішкою каже Андрій Шкула. – Це не карбонара і не болоньєзе. Довго думав, що приготувати для після великоднього номера газети, бо ж попередні рецепти були з пісною їжею. Але вирішив, що м’ясних страв з казана чи мангалу  — після свят не дуже вже й хочеться. Та й втоми, за дні підготовки до Великодня, людям вистачає. Тому готуємо просте, але смачне: макарони з куркою й вершками та запіканку з капустою та спагетті. Якихось особливих твердо зернових виробів не шукав. Взяв, як то кажуть, що під руку попало.

Всі етапи приготування – в підписах до фото. Усе максимально просто, але деякі поради, якими поділимося, зроблять звичну їжу смачнішою.

Відео дня

Фото 1

Для приготування макаронів у вершках нам знадобляться власне макарони, вершки, трохи твердого сир, філе курки, жовтки, лайм, свіжий чи висушений базилік. Для запіканки треба спагетті, квашену капусту, гриби, декілька яєць, твердий сир, томатна паста

Фото 2

Посмажте філе. Його можна перед тим проварити. Відваріть до готовності в підсоленій воді, макарони. Кількість інгредієнтів залежить від того, скільки їжі вам потрібно. В ідеалі варто готувати стільки, аби було на один раз

Фото 3 

До підсмаженого м’яса всипте відварений макарон, залийте вершками, додайте спецій та проваріть на слабкому вогні декілька хвилин. Окремо змішайте жовтки, дрібно натертий сир, цедру з лайму. Остання дуже додасть страві смаку 

Фото 4 

До ще гарячих курки, макаронів й вершків влийте жовтки з сиром, та злегка вимішайте. Варити чи смажити не треба. Зверху посипте базиліком. Подавайте зі свіжими овочами. Ця страва і смачна, і з вигляду естетична. Нею можна частувати гостей

Фото 5 

Для запіканки відваріть до готовності в підсоленій воді спагетті. Окреме відваріть 5—7 хвилин квашену капусту, якщо є, з відвареними лісовими грибами, вкиньте лимон та лайм для присмаку й кислинки

Фото 6 

Перемішайте спагетті, відварену капусту, ложку—дві томатної пасти. Останній інгредієнт не обов’язковий – питання смаку. Не забудьте додати солі та спецій. Помістіть все на змазане олією деко для запікання  

Фото 7 

Залийте суміш спагеті та капусти збитими яйцями. Яєць потрібно стільки, аби були нарівні зі спагеті. Зверху натріть твердого сиру так, аби щільно покрив всю поверхню 

Фото 8

Запікати потрібно в розігрітій духовці при 180 градусах близько 20 хвилин або й менше. Майже всі інгредієнти в страві й так готові, а тому треба лише, аби пропеклись яйця, а сир перетворився на золотисту скоринку 

Фото 9

Хоч така страва і може видатись банальною, але поєднання всіх складників створює цікавий смак. Їжа ситна, зручна для порційного нарізання, швидка і проста в приготуванні 

 

Читайте також:

Готуємо мариновані яйця та імбир

Готуємо тефтелі без м'яса та салат з гранатом

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up